Bağcılar'da Kent Konseyi Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Bağcılar'da Kent Konseyi Toplantısı Düzenlendi

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Kent Konseyi Toplantısı’nda ilçenin eğitimden güvenliğe kadar birçok sorunu ve yapılan çalışmalar anlatıldı.

27.09.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Kent Konseyi Toplantısı'nda ilçenin eğitimden güvenliğe kadar birçok sorunu ve yapılan çalışmalar anlatıldı.

Bağcılar Belediyesi Kent Konseyi Toplantısı düzenledi. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen programın açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Kerim Aytekin yaptı. Aytekin, ikinci dönemin toplantısını icra ettiklerini belirterek, "Kentte yaşayan insanların problemlerle ilgili görüş ve düşüncelerini alıyoruz ve belediyemizin meclisine sunuyoruz" dedi.

Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Şahin, Bağcılar Belediyesi'nin eğitim alanında gerçekleştirdiği projeleri anlattı. Şahin, Bilgi Evleri, Gençlik Merkezi, Yaz Spor Okulları, güvenli ücretsiz internet, Dil Evi, İzci Kampları gibi önemli projelerle ilgili bilgi verdi.

"BUGÜNLERE UYUM VE AHENK İÇERİSİNDE GELDİK"

"Bağcılar'da eğitim ve öğretim" konusunda bir sunum yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, ilçedeki tüm kurum ve kuruluşlar arasında uyumlu bir çalışma olduğunun altını çizdi. Yılmaz, "Başkanımız Lokman Çağırıcı'nın, tüm kurum ve kuruluşlarımızın desteği ve emeği var. Bu birlik ve beraberliği hepimiz oluşturuyoruz. Eğer, 56 ilden daha büyük ve il merkezlerini hatta ilçeleri baz aldığımızda öğrenci sayısı olarak, 35 ilden daha büyük potansiyele sahip bir ilçede bir sıkıntı yoksa en büyük pay belediyemiz, kaymakamlığımız, STK'ların bir araya gelerek ortak akılla hareket etmesidir" diye konuştu.

Bağcılar'da öğretmen açığı olmasına da dikkat çeken Yılmaz, 2 bin 215 kadar öğretmenin atanması durumunda öğretmen açığı sorununun çözüleceğini vurguladı. İlçedeki öğretmen yaş ortalamasının 27 olduğunu kaydeden Yılmaz, bu sinerjiyi enerjiye çevirmeye çalıştıklarını ifade etti. Yılmaz, "Bu genç öğretmen arkadaşlarımızın çalışması neticesi eğitimde sorun yaşanmıyor" dedi.

Bağcılar Belediyesi'nin çabası sonucu 70 okulun 28'inde Fatih Projesi'ni tamamladıklarını belirten Yılmaz, eğitim kurumlarında öğrencilerin bilgi teknolojilerinden faydalanması için önemli projelerin hayata geçirildiğini söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu: "Belediyemizin 2008 yılında başlattığı 'Her sınıfa bilgisayar projesi' de örnek oldu. Çok da verim aldık. Öğrencilerin başarısını artırmak için veli ve öğretmenlerin işbirliği yapması çok önemli. Okul bünyesinde açılan kursların etkin hale getirilmesi ve öğrencilerin bu kurslardan yararlandırılması gereklidir."

Yılmaz, göç ederek ilçeye gelen Suriyeliler sorununa da değinerek, mevzuata uygun oturma izni almaları halinde okullara kayıtlarını yaptıklarını söyledi.

MUHTARLAR DA DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTI

Toplantıda değerlendirme konuşması yapan AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de yoğun katılımla gerçekleşen Kent Konseyi'nin ilçenin kalkınmasına büyük katkı sağladığına dikkat çekti. Bağcılar İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı ise 22 mahallede bulunan internet kafeleri takip ettiklerini ve çocukların alınması halinde cezalar yazdıklarını hatta mühürlediklerini belirterek, "Bu konuda vatandaşlarımız bize ulaşarak yardımcı olsun" dedi.

CHP Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez, parti ve siyaset düşünülmeden üzerlerine düşen her şeyi yaptıklarını ifade etti. Mahalle muhtarlarının da görüş ve temennilerini dile getirdiği toplantıda ayrıca çalışma grubunda görev alacakların isimleri de belirlendi.

Toplantıya İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, BAGİMDER Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez'in yanı sıra Kent Konseyi üyeleri katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bağcılar'da Kent Konseyi Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement