Baciyan-I Rum' İlk Kadın Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Yerel

Baciyan-I Rum' İlk Kadın Mezunlarını Verdi

Baciyan-I Rum\' İlk Kadın Mezunlarını Verdi

Talas Belediyesi tarafından kısa bir süre önce açılan Fatma Bacı ve Baciyan-ı Rum Kadın Kültür Merkezi'nin ilk kursiyerleri mezun oldu.

25.04.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediyesi tarafından kısa bir süre önce açılan Fatma Bacı ve Baciyan-ı Rum Kadın Kültür Merkezi'nin ilk kursiyerleri mezun oldu.

Okuma yazma, diksiyon, İngilizce ve aşçılık kurslarının verildiği kültür merkezinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı ve Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker, İlçe Halk Eğitim Müdürü Abdullah Ayata, Kadın Meclisi Başkanı Zübeyde Özgen, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Suna Çakır, kursiyerler ve çok sayıda kadın katıldı.

Törende konuşan Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, çok kısa bir süre önce merkezin açılışına katıldığını belirterek, "Burada sertifika töreninde bulunmak beni memnun etti. Bunlar kurumların meyveleridir. Kadınlar için evde oturmak kadar zor bir şey yok. Belediyemiz ve halk eğitim birlikte sizler için mekanlar açtı. Hem öğreniyorsunuz hem sosyalleşiyorsunuz" dedi.

Toplumda kadınların yüklerinin çok fazla olduğunu kaydeden Başkan Palancıoğlu, "İş hayatında kadın, evde çocuklarına anne, eşlerine hanım olan kadınlarımız 24 saat iş yapıyorlar. Aynı zamanda kendilerini de geliştirmeleri gerekiyor. Bu kursların yanı sıra kadınlarımıza yönelik projelerimizi en kısa zamanda hayata geçirmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

İlçe Halk Eğitim Müdürü Abdullah Ayata da, şimdiye kadar açtıkları 198 kursta 2 bin 792'si kadın 4 bin 540 kişiye kurs verdiklerini ifade ederek, "Eğitim verdiğimiz kursiyer sayısı Kayseri ve Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Bu faaliyetlerde en önemli ortağımız Talas Belediyesi'dir. Belediyemizle bu yıl Zincidere, Başakpınar, Kuruköprü, Nevin Akyurt Kadın Kültür Merkezi, Uluğbey, Mavera ve son olarak burada 58 ayrı kursta 1004 kadın, 97 erkeğe sertifika verdik." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursta okuma yazma öğrenen kadınlar okuma örnekleri sunarken, kursu başarıyla tamamlayan 94 kadına sertifikaları verildi. Tören aşçılık kursundaki kadınların yaptığı birbirinden güzel ikramın ardından sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Baciyan-I Rum' İlk Kadın Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement