Bağcılar Teröre Karşı Kenetlendi - Son Dakika
Yerel

Bağcılar Teröre Karşı Kenetlendi

Bağcılar Teröre Karşı Kenetlendi

Bağcılar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen, ‘Vatanımız Bir, Türkiye Şehitleriyle Yaşıyor” adlı programda ilçe sakinleri şehitler için yapılan duaya ‘âmin’ derken, ülkemizin birlik ve beraberliğini yok etmeye yönelik terör saldırılarını lanetledi.

14.09.2015 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen, 'Vatanımız Bir, Türkiye Şehitleriyle Yaşıyor" adlı programda ilçe sakinleri şehitler için yapılan duaya 'amin' derken, ülkemizin birlik ve beraberliğini yok etmeye yönelik terör saldırılarını lanetledi. Program sonunda 214 STK temsilcisi adına Şehitlere Rahmet, Teröre Lanet Basın Bildirisi okundu.

Bağcılar'da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen "Türkiye Şehitleriyle Yaşıyor" programında al bayraklar meydanı süslerken, şehitler için yapılan dua sesleri gökyüzüne yükseldi. Duygu selinin yaşandığı programda birbirleriyle adeta kenetlenen STK temsilcileri ile ilçe sakinleri, dış güçlerin desteğiyle düzenlenen terör saldırılarını kınadılar.

Bağcılar Meydanı'ndaki programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, 214 Sivil Toplum Örgütü temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Program ilk olarak İmam Hatip İsmail Deniz'in Kur'an tilavetiyle başladı. İlçe sakinleri, ardından Mevlidhan Aziz Hardal'ın okuduğu gazeli huşu içerisinde dinledi. Program sırasında meydanı dolduran ilçe sakinlerinin taşıdığı "Teröre Şiddete Lanet, Kardeşliğe Davet, Bu Oyunu Birlikte Bozalım, Vatan İçin Öldünüz, Terörün Dili Dini Yoktur, Biz Bir Ümmetiz, Analar Ağlamasın" yazılı pankartlar dikkat çekti.

"ELLER SEMAYA UZANDI"

Duygulu anların yaşandığı programın ilerleyen dakikalarında İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula dua yaptırdı. Ellerini semaya kaldıran Bağcılarlılar, şehitlerimizin ruhuna Fatiha okudular, terörü lanetlediler, ülkemizin huzurunu ve birlik beraberliğini kaçırmak için düzenlenen saldırıları kınadılar.

"214 STK TERÖRÜ LANETLEDİ"

Meydanı dolduran Bağcılarlı 214 Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri ile üyeler ülkemizin huzuru, birlik ve beraberliği adına örnek bir tablo sergilediler. Programın sonunda Sivil Toplum Kuruluşları adına "Şehitlere Rahmet, Teröre Lanet Basın Bildirisi" Hasan Turan tarafından okundu. Bildiride, ülkemizin yüzde 1'inin yaşadığı Bağcılar'ın, Türkiye'nin mozaiğini oluşturduğu vurgulanarak, Dağlıca ve Iğdır'da çok sayıda asker ve polisimizin şehit olmasına sebep olan terör saldırılarına dikkat çekildi. Bildiride şöyle denildi:

"Ülkemizle alakalı derin hesapları olan dış düşmanlar ve içimizdeki işbirlikçileri, terör örgütü PKK'yı kullanarak memleketimizin huzur ve istikrar ortamını bozmaya çalışmaktadırlar. Devletimiz de demokrasi ve hukuk sınırları içerisinde kalarak terör belasıyla mücadelesini sürdürmektedir."

Terör örgütü ile mücadele yapan güvenlik güçlerimizi karalama ve devleti zaaf içerisinde göstermeye yönelik çabalara da dikkat çekilen bildiride, bu çabaların, terör örgütüne ve onun arkasındaki güçlere hizmet ettiği kaydedildi. Bildiride ayrıca terör olaylarını protesto maksadıyla yapılıyormuş gibi gözüken gösterilerin maksadını aşar şekilde, kırıp dökerek gerçekleştirilmesinin, bu tür gösterileri teröre hizmet eden birilerinin provoke ettikleri düşüncesini akla getirdiği de vurgulandı.

Bildiri sonunda da, "Ülkemizi yasa boğan, ocaklar söndüren ve bütün anaların yüreğine ateşler düşüren kahpece saldırıları yapan ve yaptıranları da şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" denildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağcılar Teröre Karşı Kenetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement