Bafra'da Din Görevlileri Organ Nakli Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Bafra'da Din Görevlileri Organ Nakli Konusunda Bilgilendirildi

Bafra\'da Din Görevlileri Organ Nakli Konusunda Bilgilendirildi

Samsun’un Bafra ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde din görevlilerine yönelik "organ nakli" konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

15.10.2014 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde din görevlilerine yönelik "organ nakli" konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bafra Müftülüğü Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, Rize Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Acuner ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Karadeniz Organ Bekleme Koordinatörü ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın yaptığı konuşmada, "Şu anda ülkemizde organ nakline ihtiyacı olan çok fazla insan var. Ancak ülkemizde hemen hemen herkesin karıştırdığı bir şey bitkisel hayat ve beyin ölümü konusudur. Ülkemizde toplam 28 bin 272 insanımızın organ ve doku nakline ihtiyacı var. Bu sayıya her gün yenileri eklenmektedir. Organ yetmezliğine giren bir kişinin tıbbi tedavisini, ilaç tedavisini veremeyip organ tamamen bittiğini anladığınız zaman kişiye nakil yapmak durumunda kalıyoruz. ya hayat ya yeni organ noktasına gelindiğinde yapmak zorundayız. İlaç tedavisi, ameliyatlar ve cerrahi müdahaleler cevap vermediği zaman biz bunları organ bekleme listelerine alıyoruz. Kadavra dediğimiz insanın bedeni ruhtan ayrıldıktan sonra, ölümünü 4 uzman hekimle onayladıktan sonra aile görüşmesi yapıyoruz ve organlarını çıkarabilmek için izin istiyoruz. Kendisi canlıyken bağışlasa dahi aile izin vermediği sürece alamıyoruz. Aile izni alındıktan sonra bu organların nerelere gideceğini tamamen bilgisayar ortamında neresi uygunsa belki Van'da, belki İzmir'de kime uyacaksa hızlı bir şekilde naklini sağlıyoruz. Bitkisel hayatla beyin ölümü arasındaki farkı çok iyi irdelemek gerekiyor. Toprak olmadan can olmaz. Eninde sonunda toprak olacağız" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bafra'da Din Görevlileri Organ Nakli Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement