Bağcılar Güneşli Semt Parkı'na Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Bağcılar Güneşli Semt Parkı'na Kavuştu

Bağcılar Güneşli Semt Parkı\'na Kavuştu

Nostalji Bahçeleri’ne ev sahipliği yapan Bağcılar, Güneşli Mahallesi Semt Parkı’na kavuştu.

11.07.2016 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nostalji Bahçeleri'ne ev sahipliği yapan Bağcılar, Güneşli Mahallesi Semt Parkı'na kavuştu. İçerisinde elma bahçesi, piknik alanı, cafe-restoran, çocuk oyun parkı ve spor alanının da yer alacağı park, değişik türde ağaç ve bitki türlerine de ev sahipliği yapıyor.

Bağcılar'da, inşaatı tamamlanan Güneşli Mahallesi Semt Parkı heyecanı yaşanıyor. Güneşli Semt Parkı'nın geniş düzlüğünde çimenle kaplı alanda Nostalji Bahçelerinden olan 47 elma ağacı, tulumbalar ile oturma birimlerinin bulunduğu Elma Bahçesi yer alıyor. Bahçenin alt tarafı ile su oyunlarının bulunduğu alan arasında çim çayır bulunuyor. Bağcılarlılar, zihin dinlendirici alanda su sesleri arasında piknik yapacak, kitap okuyacak ve çeşitli oyunlar oynayabilme imkanına kavuşacak. Parktaki bahçenin üst girişindeki 310 metrekarelik alanda da 100 kişilik kapasitesi bulunan kafe-restoran bulunuyor. Ön tarafında da pergola altında gölgeli dış kullanım alanı ile 270 metrekarelik olmak üzere iki adet çocuk oyun alanı yer alıyor. Aileler sohbet edip dinlenirken çocuklar da oyun alanları ile iki adet tek potalı basketbol sahasında eğlenerek ve spor yaparak vakit geçirecek. Parkın diğer bir özelliği de yaklaşık 240 metrekarelik sebze bahçesi ile içinde değişik bitkilerin yeşereceği biyolojik havuza ev sahipliği yapması. Ayrıca 5 bin 830 metrekarelik bitkisel alanı kapsayacak olan parkın çevresini 182 adet ağaç, 430 adet çalı, 30 bin adet yer örtücü, 2 bin 600 adet aromatik bitki, 950 adet gül, 300 adet saz bitkisi, 200 adet su bitkisi, 844 adet ayçiçeği süsleyecek.

"Havuz, sebze bahçesi ve su bitkileri olacak"

Parkı ziyaret eden ilçe sakinleri mevsim farklılıklarını da bitkiler üzerinden gözlemleyebilecek. Ayçiçeği tarhları, su bitkileri, sebze tarhları, aromatik bahçeler, çocuk eğitim tarhları, meyve bahçesi ve gül bahçeleri setlerin farklı konseptleri arasında yer alacak. Parkın göz alıcı yerlerinden birisini de içinde bitki ve diğer canlıların barındıracak olan 130 metrekarelik biyolojik gölet ile etrafındaki bitki tarhlarındaki sulak alan bitkileri oluşturacak. Çınar yapraklı akça ağaçları ve bu ağaçların altındaki oturma birimleri de dinlenme alanı olacak. Sebze bahçesinde yetiştirilecek çeşitli bitkiler ve sebzeler ziyaretçilerin ihtiyaçlarına cevap verecek. Üst ana girişinde 15 araçlık bir otopark ve bisiklet bağlama alanının olacağı parkın terasında oturacak olan ziyaretçiler, su sesleri arasında parkın genelini yukarıdan izleyebilecek. Parkta göz alıcı ve güzel kokan kekik, papatya, lavanta, biberiye, adaçayı ve ekinezya bitkilerinin zenginleştirdiği bir aromatik bahçe de bulunacak.

"Hemşehrilerimin huzuru ve mutluluğu için çalışıyoruz"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, park ve bahçe projelerini hemşehrilerinin yeşil ile iç içe yaşaması amacıyla hizmete sunduklarını anlattı. İnşa ettikleri park ile hemşehrilerinin tarımla, bahçeyle ve bağlarla iç içe yaşamasını hedeflediklerinin altını çizen Çağırıcı, "Parkımız güzel komşuluk ilişkilerinin gelişeceği mekan olarak hizmet verecek. Aileler göz alıcı peyzaja sahip bahçede dinlenip sohbet ederken çocuklar da oyun gruplarında eğlenecek. İlçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağcılar Güneşli Semt Parkı'na Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement