Bağcılar'da Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Bağcılar'da Ramazan Etkinlikleri

İlahiyatçı ve televizyon programcısı Ömer Döngeloğlu, "Hazreti Peygamber ve Hicret" konulu konferans verdi.

20.07.2014 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlahiyatçı ve televizyon programcısı Ömer Döngeloğlu, Bağcılar'daki ramazan etkinlikleri kapsamında "Hazreti Peygamber ve Hicret" konulu konferans verdi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Peygamber Efendimiz'in hayatından örnekler sunan Döngeloğlu, Hazreti Ebubekir, Hazreti Ömer, Hazreti Osman ve Hazreti Ali'nin tüm insanlık için en güzel örnek insanlar olduğunu belirtti.

Döngeloğlu, Allah'a ve ahiret gününe imanın önemine değinerek, "Peygamber Efendimiz, 'Allah'a ve ahiret gününe iman eden, komşusuna iyilik etsin, ya doğru konuşsun ya da sussun' demişti. Bizim bu dünyada imtihan edilmemiz lazımdı. Gazze, Mısır, Suriye, Irak ile imtihan ediliyoruz" dedi.

Hazreti Ebubekir ile Hazreti Ömer'in Peygamber Efendimiz'in övgüsüne mazhar olduğunu aktaran Döngeloğlu, bir devenin servet değerinde olduğu bir dönemde Hazreti Ebubekir'in 25 köleyi azat ederek günümüzün değeriyle yaklaşık 5 trilyon lirayı sadaka olarak dağıttığını anlattı.

Müslümanların böyle kahramanlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Döngeloğlu, Peygamber Efendimiz'in bir tüccar, Hazreti Ebubekir'in zengin bir insan, Hazreti Ömer'in de Ebu Cehil ve adamlarına meydan okuyacak kadar cesur bir sahabe olduğunu dile getirdi.

Hazreti Ömer'in, yanında 20 civarında Müslüman ile hicret ettiğini kaydeden Döngeloğlu, "Gazze Ömersiz kalınca, Mısır, Kudüs, Suriye meydanı Sisi'lere, İsrail'e kaldı. Dünya Selahattin Eyyubi'sini kaybedince çakallara kalırmış" diye konuştu.

Döngeloğlu, Kabe'yi tavaf eden Hazreti Hamza'nın da Ebu Cehil'e dönerek, "Ben Haşimoğullarının yiğidiyim. Benimle derdi olan bunu yarına bırakmasın. Ben gidiyorum. Medine'ye hicret ediyorum. Sakın arkamdan konuşmayın. Derdi olan bugün bu işi bitirsin" dediğini ancak kimsenin yanına yaklaşmaya cesaret edemediğini belirtti.

25 kişinin de Hazreti Hamza ile yola çıktığını aktaran Döngeloğlu, "Hazreti Ömer ile Hazreti Hamza'lar gidince dünya Sisi'lere kaldı. Onlar Mısır'a cumhurbaşkanı oldu. Bizim ne Mısırlı ne de yerli Sisilere ihtiyacımız yok. Abdülhamit Han gibi Filistin topraklarına pazarlık yapmayan liderlere ihtiyacımız var. Müslümanlar uyanık olun. Herkes kartını açık oynuyor. Avrupa, Mısır'daki darbeye ses çıkarmadı. Hani insan hakları vardı. Yüzde 53 oyla gelmiş Mursi birkaç sokak olayları yüzünden hapse atıldı. İhvana karşı darbe yapıldı" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bağcılar'da Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement