Babasultan Barajı Sulaması"Nda Sona Yaklaşıldı - Son Dakika
Yerel

Babasultan Barajı Sulaması"Nda Sona Yaklaşıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bursa'da inşa edilen, Babasultan Barajı Sulaması'nda sona yaklaşıldı.

13.07.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bursa'da inşa edilen, Babasultan Barajı Sulaması'nda sona yaklaşıldı. Barajın sulama kısmının da tamamlanmasıyla 41 bin dekar zirai araziye sulama suyu sağlanacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, İnegöl Ovası'nı suyla buluşturacak projenin su kaynağını, Kara Deresi üzerinde inşa edilen ve temelden yüksekliği 53 metre, gövde hacmi ise 1,9 milyon metreküp olan Babasultan Barajı oluşturuyor.

Babasultan Barajı Sulaması, ilçenin ve ilçeye bağlı 12 mahallenin 31 bin 740 dekarı cazibe, 9 bin 260 dekarı da pompaj sulama olmak üzere toplam 41 bin dekar zirai araziyi suya kavuşturacak. Suya kavuşacak yerleşim yerleri arasında Yenice, Cerrah, Akıncılar, Edebey, Şehitler, Akhisar, Karalar, Çeltikçi, Hocaköy, İsaören, Deydinler ve Ortaköy mahalleleri bulunuyor.

Bakan Veysel Eroğlu'nun da yakından takip ettiği Babasultan Barajı Sulaması'nda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. En kısa zamanda hizmete alınması hedeflenen proje kapsamında; toplam 121 kilometre boru döşenecek, sulama şebekesi üzerinde 796 sanat yapısı inşa edilecek ve 133 bin metreküp kanal kazısı yapılacak. Ayrıca iş kapsamında sulama şebekesinde karayolu geçişlerinin yapılması da yer alıyor.

Projenin tamamlanmasıyla dekar başına cazibeli sulamada bin 136 lira, pompajlı sulamada 906 lira olmak üzere yılda 45 milyon lira gelir artışı elde edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Babasultan Barajı Sulaması'Nda Sona Yaklaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement