Bağdat Caddesi'ndeki Trafik Kazaları Davası - Son Dakika
Güncel

Bağdat Caddesi'ndeki Trafik Kazaları Davası

Bağdat Caddesi\'ndeki Trafik Kazaları Davası

Bağdat Caddesi'nde art arda meydana gelen kazalarda, keman sanatçısı Okan Arıkan ile Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 araç sürücüsünün "taksirle ölüme neden olma" suçundan altışar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

08.11.2016 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağdat Caddesi'nde art arda meydana gelen kazalarda, keman sanatçısı Okan Arıkan ile Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 araç sürücüsünün "taksirle ölüme neden olma" suçundan altışar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Orkun Efe Bardakçı katılmadı. Duruşmada, tutuksuz sanık Ezgi Aydın ve taraf avukatları hazır bulundu.

Hakim, kazanın meydana geldiği yerde yapılan keşfe ilişkin bilirkişilerce hazırlanan raporun mahkemeye sunulduğunu tutanağa geçirdi.

Bilirkişi raporunda, sürücü Orkun Efe Bardakçı'nın aracının hızını azaltmadığı, yayayı gördüğünde uyarıcı ikazlarda bulunmadığı ve trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle asli kusurlu bulunduğu belirtildi.

Kazada ölen Okan Arıkan'ın da trafik işaretlerine uymadığı, kendi can güvenliği ile ilgili tedbirleri almadan taşıt yoluna çıktığı ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü kaydedilen raporda, Arıkan'ın, 182 promil alkollü olarak taşıt yoluna girip yolun karşısına geçmek istediğinde aracın kendisine çarpması neticesinde vefat ettiği trafik kazasında kuralları ihlal ettiğinden asli kusuru bulunduğu kaydedildi.

Raporda, ikinci kazada ise ölen sürücü Harun Arslan'ın trafik kurallarını ihlal ettiğinden kazanın meydana gelişinde tamamen asli kusurlu olduğu, sanık Ezgi Aydın'ın ise kazanın meydana gelişinde kusursuz bulunduğu aktarıldı.

"Yeniden rapor düzenlenmesini talep ediyoruz"

Arıkan'ın ailesinin avukatı Kenan Tandoğan, bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirterek, "Raporda hem sürücü hem de ölen kusurlu verilmiştir. Kesinlikle bu raporu kabul etmiyoruz. Ölen yolda değil, kaldırıma bir adım kala cepte kaza nedeni ile ölmüştür. Yeniden rapor düzenlenmesini talep ediyoruz." dedi.

Okan Arıkan'ın babası Namık Arıkan, avukatının beyanlarına katıldığını belirterek, "Oğlumun alkollü olduğundan bahisle kusurlu bulunduğundan bahsedilmiş. Halbuki benim oğlum öldürüldü." diye konuştu.

Kazada ölen Harun Arslan'ın babası Nevzat Arslan, "Birinci kazaya sebebiyet verenler ve ikinci kazada sol tarafa park eden araçlar nedeniyle benim oğlum vefat etti. Oğlum alkollü olabilir ancak kaza yerine gelinceye kadar hiç bir trafik ihlali yapmamış, hiç bir kazaya sebebiyet vermemiştir. Oğlum kısa bir süre için değil, ebediyen hayatımızdan çıkmıştır. Kusurlu olanların cezalandırılmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Sanık Orkun Efe Bardakçı'nın avukatı Muhammet İbrahim İnan, Yargıtay kararlarına göre sadece sürücülerin değil, yayaların da trafik kurallarına uymaları gerektiğini belirterek, "Vefat edenin alkollü olduğu dosya kapsamından anlaşılmaktadır. Müvekkilim alkolsüzdür." dedi.

Söz verilen sanık Ezgi Aydın ise beraatını talep etti.

Hakim, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesine müzekkere yazılarak, sanık Orkun Efe Bardakçı'nın kan tahlili ile alkol ölçümünün yapılıp yapılmadığının sorulmasına karar verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına müzekkere yazılarak trafik kazasının olduğu dakikada trafik ışıklarının nasıl yandığının sorulmasına hükmeden hakim, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

İddiaya göre, Orkun Efe Bardakçı idaresindeki 34 YK 3689 plakalı araç, Bağdat Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan keman sanatçısı Okan Arıkan'a ve yol kenarında park halinde bulunan bir araca çarpmıştı. Arıkan olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Orkun Efe Bardakçı ile araçta bulunan diğer 3 kişi de yaralanmıştı.

Polis ve sağlık ekiplerinin olay yerindeki çalışması sürerken Ezgi Aydın'ın kaza nedeniyle yolun sol şeridine bıraktığı 34 UU 1544 plakalı aracı görünce manevra yapan Harun Arslan'ın kullandığı 34 BV 8934 plakalı araç da yol kenarındaki ağaca çarpmıştı.

Çarpmanın etkisiyle araçta bulunan 4 kişi yaralanırken, sürücü Arslan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, dikkatsiz ve tedbirsiz şekilde araç kullandığı iddia edilen sürücüler Orkun Efe Bardakçı'nın keman sanatçısı Okan Arıkan'ın ölümüne, Ezgi Aydın'ın da Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu belirtiliyor.

İddianamede, sürücüler Bardakçı ve Aydın'ın "taksirle ölüme neden olma" suçundan ikişer yıldan altışar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bağdat Caddesi'ndeki Trafik Kazaları Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement