Bafra'da Açılan İşaret Dili Kursu Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Bafra'da Açılan İşaret Dili Kursu Sona Erdi

Bafra\'da Açılan İşaret Dili Kursu Sona Erdi

Samsun’un Bafra ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan işaret dili kursu sonunda kursiyerler engelliler için farkındalık oluşturmak amacıyla “Sessizliğin İçindeki Ses” isimli bir program düzenlediler.

09.04.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan işaret dili kursu sonunda kursiyerler engelliler için farkındalık oluşturmak amacıyla "Sessizliğin İçindeki Ses" isimli bir program düzenlediler.

Programa Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, Halk Eğitim Müdürü Hamdi Yıldız ve kursiyerler katıldı. Bafra Halk Merkezi'nde düzenlenen program işaret dili kursiyerlerinin, usta eğitimcileri Yasemin Koca ile birlikte İstiklal Marşı'nı işaret dili tekniğinin kullanımı ile okunmasıyla başladı.

İşaret dili Usta Eğiticisi Yasemin Koca yaptığı konuşmada, "Öğrencilerim sessizliğin içindeki sesi duymayı başardılar. Bu benim için gurur verici önemli bir şey. Umarım programımız daha çok işaret dili kursu açılmasına vesile olur" dedi.

Programda öğrenciler Samsun ve Bafra'yı işaret dili ile tanıttı. Şarkıları, şiirleri işaret dili ile anlattılar.

Program sonunda konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamdi Yıldız, "Vatandaşlarımızın yoğun talebinin olması işaret dili kursunun Halk Eğitim Merkezi bünyesinde olması konusundaki çalışmaya bizleri sevk etti. Halk Eğitim Merkezimizde bu temel eğitimi başlatmış olduk. Kursta görev alan hocalarımıza ve bu gösteriyi sunan kursiyerlerimize çok teşekkür ederim. Biraz önceki gösteriyle bizleri işaret dilini kullanarak çok farklı duygulara taşıdılar. Amacımız burada ve tüm Samsun'da işaret dili eğitimiyle engelli vatandaşlarımızla arkadaş olabilmek ve onlara yardımcı olabilmek" ifadelerini kullandı.

Program yapılan ikramlarla son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bafra'da Açılan İşaret Dili Kursu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement