Bagimder İstişare Programı - Son Dakika
Yerel

Bagimder İstişare Programı

Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı: "İmam hatip okullarının güçlendirilmesi konusunda ilçe milli eğitim, ilçe müftülüğü ile BAGİMDER gibi derneklere ve okul aile birliklerine önemli görevler düşüyor"

30.09.2014 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar İmam Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği'nin (BAGİMDER) istişare programı, Bağcılar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, program, Muhammed İnci'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, burada yaptığı konuşmada, 28 Şubat sürecinde, "yüzyıllar sürecek" denen bir tablonun, bugün artık ortadan kalktığını kaydetti.

İmam hatip liseleri konusunda büyük bir sorun algısı oluşturulmaya çalışıldığını ancak şimdi yeni statü ve yapının konuşulduğunu anlatan Çağırıcı, "Şimdi imam hatip neslinin yetişmesi heyecanını duyuyorum. Allah nasip edecek ki, bir şekilde mezunu, mensubu ve sevenleri olarak böyle bir topluluk içinde bulunacaksınız" ifadelerini kullandı.

Çağırıcı, imam hatip okullarının güçlendirilmesi konusunda ilçe milli eğitim, ilçe müftülüğü ile BAGİMDER gibi derneklere ve okul aile birliklerine önemli görevler düştüğünü vurguladı.

BAGİMDER Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez, Bağcılar'da hizmet veren 11 imam hatip okulunda kaliteli eğitim ve öğretim verilmesini sağlamak için çalıştıklarını bildirdi.

Derneği, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve Belediye Başkanı Çağırıcı'nın da aralarında bulunduğu 68 kişiyle 31 Aralık 2013'te kurduklarını anımsatan Dönmez, "Başta imam hatip olmak üzere mezunlarımız ve diğer okullardan mezun olanlar arasında yardımlaşma, sosyal ve kültürel araştırmalar yapmayı amaçlıyoruz. Kur'an-ı Kerim öğretimi olmak üzere farklı alanlarda kültürel ve sosyal faaliyetlerde de bulunan BAGİMDER Etüd Merkezi'ni açtık. Erkek talebelere de hizmet vermek için gayret ediyoruz. İmam hatip liselerinde meslek derslerini Arap asıllı uzman hocalar veriyor" bilgisini verdi.

Dönmez, çalışmalarını anlatarak, Kutlu Doğum programı gerçekleştirdiklerini, öğrencilerle lokum ve gül suyu dağıttıklarını, Kefken'de gençlik kampı düzenlediklerini sözlerine ekledi.

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar'da 200 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, "İmam hatip liseleri zor süreçlerden geçti. Hamdolsun bugün ülkemiz İmam Hatip Lisesi mezunu bir Cumhurbaşkanına sahip oldu. Ülkemiz artık normalleşiyor. Ancak şimdi artık fırsat eşitliğinde bir eğitim veriliyor" ifadelerini kullandı.

Kent Konseyi Başkanı Kerim Aytekin, 1967 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aynı okulda eğitim gördüğünü hatırlattı.

Aytekin, "Hepimiz aynı şartlarda okuduk. Yurt olmasaydı okuyamazdık. Allah razı olsun gönül verenler olmasaydı bu iş yürümezdi. Günümüzün şartları çok daha değişik. Bizler şimdi sonsuz imkanlara sahibiz. Sağlanan maddi ve manevi destekleri çok iyi değerlendirmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Program sonunda derneğe maddi ve manevi yardımda bulunanlara plaket verildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bagimder İstişare Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement