Bafra'da Balon Uçuşlarının Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Bafra'da Balon Uçuşlarının Tanıtımı Yapıldı

Bafra\'da Balon Uçuşlarının Tanıtımı Yapıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde turizmi geliştirme çalışmaları kapsamında Bafra ilçesinde turistik balon uçuşlarının tanıtımı yapıldı.

21.09.2015 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde turizmi geliştirme çalışmaları kapsamında Bafra ilçesinde turistik balon uçuşlarının tanıtımı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda Bafra Belediyesi ile birlikte ilçede başlatılacak olan balon uçuşunun deneme uçuşu yapıldı. Bafra'daki turizm çeşitliliğini artırmak, turizmin ekonomik girdilerini Bafra'ya getirmek ve Bafra'nın daha fazla tanıtımının yapılması için başlatılan çalışmalar sonucunda ilk balon uçuşu gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Turizm Fakültesi yanında Balon Pilotu Tolga Varol ve ekibi tarafından yapılan hazırlıklar sonunda Kızılırmak ve Bafra üzerinde 1 saatlik uçuş yapıldı.

Balon Pilotu Tolga Varol yaptığı açıklamada, "Bu uçuş, Samsun Büyükşehir Belediyemiz ve Bafra Belediyemizin destekleriyle gerçekleştiriliyor. Bu faaliyet Samsun'umuzun ve Bafra'mızın turizm açılımı kapsamında turizm faaliyetlerini artırma kapsamında yapılan bir olay. Bu küçük bir başlangıç. Sadece balonla sınırlı kalan bir hadise değil, aynı zaman a bu olayın başlangıcıyla beraber yamaç paraşütleri olsun ilçemizde faaliyet gösterecekler" dedi.

Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Burhan Apaydın ise, "Bafra'da balon uçuşu projesi turizmle ilgili projelerden bir tanesi. Kapıkaya'da yamaç paraşütü uçuşumuz, doğa yürüyüşlerimiz gibi turizm adına birçok projelerimiz var. Irmak seddemizin restorasyonu ile jetbot, kano gibi çeşitli çalışmalarımız var. Bütün bu turizmle ilgili projeler Büyükşehir Belediyesi ve Bafra Belediyesi'yle beraber yürütülüyor. Bizler de sivil toplum örgütü olarak projelere elimizden geldiğince destek veriyoruz. İlimizde turizm faaliyetlerini arttırmak için projelerin bir faydası olur diye düşünüyoruz" diye konuştu.

İlk balon uçuşunda basın mensupları Bafra semalarında gezdirildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bafra'da Balon Uçuşlarının Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement