Bağcılar'da 19 Mayıs ve Çevre Şöleni Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Bağcılar'da 19 Mayıs ve Çevre Şöleni Coşkusu

Bağcılar\'da 19 Mayıs ve Çevre Şöleni Coşkusu

Bağcılarlılar 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile beraber 18. Geleneksel Çevre Etkinlikleri'nin final programının coşkusunu da yaşadılar.

20.05.2015 12:11  Güncelleme: 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Meydanı'ndaki programın ilerleyen dakikalarında sahne alan ünlü şarkıcı Ferhat Göçer şarkılarıyla programa renk kattı.

Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği 18.Geleneksel Çevre Etkinlikleri'nin son gününde Çevre Şöleni ve Ödül Töreni coşkusu yaşandı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı da kutlayan ilçe sakinleri programın ilerleyen saatlerinde sahne alan Ferhat Göçer'in şarkılarına eşlik ettiler.

12 Mayıs'ta başlayan Bağcılar Belediyesi 18.Geleneksel Çevre Etkinlikleri kapsamında sergi açılışı yapıldı, tiyatro gösterisi sunuldu ve çevre yürüyüşü düzenlendi. Uçurtma Şenliği'nin de gerçekleştirildiği etkinliklerde ayrıca ilçe sakinlerine 40 bin fesleğen dağıtıldı. Uçurtma Şenliği'nde dereceye girenlere ödülleri verildi.

BAĞCILAR MEYDANI'NDA İKİ COŞKU BİRDEN YAŞANDI

Bağcılar Meydanı'nda 19 Mayıs'ta iki coşku birden yaşandı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı heyecanının yandığı ilçede Bağcılar Belediyesi'nce düzenlenen Çevre Şöleni ile Ödül Töreni heyecanı yaşandı.

Programda bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, 22 yıl önce asfalt yolu olmayan ilçenin artık yaşanabilir bir ilçe haline geldiğini anlattı. Halkın yönetime demokratik katılımının önemine dikkat çeken Çakır, 'Bağcılar, 1992'den bu yana halk meclisi, kent konseyi, kadın meclisi ve çevre şurasıyla bugüne kadar geldi. Herkes ilçenin idaresinde söz sahibi oldu. Çevre Şurası da ilçemizi daha yaşanabilir hale getirebilmek amacıyla çalışmalar yaptı.' dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise 18 yıl önce 'hepimiz çevreciyiz' diyerek Çevre Şöleni'ni hizmete sunduklarını kaydetti. Bu yıl da yeni hizmete sundukları Hasan Nail Canat Bilgi Evi ve Kültür Merkezi'nde 18.Çevre Şurası'nı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Çağırıcı, 'Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce'nin katılımıyla Katı Atık Geri Dönüşüm Tesisi'ni hizmete sunduk.' dedi. Çevre Şuraları'nın önemine dikkat çeken Çağırıcı, Bağcılarlı öğrencilerin sunumlarında çevre ile ilgili önemli konulara dikkat çektiklerini anlattı. Bağcılar'da geçmişte yapılan yanlış yapılaşma sonrası bağ ve bahçelerin kaybolduğunu belirten Çağırıcı, ilçeyi adına yakışır daha yeşil çevreye ve Nostalji Bahçeleri'ne kavuşturduklarını ifade etti. Bağcılar'ın 22 mahallesine de Nostalji Bahçeleri inşa edeceklerini belirten Çağırıcı, Çevre Haftası kapsamında mevsimlik çiçek, lale ve sümbül ektiklerini söyledi. İlçeye sosyal yaşam alanları ile park ve bahçeleri kazandırdıklarını da anlatan Çağırıcı, Mahmutbey'de de 200 dönümlük alana Bölge Parkı inşa edecekleri müjdesini verdi.

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de konuşmasında 96. yılını kutladıkları 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda bir hafta süren çevre etkinliklerinin finalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Öztürk, 'İlçemizde çevre bilincinin yaşatılmasında 18 yıldır süren çevre etkinliklerinin büyük önemi oldu.' dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da konuşmasında gerçekleştirdikleri faaliyetlerin tek amacının çevre bilincinin gelişmesi olduğunu kaydetti.

'ÖDÜLLER SAHİPLERİNE VERİLDİ'

Programın en hareketli anlarında da Engelliler Sarayı Korosu'nun konseri ve öğrencilerin halk oyunları gösterileri alkışlanırken, Bilgi Evleri öğrencilerinin geri dönüşüm defilesi de ilgi gördü. Programda yine şiirler okundu, mini tiyatro oyunu sergilendi. Çevre konulu oyunların da sunulduğu programda okullar arasında yapılan, ambalaj atığı toplama, bilgi, resim, kompozisyon ve şiir gibi 15 ayrı yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

FERHAT GÖÇER MEYDANI ŞENLENDİRDİ

Bağcılar Meydanı'ndaki programda sahneye çıkan ünlü şarkıcı Ferhat Göçer de, seslendirdiği şarkılarla Meydanı şenlendirdi. Özellikle genç hayranlarının kendisine eşlik etmesiyle konserini sürdüren Göçer, 'Bağcılarlılarla bir araya gelmekten dolayı büyük mutluluk duydum' şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bağcılar'da 19 Mayıs ve Çevre Şöleni Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular dar alan çalışması gerçekleştirdi. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti
    20:14 Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti

    Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde MHP'den seçilmesi dolayısıyla ziyaret etti. Gelgör, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek başarı dileklerini iletti. Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek Gelgör'e teşekkür etti. Ziyarete Osmancık Belediye Meclis Üyesi Fatih Eren de katıldı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti
    20:14 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Dağ, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve başarılar diledi.

  • Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi
    20:13 Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi

    Afyonkarahisar'da FETÖ'ye üye olmak suçundan hüküm giyen Ş.E, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. Örgütün kadın yapılanmasında yer aldığı ve kamudan ihraç edildiği öğrenilen hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi
    20:08 Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi

    Bitlis'te Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) iş birliğiyle program düzenlendi. Vali Erol Karaömeroğlu, turistlerin farklı destinasyonlara olan ilgisinin arttığını belirtti. Bitlis'in turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Karaömeroğlu, Bitlis'in doğal güzelliklerinin ve tarihi eserlerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını ifade etti.

  • Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı
    20:08 Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı

    Afganistan Ulusal Afet Kurumu Sözcüsü Molla Canan Saik, ülkede son birkaç gün içinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.


Advertisement