Bacasız Fabrika Gibi Cezaevi - Son Dakika
Yerel

Bacasız Fabrika Gibi Cezaevi

Bacasız Fabrika Gibi Cezaevi

Karaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlüler, meyvecilik, ahşap işleme ve hediyelik eşya üretimi gibi 16 iş kolunda üretim yaparak hem meslek öğreniyor hem de gelir elde ediyor Cumhuriyet Savcısı Çağlayan: "2014 yılının ilk altı ayında 1 milyon 537 bin lira ciro yaptık. Yıl sonunda 3 milyon lirayı geçmeyi.

18.07.2014 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlüler tarafından meyvecilik, ahşap işleme ve hediyelik eşya gibi 16 iş kolunda üretim yapılıyor.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan, Açık Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen toplantıda, 5271 sayılı Cezaların İnfazı Hakkındaki Kanunun, 2005 yılında yürürlüğe girmesinden sonra ceza infaz sisteminde de köklü değişiklikler meydana geldiğini söyledi.

Yeni değişiklikle temel amacın; hükümlünün topluma kazandırılıp, ülkesine hayırlı birey olarak yetiştirilmesi olduğunu belirten Çağlayan, eski sistemdeki gibi kişinin toplumdan soyutlandırma amacının kesinlikle taşınmadığını dile getirdi.

Karaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun 7 yıldır bacasız fabrika gibi çalıştığını, 500 dekar alanda tarım yapıldığını vurgulayan Çağlayan, şunları kaydetti:

"Toplam 32 personelimiz, 171 hükümlümüz bulunmaktadır. Kurumumuzda, 16 farklı iş kolumuz var. Meyvecilik iş kolu kapsamında elma, kiraz, vişne ve erik üretimi yapılıyor. 33 çeşit elma üretiyoruz. Üretilen elmalar ilimizdeki esnafa ve diğer illerdeki ceza infaz kurumlarına gönderiliyor. Bu yıl 76 bin sertifikalı elma fidanı satmayı hedefliyoruz. Fasulye, buğday, arpa gibi ürünler de üretiyoruz. Hediyelik eşya ve terzi atölyemiz var. Kamu kuruluşlarının temizlik ihtiyaçlarını gidermek için temizlik iş kolumuz, kitap ciltleme ve onarım işleriyle ilgili faaliyetlerimiz var."

- Yıl sonu hedefi 3 milyon lira ciro

Çağlayan, 2013'te 2 milyon 758 bin lira ciro elde ettiklerini belirterek, "2014 yılının ilk altı ayında 1 milyon 537 bin lira ciro yaptık. Yıl sonunda 3 milyon lirayı geçmeyi hedefliyoruz. Çalışan hükümlülerin sigortaları yapılıyor. Günlük ve saatlik çalışmaları karşılığında hükümlülerin hesaplarına paraları yatıyor" diye konuştu.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu ise Karaman Açık Ceza İnfaz Kurumunun eğitim yuvası gibi çalıştığının altını çizdi.

Kurumda özellikle tarım faaliyetlerinin çok güzel şekilde yapıldığını anlatan Muğlu, sertifikalı elma fidanı yetiştirildiğini, ancak pazarlanmasında sıkıntı yaşandığını aktardı.

Hükümlü Abidin Erdoğan, elma fidanı yetiştirdiğini ifade ederek, "Cezamı çalışarak çekiyorum. Dışarıda da meyve işiyle uğraşıyordum. Cezaevinden çıktıktan sonra yine bu işe devam edeceğim" dedi.

Ahşap işleme yapan hükümlü Mustafa Karadere de cezalarını çekerken, unutulmuş el sanatlarını yaşatmaya çalıştıklarını anlattı. - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bacasız Fabrika Gibi Cezaevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement