Bağcılar'da Asansörlü Camiler İnşa Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Bağcılar'da Asansörlü Camiler İnşa Ediliyor

Bağcılar İnönü Mahallesi sakinleri, Ramazan ayına yeni camilerinde girecek.

26.05.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar İnönü Mahallesi sakinleri, Ramazan ayına yeni camilerinde girecek. Yıkılıp yeniden inşa edilen Bağcılar Yunus Emre Camii farklı mimarisi ile dikkat çekiyor. Camide, engelli ve yaşlıların kullanabilmesi için 10 kişilik asansör de bulunuyor.

Bağcılar'da ibadethaneler de depreme dayanıklı olarak yeniden inşa ediliyor. İnönü Mahallesi'nde yeniden inşa edilen Yunus Emre Camii hizmete sunulacak. Toplam bin 200 metrekarelik alana inşa edilen caminin oturum alanı 420 metrekareden oluşuyor. Bin 164 metrekarelik ibadet alanı bulunan caminin kulanım alanı ise bin 598 metrekare. Cami cemaati bodrum katındaki şadırvanlarda rahatlıkla abdestini alabilecek. Zemin katta da 336 metrekarelik ana namazgahı bulunan caminin bodrum katında da mahfili olan 320 metrekarelik bir namazgah yer alıyor.

10 KİŞİLİK ASANSÖR HİZMET VERECEK

Tek minareli farklı bir mimaride inşa edilen Yunus Emre Camii'nde aynı anda 2 bin kişi ibadetini yapabilecek. Camide yaşlı ve engellilerin de rahatça ibadetini yapabilmesi için 10 kişilik asansör de hizmet verecek.

"RAMAZAN'DA İBADETLERİNİ YENİ CAMİDE YAPACAKLAR"

Bağcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında depreme dayanıklı yeni camiler inşa ettiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bağcılar'da camilerimizi de yeniliyoruz. Üç camimizi yıkarak yeniden inşa edip hizmete sunduk. Şimdi de asansörlü Yunus Emre Camii'mizin inşaatını tamamladık. İnşallah çok yakında hizmete girecek. Hemşehrilerim Ramazan ayında ibadetlerini yeni camilerinde huzur içerisinde yapacaklar" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağcılar'da Asansörlü Camiler İnşa Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement