Bafra Ziraat Odası Çeltik Fabrikalarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Bafra Ziraat Odası Çeltik Fabrikalarını Ziyaret Etti

Bafra Ziraat Odası Çeltik Fabrikalarını Ziyaret Etti

Samsun’un Bafra İlçe Ziraat Odası Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile ziraat mühendisleri Bafra ilçesindeki çeltik fabrikalarını ve hasat alanlarını ziyaret etti.

05.10.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra İlçe Ziraat Odası Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile ziraat mühendisleri Bafra ilçesindeki çeltik fabrikalarını ve hasat alanlarını ziyaret etti.

Ülkenin en verimli ovalarından Bafra Ovası'nda çeltik fabrikalarını ve üreticileri ziyaret eden Bafra Ziraat Odası Başkan Osman Tosuner, "İlçedeki fabrika yöneticileri 2015 sezonunda üretilen çeltiğin kalitesinin yüzde 60-65 randıman olduğunu, randımana göre fiyatların değişebileceğini, genel olarak yüzde 65 randımana sahip ürünlerin kilo fiyatının 1.7 lira ile 1.9 lira arasında değerlendirileceğini söylediler" dedi.

Hasat alanlarını yerinde gezerek incelemelerde bulunan Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Fener Mahallesi'nde çeltik üreticiliği yapan İbrahim Yerebakan'ın hasat alanında biçerdöver operatörü ile yapılan görüşmelerde zayiatın en aza indirilecek şekilde yapılması gerektiğini ifade etti.

Başkan Tosuner, fiyatlar konusunda üreticinin yanında olduğunu belirterek, üreticinin Bafra esnafı ile çalışmasının doğru olacağını sözlerine ekledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bafra Ziraat Odası Çeltik Fabrikalarını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement