Bağ-Kur ve Emeklilik İşlemleri Artık Ünye'de Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Bağ-Kur ve Emeklilik İşlemleri Artık Ünye'de Yapılacak

Bağ-Kur ve Emeklilik İşlemleri Artık Ünye\'de Yapılacak

Ünye Şehir Stadı altında hizmet veren ve fiziki yetersizlik nedeni ile çeşitli hizmetleri vatandaşa sunamayan Ünye Sosyal Güvenlik Merkezi, yeni yerine taşınmasıyla birlikte Bağ-Kur ve emeklilik işlemlerini Ünye’de yapabileceğini duyurdu.

04.04.2016 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Şehir Stadı altında hizmet veren ve fiziki yetersizlik nedeni ile çeşitli hizmetleri vatandaşa sunamayan Ünye Sosyal Güvenlik Merkezi, yeni yerine taşınmasıyla birlikte Bağ-Kur ve emeklilik işlemlerini Ünye'de yapabileceğini duyurdu.

Konuyla ilgili incelemelerde bulunmak ve basına bilgi vermek üzere Ünye'ye gelen Ordu Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Mehmet Yaşlar Günay, Bağ-Kur ve emeklilik işlemlerinin Ünye'de verilebileceği müjdeleyerek, yer tahsisinin yapılmasıyla birlikte yeni hizmet binası yapabileceklerini de belirtti.

Yaşar Günay açıklamasında "3,5 yıl Ünyemizde hizmet etmenin gururu ile yaşayan birisi olarak daha önce sosyal güvenlik merkezimiz küçük alanlarda, resmi kurumu yakışmayan, o zaman ki şartlarda hizmet veriyordu. Kiralamak suretiyle daha modern daha geniş, yaklaşık 550 metrekare bir yüz ölçüme sahip bir hizmet binasına Ünyemiz kavuştu. Başta kendim olmak üzere bütün mesai arkadaşlarımızdan son derece memnunum. Ünyeliler özellikle yeni hizmet binasına geçmekten son derece memnunlar. Bu binaya taşınırken daha modern bir binada hizmet vermenin yanında bildiğiniz gibi Bağ-Kur sigortalı tescil işlemi haricinde diğer işlemler önce Ordu il müdürlüğümüzde yapılmaktayken, 1,5 yıl önce Fatsa sosyal güvenlik merkezinin yeni binasının daha geniş bir bina yapıldığından dolayı Ünye ve arkasındaki ilçelerin bağ kur dosyaları Ordudan Fatsa'ya taşınmıştı ve daha yakın bir mesafeye getirilmişti. Bu binaya taşınmamızla birlikte artık Ünye, Akkuş, İkizce, Çaybaşı ilçelerinde ikamet eden tüm vatandaşlarımızın Bağ-Kur tescil işlemleri, sigorta işlemleri, Bağ-Kur durdurma yeniden başlatma hizmet verme işlemleriyle hizmet birleştirme işlemleri tahsis talebi, emekliye müracaat başvuruları da Ünye Sosyal Güvenlik merkezimizden yapılacak" dedi.

"ARSA VERİLDİĞİ TAKDİRDE BİNA İÇİN ÖDENEK HAZIR"

Kurumun politikasının hizmeti vatandaşın ayağına götürmek olduğunu belirten Günay "Ne kadar yerel hizmet verebiliyorsak orada hizmet vermeyi ne kadar çeşitlendirebiliyorsak o kadar vatandaş emniyetini arttıracaklarına inandığımız için tüm Türkiye'de olduğu gibi Ordu ilimizde de imkanlar ölçüsünde Sosyal Güvenlik Merkezi açtık, açmaya da devam ediyoruz. Ordu'nun nüfus olarak en büyük ilçesi Ünye'de henüz bir bina yapamamış olmamızda son derece bizi üzmektedir. Tabi bu imkanla ilgili bir şey. Arsa verildiği takdirde biz Ünye'yi de aynı Fatsa'da ki gibi büyük bir Sosyal Güvenlik Merkezi binası yapma planımız ve bütçemiz var. Özellikle Belediye Başkanımızla istişarelerimiz devam ediyor. Her yerden arsa almayı istemiyoruz. Vatandaşın rahat ulaşmasını istiyoruz. Gençlerimiz ileride yaşlanacaklar. Yaşlandıkları zaman vatandaşlarımız yürüyerek Sosyal Güvenlik Merkezine gelip hizmetini alabilsin istiyoruz" diye konuştu.

"ÜNYE'NİN HAK ETTİĞİ HİZMETE KAVUŞTUĞUNA İNANIYORUZ"

Günay açıklamasını şöyle tamamladı: "Bugün itibariyle şu an 11 tane hizmet kolu burada işlem yapmaya başladı. Ünye geç kalmış bir şekilde bunu alabildi, fiziki imkan yetersizliğinden kaynaklanarak. Ünye'de de sosyal güvenlik hizmetlerin tamamının da her şeyini burada yapabilmesini istiyoruz. Ünye'nin hak ettiği hizmete kavuştuğuna inanıyoruz. İlerleyen süreçte bir bina yapılması halinde daha fazla yetki, daha fazla personel kaydırmakla birlikte tüm hizmetlerin Ünye'de yapılmasını planlıyoruz. Ünye'de hemşehrilerimize, mesai arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağ-Kur ve Emeklilik İşlemleri Artık Ünye'de Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement