Bağcılar'ın Nostalji Bahçeleri, İlçe'nin Havasını Değiştiriyor - Son Dakika
Yerel

Bağcılar'ın Nostalji Bahçeleri, İlçe'nin Havasını Değiştiriyor

Bağcılar\'ın Nostalji Bahçeleri, İlçe\'nin Havasını Değiştiriyor

Nostalji Bahçeleri ile ayrı bir görünüme kavuşan Bağcılar’da yaz aylarının süsü olan ağaç ve çiçeklerin bakımı ve sulama işlemi düzenli olarak yapılıyor.

13.08.2015 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nostalji Bahçeleri ile ayrı bir görünüme kavuşan Bağcılar'da yaz aylarının süsü olan ağaç ve çiçeklerin bakımı ve sulama işlemi düzenli olarak yapılıyor.

Sıcak yaz aylarında Bağcılar'daki değişik türdeki ağaçların ve çiçeklerin bakımı ile temizliği yapılırken, sulama işlemleri düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Ekipler, özellikle bu yıl yaz aylarının aşırı sıcak geçmesi sebebiyle ağaç ve çiçeklerin olumsuz etkilenmemesi için çeşitli tedbirler alıyor. Manolya, Çınar, Dişbudak, Çam, Çınar, Meşe, At Kestanesi, Akasya, Ligustrum gibi değişik türde binlerce ağaca ev sahipliği yapan Bağcılar'da, kuruyan ağaçların yerine yenileri dikiliyor. Yine park ve bahçelerde çiçek dikme faaliyetlerini de sürdüren ekipler, ağaçların daha sağlıklı kalması için budama çalışmalarını da ihmal etmiyor. Göze hoş gelen peyzaja sahip park ve bahçelerdeki çimler biçilirken, sulaması yapılıyor, ayrık otları temizleniyor. Bağcılar Belediyesi ayrıca çiçek ve ağaç sevgisinin gelişmesi amacıyla ilçe sakinlerine destek vermeye devam ediyor.

"ÇİÇEK KOKUSUNUN YAYILDIĞI BAĞCILAR'I HEDEFLİYORUZ"

Modern yaşam alanlarının kurulmasıyla birlikte yeşile hakim park ve bahçelerin de inşa edildiğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çevreyi temiz tutmanın ve yeşili korumanın önemine dikkat çekti. Gelişmiş toplumlarda ağaçları ve çiçekleri korumanın vazife olarak görüldüğünü anlatan Çağırıcı, bu bilincin gelişmesi için birçok projeyi hizmete sunduklarını ifade etti. Park ve bahçeleriyle ilçenin değişik bir görünüme kavuştuğunu belirten Çağırıcı, "Ekiplerimiz, hemşehrilerimizin de yardımıyla çevre düzenlemesi yapıyor. Kuru dal ve form budaması yapılıyor. Böylece ağaçların ömrünün uzatılmasına katkı sağlıyoruz. Çiçeklerimizin bakımını düzenli olarak yapıyoruz. Çiçek kokusunun yayıldığı yemyeşil bir Bağcılar oluşturmak için gayret gösteriyoruz. Hemşehrilerimizle birlikte yeşil Bağcılar'ı birlikte oluşturuyoruz ve koruyoruz. " diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağcılar'ın Nostalji Bahçeleri, İlçe'nin Havasını Değiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement