Babasının Böbreğiyle Diyalize Bağımlı Olmaktan Kurtuldu - Son Dakika
Güncel

Babasının Böbreğiyle Diyalize Bağımlı Olmaktan Kurtuldu

Babasının Böbreğiyle Diyalize Bağımlı Olmaktan Kurtuldu

Konya'da bir yıldır kronik böbrek yetmezliği bulunan 26 yaşındaki genç, babalar gününden önce babasının verdiği böbrekle sağlığına kavuştu.

19.06.2012 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da bir yıldır kronik böbrek yetmezliği bulunan 26 yaşındaki genç, babalar gününden önce babasının verdiği böbrekle sağlığına kavuştu. Babasından alınan böbrekle yaşama yeniden tutunan gence yapılan nakil, Konya'da ilk kez diyalize girmeden gerçekleştirilen böbrek nakli olma özelliği taşıyor.

Bir yıldır kronik böbrek yetmezliği bulunan Seyfullah Özdemir, gördüğü ilaç tedavisinin ardından diyalize girmesi gerekiyordu. Böbrekleri iflas ettiğinden dolayı diyalize girmeye hazırlanan Seyfullah Özdemir'e müjdeli haber, babalar gününden önce babası Mevlüt Özmedir'den (50) geldi. Babasından alınan doku örnekleri uyum sağlayan Seyfullah Özdemir, diyalize girmeden nakil olma şansı yakaladı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Organ Nakli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şakir Tavlı başkanlığında nakil hazırlıkları başlatıldı. Hazırlık aşaması tamamlandıktan sonra 14 Haziran Perşembe günü Seyfullah Özdemir'e, babasından alınan böbrek başarılı bir operasyonla nakledildi. Nakilden sonra hızla iyileşen Seyfullah Özdemir, odasını bir süre kendisine böbreğini veren babasıyla paylaştı.

DİYALİZE GİRMEDEN GERÇEKLEŞTİRİLEN NAKİL KONYA'DA İLK

Nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Şakir Tavlı, Seyfullah Özdemir'e bir yıldır böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu ve ilaç tedavisi uygulandığı ifade etti. İlaç tedavisinin ardından diyaliz tedavisinin başlaması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Tavlı, "Biz de böbrek nakillerine başladığımız on yıllık süreçte,

ilk defa hiç diyaliz tedavisi görmemiş bir kronik böbrek yetmezliği hastaya böbrek nakli uyguladık. Babasından alınan böbrek nakille gerçekleştirildi" dedi. Pazar günü babalar günü olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Tavlı, "Nakli Perşembe günü yaptık. Genelde böyle özel günlerde evlatlar babalarına hediye alırlar. Bu babalar gününde babası oğluna bir böbreğini vererek onu hayata bağladı. İkisinin de durumu gayet iyi" şeklinde konuştu.

40 BİN CİVARINDA BÖBREK BEKLEYEN HASTA VAR

Ülkemizde böbrek, karaciğer ve kalp bekleyen hasta sayısının çok fazla olduğunu ve her geçen yıl artığına dikkat çeken Prof. Dr. Tavlı, "Yaklaşık 40 bin civarında böbrek bekleyen hasta var. 7 bin 500 karaciğer, 2 bin 500 civarında da kalp nakli için sırada olan hastalar mevcut. Tabi biz kendi merkezimiz olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Buna rağmen açıklar çok büyük ama çabalarımız devam ediyor" dedi.

OĞLUMA BÖBREĞİMİ VERDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Diyalize girenlerin sayısının çok olduğundan haberdar olduğunu belirten baba Mevlüt Özdemir, "Biz böbreği diyalize girmeden önce verelim dedik. Hocalarımız hepsi böyle olsun diye tavsiye etti. Biz de Perşembe günü için karar almıştık. Sağolsun hocalarımız, arkadaşlar ilgilendiler. Biz bir senedir heyecanla bekliyoruz bunu günü. Nakil için Antalya, Ankara, İstanbul iyi dediler. Ama biz yine de Konyamızı tercih ettik. Bende böyle bir babalar gününde

oğluma böbrek verdiğim için çok mutluyum" diye konuştu.

Babasının verdiği böbrekle sağlığına yeniden kavuşan Seyfullah Özdemir, "Ben diyalize girmeden önce tahlillerimiz tıp da tamamladım. Babamın böbreği bana uyum sağladı. Perşembe günü nakil gerçekleşti. Dört gündür hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Babalar gününde bana dünyanın en büyük en güzel hediyesini veren babama teşekkür ediyorum" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Babasının Böbreğiyle Diyalize Bağımlı Olmaktan Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement