Bagaj Ayırma Sistemi Arızalandı, Bazı Uçaklar Bagajsız Kalktı - Son Dakika
Güncel

Bagaj Ayırma Sistemi Arızalandı, Bazı Uçaklar Bagajsız Kalktı

Bagaj Ayırma bölümünde yaşanan bir teknik arıza nedeniyle yurt dışına giden yolcuların bagajları uçaklarına ulaşamadı ve bazı uçaklar bagajları alamadan havalandı.

23.07.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bagaj Ayırma bölümünde yaşanan bir teknik arıza nedeniyle yurt dışına giden yolcuların bagajları uçaklarına ulaşamadı ve bazı uçaklar bagajları alamadan havalandı.

Edinilen bilgiye göre bugün saat 11.00 sıralarında bagaj ayırma sistemini yöneten bilgisayarlarda meydana arıza nedeniyle bagajlar okunamadığı için ayrılamadı ve uçaklarına yöneltilemedi. Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz bir yetkili şunları söyledi:

" Bugün özellikle transfer bagaj sayısı çok oldu. Sistem belli bir sayıdan sonra okumamaya başladı. Yapılan hızlı müdahale sonrası kapasite yüzde 60 ile çalışmaya başladı. Örneğin tahmini 500 bavuldan sonra sistem durunca, bagajlar elle tanınmaya başladı. Şu anda bilgisayar yazılım mühendisleri çalışmalarını sürdürüyor."

TAV yetkilileri uçakları gecikmeye sokmamak için ayırmada sorun yaşanan bagajların bir sonraki uçakla veya yarın gönderileceğini belirttiler.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR:

Yolcudan teslim alınan bagajlar havalimanının altındaki 'şut altı' isimli bölüme gönderilir. Devasa büyüklükteki bu alana gelen bagajlar, otomatik ayırma sistemi sayesinde gideceği uçağa doğru yönlendirilir. Bu arada bagajlar x-ray sisteminden de geçirilerek kontrol edilir. Şüpheli bagajların tomografisi çekilir. Herhangi bir hırsızlık olayına karşı kameralar sürekli kayıt yapar. Şut altında toplamda 13 kilometre uzunluğunda bant düzeneği vardır. Bu bantların en ucunda birer traktör bekler. Bagajlar römorklara elle yüklenerek gideceği uçağa doğru yola çıkar. 2000 yılında kurulan bu sistem sayesinde bagajlar çok kısa bir süre içerisinde uçağa ulaşır. Eskiden her aşama elle yapıldığı için bu alanda yüzlerce kişi çalışıyormuş. Şimdi şut altında sadece 80 kişi çalışmaktadır. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bagaj Ayırma Sistemi Arızalandı, Bazı Uçaklar Bagajsız Kalktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement