Bafra Gazeteciler Cemiyeti Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Bafra Gazeteciler Cemiyeti Kuruldu

Bafra Gazeteciler Cemiyeti Kuruldu

Samsun'un Bafra ilçesinde görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları, Bafra Gazeteciler Cemiyetini kurdu.

17.06.2015 14:21  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra ilçesinde görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları tarafından Bafra Gazeteciler Cemiyeti kuruldu.

Bafra'da faaliyet gösteren 7 farklı basın kuruluşunun temsilcileri tarafından kurulan Bafra Gazeteciler Cemiyeti, ilk basın açıklamasını Bafra Öğretmenevi'nde düzenledi. Bafra Gazeteciler Cemiyeti adına basın açıklamasını Ali İhsan Başaloğlu yaptı.

Amaçlarının Bafra'da faaliyet gösteren basın mensuplarını bir araya toplamak ve mesleğin itibarını artırmak olduğunu belirten Ali İhsan Başaloğlu, derneğin bir ilk olmadığını ama kuruluş gayesi, ilkeleri ve projeleri ile şimdiden tek olduğunun altını çizdi. Derneğin amaçlarına ulaşabilmek için dernek üyesi belirlenmesinde seçici olduklarını ifade eden Başaloğlu, yeni kurulan Bafra Gazeteciler Cemiyeti hakkından şunları söyledi: "Bafra Gazeteciler Cemiyeti'ne, sadece gazetecilik faaliyeti içinde bulunan, çalışan ve çalıştıranlar üye olabilecek. Gazete sahibi olup da, gazetecilik faaliyetinde bulunmayanlar, kötü şöhret sahibi kişiler, gazeteciliği kişisel menfaatlerine alet ederek geçim kaynağı olarak görenler, bir internet haber sitesi kurup; hiçbir gazetecilik faaliyeti göstermeden, sahada muhabir çalıştırmadan, derleme haberler ve ajanslar aracılığı ile gazetecililik oynayanlar, derneğimize üye olamayacaktır. Bafra Gazeteciler Cemiyeti, sadece gazetecilerin cemiyetidir. Yukarıdaki kriterlere uygun her arkadaşımıza da kapımız açıktır. Bafra Gazeteciler Cemiyeti; çeşitli faaliyetler ile üyelerinin mesleki değerini artıracak öte yandan dernek üyesi olmayan ancak gazetecilik mesleğine ciddi zararlar veren, kamuoyundaki itibarını zedeleyen kişi ve kişilere de savaş açacaktır."

Bafra Gazeteciler Cemiyeti, önümüzdeki günlerde üye kayıt işlemlerini tamamlayarak ilk genel kurulunu yapacak ve dernek binası çalışmalarını tamamlayacak. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bafra Gazeteciler Cemiyeti Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement