Bafra'nın Turizm Projeleri - Son Dakika
Yerel

Bafra'nın Turizm Projeleri

Bafra\'nın Turizm Projeleri

Samsun’un Bafra İlçe Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kızılırmak Deltası ve Kuş Cenneti’nin, Bafra’nın dünyaya doğal bir mirası olduğunu söyledi.

29.02.2016 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra İlçe Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kızılırmak Deltası ve Kuş Cenneti'nin, Bafra'nın dünyaya doğal bir mirası olduğunu söyledi.

Turizmin Bafra için önemini vurgulayan Başkan Şahin, Bafra'nın ve insanların kazanacağını söyleyerek bu alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Şahin konu hakkında açıklama "Kızılırmak Deltası Kuş Cennetimiz, Bafra'nın dünyaya doğal bir mirasıdır. Burası Bafra, 19 Mayıs ve Alaçam ilçelerimiz olmak üzere 3 ilçemizi kapsamaktadır. Bununla birlikte buranın yüzde 80'ni Bafra'mız sınırları içindedir. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti 56 bin hektardır. Büyükşehir Belediyemiz; Bafra, 19 Mayıs ve Alaçam ilçelerimizi içine alan bir birlik kurdu. Burayı bu birlik yönetecek. Tüm dünyada yönetim bu yolla yapılır. Büyükşehir Belediyemiz buranın yollarını yapıyor. Çok önemli düzenleme ve hizmetler getiriyor. Daha çok yapacaklarımız var. Tanıtım yapacağız. Tüm imkanlarımızı kullanacak ve Kızılırmak Deltası Kuş Cennetimizi dünya ölçeğinde turizmde cazibe merkezi haline getireceğiz" dedi.

"BAFRA'YA 4 YILDIZLI OTEL KAZANDIRACAĞIZ"

Bafra'nın turizm alanındaki potansiyellerini harekete geçirmek, ilçe esnafı ve halk için ekonomik canlanma sağlamak adına turizm alt yapısının çok önemli olduğunu belirten Şahin, "Bunun için çalışıyoruz. İlçemizde Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti yanında, Başaran Mahallemizde Tepen Deliği, İkiztepe kazıları, baraj gölleri, Çetinkaya Köprüsü, çeşmeler, Hızırbey Türbesi ve pek çok türbe, mağaralar, şelaleler, doğal güzellikler, Büyük Cami ve camilerimiz, Ali Kale Turistik Tesisleri, Deniz Feneri, baraj gölleri, kapalı yüzme havuzu gibi sayısız yer var. Bafra pidesi, tandırı, nokulu, manda yoğurdu, kaymaklı lokumu gibi çok önemli damak tatlarımız var. Bafra'mıza gelecek olanlar için konaklama imkanlarını artırmamız gerekiyordu. Bu nedenle 4 yıldızlı 100 yatak kapasiteli bir otel yapacağız. Bunun proje çalışmaları başladı. İhaleye çıkacağız. Bu işlemi Yap-İşlet-Devret modeli ile gerçekleştireceğiz. Ayrıca balon gezileri ve yamaç paraşütü de önemli bir turizm potansiyelimiz olacaktır. Turizmde atılım yapmak için konaklama önemli bir unsurdur. Bu eksikliği gidereceğiz. Tanıtım faaliyetlerine önem vermeye devam edeceğiz.

"KÜLTÜR SANAT SOKAĞI OLUŞACAK, KENT MÜZESİ KURACAĞIZ"

Başkan Şahin şöyle devam etti: "Müze sokağımızda müzemiz var, kültür evimiz var. Orada restore etmek için bir bina almıştık. Yine orada 2 bina daha alacağız. Şifa hamamını restore ettireceğiz. Orayı Kültür Sanat Sokağı haline getireceğiz. İnsanlarımız oraya ziyaretlere gelecek. Bafra'mızı ziyaret edecek olanların ilçemizde gezecekleri, görecekleri yer sayısını artırmak istiyoruz. Bafra Müzesi'nin bahçesinde de çalışmalar yapacağız. Tütün Müzemiz de bitiyor. Kent Müzesi de kuracağız. Bu müze sayesinde Bafra tarihi ile bulaşacak. Herkes bu müzede kendinden bir şey bulacak. Geçmişine ulaşacak. Tütün müzemizde tamamlanıyor. 3 müzeli bir şehir olacağız. Kültür sanat sokağına sahip olacağız. Konservatuvar kuracağız. Bafra'ya gelenler Bafra'da daha çok süre kalacak."

"2017'YE KADAR 12 TURİZM PROJESİ YAPILACAK"

Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Samsun ve Çevresi Turizm Alt Yapı Birliği (SAMTAB) ile Bafra'da sivil toplum örgütleri ve yöre halkıyla birlikte gerçekleştirdikleri turizm eylem planı toplantılarının yatırıma dönüştüğünü anlatan Şahin, "Toplantıda oylama yöntemiyle kararlaştırılan turizm yatırımları projelendirildi. Yakın zamanda ihaleleri yapılacak olan yatırımlar, 2017 İşitme Engeliler Olimpiyatı'na kadar tamamlanacak. Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli olarak yapacağımız bu 12 proje Bafra turizmini canlandıracak. Her konuda bizi ve Bafra'mızı destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz beye çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"TURİZM İLE BAFRA HEM KALKINACAK HEM DE PRESTİJ KAZANACAK"

Başkan Zihni Şahin açıklamasını şöyle tamamladı: "Bafra için planladığımız 5 hedef var. Bunlar tarım, sanayileşme, kentleşme, eğitim ve turizmdir. Tarımda Tarım Teknoparkı, sanayileşmede Medikal OSB, Sera OSB ve Mevcut OSB'ye yatırımcı getirmek. Kentleşmede modern kent donatıları ve dokusuna ulaşmak, eğitimde ise üniversite şehri olmaktır. Bu konularda geniş açıklamalar yapmıştım. Diğer hedefimiz ise turizmdir. Bu hedefimiz uzun soluklu bir yoldur. İlk çalışmaları balon gezileri ve yamaç paraşütü ile başlattık. Bu çalışmalar ile Bafra'nın imajı olumlu olarak arttı. Büyükşehir Belediyemiz ile görüştük. Yamaç paraşütü alanında içinde kafe, dinlenme yerleri, sosyal ihtiyaç karşılama alanları olmak üzere yatırımlar yapılacak. Uluslararası paraşüt organizasyonları olacak. Ülkemizden ve dış ülkelerden yüzlerce paraşütçü Bafra'mıza gelecek." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bafra'nın Turizm Projeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement