Bafra'da Öğrenciler Sokağa Döküldü - Son Dakika
Yerel

Bafra'da Öğrenciler Sokağa Döküldü

Bafra\'da Öğrenciler Sokağa Döküldü

Samsun’un Bafra İlçesinde okullarının İmam Hatip Kız Lisesi olmasını protesto eden Öğretmen Lisesi öğrencileri basın açıklaması yaptı.

25.07.2014 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra İlçesinde okullarının İmam Hatip Kız Lisesi olmasını protesto eden Öğretmen Lisesi öğrencileri basın açıklaması yaptı.

Bafra Öğretmen Lisesi'nin önce Anadolu Yunus Emre Lisesi'ne dönüştürülmesi ve daha sonrada Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin yaptığı inceleme sonucu Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesine tepki gösteren okul öğrencileri ve veliler, Gençlik Caddesi Askerlik Şubesi önünde toplanarak hükümet meydanına yürüyüş yaptılar.

Ellerinde dövizlerle yürüyen Bafra Öğretmen Lisesi öğrencileri ve velileri önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne geldi. Burada öğrenciler " okuluna, ülkene, geleceğine sahip çık ", Öğrenciyiz haklıyız, direne direne kazanacağız", "Okullar bizimdir, bizim kalacak " sloganı atarak protesto ettiler.

Sadece okullarını istediklerini, okullarının en son Kız İmam Hatip Lisesi'ne çevrildiğini belirten öğrenciler,"Bizler Bafra'nın ileri gelen okullarında okumuş gençler olarak cinsiyetçi eğitime karşıyız. Bizler Mustafa Kemal'in açtığı yolda aydınlık bir çizgide ilerlerken, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde boşuna durmadık."dediler.

Öğrenciler ve veliler buradan Cumhuriyet Meydanı gelerek basın açıklaması yaptı. Son sınıf öğrencisi Mecit Sönmez tarafından yapılan basın açıklamasında, " Öğretmen Liseleri köklü eğitim veren kurumlar olup, bu topluma nitelikli bireyler kazandırmıştır. Bafra Kızılırmak Öğretmen Lisesi de kurulduğu günden beri bu liselerden biri olmuştur. Bizler Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri olarak, bu dönüşüm sürecini bize açıklamayan okul idaresini şiddetle kınıyoruz " dedi.

Basın açıklamasının ardından bir okul öğretmeni, bir öğrenci temsilcisi ve Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı'ndan oluşan heyet, Kaymakam Ali Katırcı'yı makamında ziyaret etti. Kaymakam Ali Katırcı, bunun Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve İl Müdürlüğünün bir tasarrufu olduğunu söyleyerek, gelişmeleri takip edeceklerini, gençlerin bu sürede yaşayabilecekleri olumsuzluklarla da yakından ilgileneceklerini ifade etti.

Öğrenciler Cumhuriyet Meydanında imza kampanyası başlattı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bafra'da Öğrenciler Sokağa Döküldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement