Bağcılar'da İzinsiz Alanlarda Kurban Kesimine Göz Açtırılmadı - Son Dakika
Yerel

Bağcılar'da İzinsiz Alanlarda Kurban Kesimine Göz Açtırılmadı

Bağcılar\'da İzinsiz Alanlarda Kurban Kesimine Göz Açtırılmadı

Bağcılar’da oturanlar, kurban ibadetlerini Bağcılar belediyesinin belirlediği kurban kesim alanlarında rahat ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirdi.

04.10.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar'da oturanlar, kurban ibadetlerini Bağcılar belediyesinin belirlediği kurban kesim alanlarında rahat ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri yasak alanlarda kurban kesmek isteyenlere göz açtırmadı. Bağcılar ilçesi sakinleri, Bağcılar Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarında kurulan kurban kesim konteynerlerinde ve trafiğe kapalı pazar alanlarında kurban ibadetini gerçekleştirdi.

56 NOKTADA KURBAN KESİM ALANI

Toplam 52 oto yıkama tesisinde kontrollü olarak kurban kesim alanı oluşturulan Bağcılar'da, 4 kesim konteyneri, 630 temizlik personeli toplam 36 çöp kamyonu, 282 zabıta personeli ve 4 su tankeri bayram boyunca kullanılmak üzere hazır hale getirildi.

BAĞCILAR HALKI SUNULAN HİZMETTEN MEMNUN

Bağcılar'da kurban kesim alanlarında verilen hizmetten memnun olduğunu belirten vatandaşlardan Fikret Sağlam, "Bağcılar belediyesinin sunduğu imkan ve hazırladığı ortam sayesinde kaos ve tartışma yaşanmıyor. Huzurlu ve hijyenin hakim olduğu bir ortamda ibadetimizi yerine getiriyoruz" diye konuştu.

Bağcılar'da Kurban bayramının güzel bir atmosferde geçtiğini söyleyen Abdullah Yakut ise, "İbadetimizi bayramın anlamına uygun şekilde hijyenin hakim olduğu, düzenli ve güzel bir ortamda yapıyoruz. Belediyenin sunduğu hizmetlerden yeterince yararlanıyoruz. Eğer kaliteli ve yeterli hizmet olmasaydı burada düzen ve huzur ortamı olur muydu?" ifadelerini kullandı.

"KURBAN ADANMIŞLIĞI VE ALLAH'A TESLİMİYETİ İFADE EDİYOR"

Bağcılar'da kutsal günlerin anlamına uygun şekilde kutlandığını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Kurban, adanmışlığı, Allah'a teslimiyeti ve O'na karşı şükür içinde olmayı ifade ediyor. Bu mübarek günlerin bizim için anlamı Allah'a, anne babaya, akrabalara ve komşulara yakınlaşmaktır. Bayram bizim için paylaşmak ve yardımlaşmaktır. Bayramlar dargınların barıştığı, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği günlerdir. Bu bayramda da barış, kardeşlik ve bereket iklimini tüm benliğimizle hissetmenin ve yaşamanın huzuruyla bir kez daha birbirimizi sevgi ve sevinçle kucaklıyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağcılar'da İzinsiz Alanlarda Kurban Kesimine Göz Açtırılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement