Bağcılar'da Engelli Akülü Araçları İçin Şarj İstasyonu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bağcılar'da Engelli Akülü Araçları İçin Şarj İstasyonu Açıldı

Akülü araç kullanan engellilerin yolda kalma korkusu sona erdi. Bağcılar'da engelliler, artık ilçenin iki noktasına konulan Engelli Araç Şarj İstasyonu'nda araçlarını şarj ederek yollarına devam edebiliyorlar.

05.09.2014 12:05  Güncelleme: 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar'da yaşayan engellilerden Ömer Taştan ile Necla Şakiroğlu, önceleri evlerinden çıktıklarında istedikleri yere gitmeye çekindiklerini belirterek, "Artık içimiz rahat bir şekilde yola çıkıyoruz. Araçlarımızın aküsünün biteceği endişesini üzerimizden attık. Çok mutluyuz." diyerek duygularını dile getirdiler.

Bağcılar Belediyesi engelli ve engelli yakınlarının yaşamlarını kolaylaştırıcı projeleri hayata geçiriyor. Avrupa ülkelerinde az sayıda benzeri olan Engelliler Sarayı'nın hizmete sunulduğu ilçedeki engellilerin akülü araçlarını şarj edebilmeleri için Engelli Araç Şarj İstasyonu hizmet veriyor.

Engellilerin evlerinde dört duvar arasında yaşamak zorunda kalmaması için birbirinden önemli projeleri hayata geçiren Bağcılar Belediyesi, engellilerin akülü araçlarını şarj edebilmesi için Engelli Araç Şarj İstasyonu'nu hizmete sundu. Engeliler Sarayı ile Bağcılar Meydanı'nda metro istasyonu yanına konulan Engelli Araç Şarj İstasyonu engelli ilçe sakinlerinin yaşamını kolaylaştırdı.

EVİMİZDEN AYRILMAYA ÇEKİNİYORDUK

İstasyonda araçlarını şarj eden Bağcılarlı engelli sakinlerden Ömer Taştan ile Necla Şakiroğlu, Bağcılar Belediyesi'nin kendilerinin hayatını kolaylaştırmak amacıyla çok güzel projeleri hayata geçirdiğini belirttiler. Hayatlarını tekerlekli sandalyede geçirdiğini ifade eden Ömer Taştan, istasyonun hizmete başlamasıyla ilgili memnuniyetini şöyle anlattı:

"Aracımız bizim elimiz kolumuz. Çünkü her yere onunla gidiyoruz. Bu yüzden aracımızın şarjının olması çok önemli. Önceleri akünün tükeneceği endişesiyle evimizin önünden uzaklaşmaya çekiniyorduk. Şimdi içimiz rahat. Alışverişe, çeşitli etkinliklere ve ziyaretlere gönül rahatlığıyla gidebiliyoruz."

Necla Şakiroğlu da istasyonun hizmete girmesiyle rahatladıklarını belirterek, "Birkaç kez aracımın aküsü bitince sıkıntı yaşadım. Evimden başka bir yere ulaşmak için saatlerce uğraştığımı hatırlıyorum. Kısa mesafede gidebileceğim bir yere saatler sonra zorlukla ulaşabilmiştim. İstasyon hayatımızı daha da kolaylaştırdı. Başkanımız Lokman Çağırıcı'ya teşekkür ediyorum." dedi.

AYNI ANDA ÜÇ ARAÇ ŞARJ OLABİLİYOR

Engelli hemşehrilerinin yoldayken araçlarının aküsünün tükeneceği korkusu yaşadıklarını hatırlatan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Araç, aküsünün bitmesi ile hareket yeteneğini kaybediyor. Engelli hemşehrilerim, aracının aküsü azaldığı zaman istasyonlarımıza gelerek aküsünü hızlı şarj sistemi ile doldurarak yoluna devam edebilmektedir. Aynı anda üç araç şarj edilebiliyor." diye konuştu. Hizmetlerinde engellilere her zaman öncelik tanıdıklarını ifade eden Çağırıcı, maddi durumu iyi olmayan engellilere akülü araba ve tekerlekli sandalye verdiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bağcılar'da Engelli Akülü Araçları İçin Şarj İstasyonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi
    20:17 Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi

    5,6 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi.


Advertisement