Bağcılar'daki Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Bağcılar'daki Cinayet Davası

Bağcılar'da tartıştığı eşi Remziye Eripek'i sopayla döverek öldürdüğü iddia edilen Celal Eripek'in yargılanmasına devam edildi.

19.03.2015 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar'da tartıştığı eşi Remziye Eripek'i sopayla döverek öldürdüğü iddia edilen Celal Eripek'in yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Celal Eripek ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Eripek, eşiyle kaçarak evlendiklerini ve 18 yıldır evli olduklarını anlatarak, "Eşimle aramda basit bir tartışma geçti. O an attığım bir tokattan ibarettir. Eşim başını duvarlara vurdu. Ben eşimi sakinleştirmeye çalıştım" dedi.

Eşine sakinleşmesi için su verdiğini söyleyen Eripek, "Oturduk, sohbet ettik. Ben mutfağa su almaya gittiğimde, eşim yine kafasını yerlere vurmaya başladı. Bu arada, yengem Elif geldi. İkisi başka odaya geçtiler, sigara falan içtiler. Sonra eşim yine fenalaştı. Eşim kilolu olduğu için alttaki komşulardan yardım istedim ve yoldan geçen bir araçtan yardım isteyerek hastaneye götürdük. Hastanede vefat etti" diye konuştu.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen öldürülen Remziye Eripek'in teyzesi Gülten Okta ise yeğeninin kalp hastası ve göğüs kanseri olduğunu kaydederek, doktorların yeğenine hemen ameliyat olması gerektiğini söylediğini ifade etti.

Okta, Celal Eripek'in eşinin ameliyatına izin vermediğini savunarak, "Yeğenim hastaneye kaldırıldığında gittim. Orada oğlu Orhan'la karşılaştım. Bana, 'Babam annemi sopayla dövdü. Beni de dövdü. Ben sopayı camdan attım' dedi. Sonra yeğenimin kızı Zehra Eripek, amcası Mehmet Eripek'in kendisine 'Annen mezara, baban cezaevine gidecek. Bari biri kurtulsun' deyip ifadesini değiştirmesi için kendisine baskı yaptığını söyledi" ifadelerini kullandı.

Duruşmada söz alan müşteki avukatlarından Züleyha Gülüm, sanığın eyleminin "kasten öldürme" olduğunu ve tutukluluğunun devam etmesini talep etti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Celal Eripek'in, 2 Mayıs 2014'te tartıştığı eşi Remziye Eripek'i darbettiği, ardından balkondan aldığı sopayla dövdüğü, Remziye Eripek'in fenalaşarak kusmaya başlaması üzerine hastaneye götürüldüğü anlatıldı.

Remziye Eripek'in yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadığı belirtilen iddianamede, Adli Tıp Kurumu raporunda, maruz kalınan tartışma ve darbın kronik kalp ve damar rahatsızlığını tetiklemesi sonucu ani kardiyak ölümün meydana geldiği ve olayla ölüm arasında tıbben illiyet bağı bulunduğunun yer aldığı kaydedildi.

İddianamede, Celal Eripek'in "yakın akrabayı öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bağcılar'daki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.


Advertisement