Bademler Mesajları - Son Dakika
Güncel

Bademler Mesajları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla-Bademler'deki çiçek üreticileriyle yapılan alım sözleşmesi töreninde önemli mesajlar verdi:

23.07.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de "sözleşmeli üretim" modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerli üreticiyi desteklemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılından itibaren fidan, mevsimlik çiçek, zeytinyağı, süt, yoğurt ve peynir gibi ihtiyaçlarını kooperatiflerden sağlayarak yerli üreticiye yaklaşık 140 milyon liralık katkıda bulundu. Yazlık - kışlık mevsimlik çiçek alımı için Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 1 milyon TL'lik yeni bir sözleşme imzalayan Büyükşehir Belediyesi, üreticinin yüzünü bir kez daha güldürdü. Bademler köy meydanında düzenlenen imza törenine konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1992 yılında hayatını kaybeden Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kurucu Başkanı ve eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Mahmut Türkmenoğlu'nu kooperatifçiliğe ve siyasete yaptığı katkılar nedeniyle minnetle andığını söyledi.

"Yorulma hakkımız yok"

Unutulmuş kırsal kesim insanına nefes vermek ve destek olmak için çalıştıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,"Yorulduk, şu pınarın başında nefes alalım, deme hakkımız bile yok. Tarım o kadar ihmal edildi, sektörde o kadar geri kaldık ve değerlerimizi o kadar erozyona uğrattık ki, dinlenmeye vaktimiz yok. Üretiminin artmasına ve ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmak için durmadan çalışmak zorundayız" dedi.

Ekoturizm hazırlığı

Bademli'de ekoturizmi başlatmak için proje hazırladıklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, "Kooperatif arazisinde, çerçevesini oturmaya çalıştığımız bir projeyle tarımın turizm ayağını, yani 'ekoturizm' denen modeli yaratmaya çalışıyoruz. Yol haritasını belirledikten sonra aynı çalışmaları Bakırcay ve Gediz havzasında sürdüreceğiz ve hemen Küçük Menderes için çalışmaya başlayacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyelerimizin, kooperatiflerimizin, ziraat odalarımızın desteğiyle başarmak istiyoruz. Unutulmuş insanlarımıza bir nefes vermek, destek olmak istiyoruz. Özü budur. Buna gücümüz var; başarabiliriz, başarmak zorundayız. İzmir tarımının kalkınması için gereken maddi olanak mevcuttur. Yeter ki, doğru ve ayakları yere basan projeler olsun; yeter ki, üreticiler de bize destek olun. Eğitimlerimize katılsın, bizimle irtibat halinde olsun. O zaman yapamayacağız bir şey yok! Yeter ki inanalım" diye konuştu.

Suruç mesajı

Suruç'ta yaşanan bombalı saldırıyla ilgi açıklamalarda da bulunan Başkan Aziz Kocoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Ülke giderek hiç istemediğimiz, tasvip etmediğimiz yönlere doğru hızla ilerliyor. Bu ülkeye bunları yapmaya kimse hakkı yok. Dış politikada Ulu Önderimizin çizdiği ve taviz vermeden uygulanan 'yurtta barış, dünyada barış' özdeyişi ve bunun çerçevesinde belirlenen yoldan ne zaman şaşarsanız, başınıza bu gelir. 32 pırıl pırıl gencimizi gerici, çağ dışı kafalara katlettirirsiniz. Polisimiz, askerimiz şehit olur. Artık 'Bir daha olmasın' temennisinde bulunmaktan öte şeyler söylemek gerekiyor. Başka bir yol, yöntem bulmak gerekiyor. Bu gidiş, gidiş değil! Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu sıkıntılı günlerden birlik olarak çıkacaktır. Birlik olarak çıkmak zorundadır. Hepimize görev düşüyor. Uyanık olmak, birlik beraberliğimizi sağlamak zorundayız. Bölgemizdeki sorunların bizi içine çekmek istediğini hepimiz biliyoruz. Nasıl dışarıda kalırız, kendimizi nasıl koruruz, nasıl zarar görmeden çıkarız? Ülkedeki birinci gündem maddesi bu olmalıdır."

Ülkenin başındaki problem 'tek başına iktidar problemi' değil

Tören sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, "1,5 sene içinde 3 seçim yaşadık. Vatandaşımız da, siyasi partilerimiz de, siyasetçilerimiz de son derece yorgun ve bana göre bezgin. Millet kararını verdi, böyle bir parlamento tablosu çıktı. Bu tablodan siyasetçilerin hükümet çıkarması, uzlaşı içinde olması ve ülkeyi yönetmesi gerekiyor. Ben hükümet kurulmasından yanayım ama bu konu daha çok genel siyaseti ilgilendiren bir konu. Bu yüzden düşüncemi ve temennimi söylemekten başka bir şey söyleyemem. Bir daha seçimde aynı tablo çıkarsa ne olacak? 45 günde ne değişti ki, seçim girildiğinde değişsin? Aynı tablo çıkarsa bir daha mı seçime gidilecek? Onun için hükümet kurmayı başarmak zorundayız. Uzlaşıyla hatta geniş tabanlı uzlaşıyla ülkenin başındaki bu problemleri hep birlikte aşmak zorundayız. Yani bu tek başına iktidar problemi değil ülkenin başındaki problem. Çoğunluğun birlik beraberlik içerisinde, ülke menfaatlerine yönelik alacağı karar ve tedbirlerle ülkeyi sakinleştirmesi, ülkenin çıkarlarını koruması sürecidir ki, bence hepsinden önemlidir. Birlik ve beraberlik içerisinde olunması geniş tabanlı bir hükümetin kurulmasında fayda görüyorum" diye konuştu.

6. sözleşme

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında 6. sı gerçekleşen sözleşmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise, "İzmir'in her yeri Aziz Başkan ile çiçek açtı. Açamaya devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yarımada Kalkınma Projesi için yaptığı çalışmalar ve Bademler Doğal Yaşam Köyü projesi için bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

2010 yılından beri İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kooperatiflerine destek olduğunu ifade eden Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever de, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı tarım politikasının somut karşılığı o kadar net yaşandı ki, hiçbir söz bunu ifade etmeye yetmiyor. Şimdi uygulanan bu yöntemin çok daha ötesine geçecek yeni bir çalışma içinde olunması, bizi 2010 yılındaki heyecanımızdan daha çok heyecanlandırıyor" dedi.

Yerli üreticiye 140 milyon TL katkı

2010 yılından itibaren Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden 4 milyon liralık çiçek ve çalı bitkisi alımı yapan Büyükeşehir Belediyesi, 2015 yılının ilk altı aylık döneminde de 626 bin liralık alım yaptı. Yeni sözleşmeyle de Urlalı üreticiye 1 milyon liralık destek sağlanması hedefleniyor.

2007 yılından bugüne 38.8 milyon liralık bedelle 41.2 milyon bitki alımı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi; fidan, mevsimlik çiçek, zeytinyağı, süt, yoğurt ve peynir gibi ihtiyaçlarını kooperatiflerden sağlayarak yerli üreticiye yaklaşık 140 milyon liralık katkıda bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bademler Mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement