Bağımlılık Hayata Olsun Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Bağımlılık Hayata Olsun Projesi Tanıtıldı

Bağımlılık Hayata Olsun Projesi Tanıtıldı

Büyükşehir Belediyesi'nin paydaşları arasında yer aldığı ''Bağımlılık Hayata Olsun'' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

16.10.2014 11:11  Güncelleme: 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kocaeli İl Müftülüğü, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ve Romanlar Federasyonu ortaklığında gerçekleştirilen ''Bağımlılık Hayata Olsun'' projesi tanıtım toplantısı Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Salonu'nda gerçekleştirildi.

TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin de ortaklarından olduğu ''Bağımlılık Hayata Olsun'' projesi kapsamında gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Başkan Danışmanı Nermin Tol, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Toplum Destek Polisi Şube Müdürü Cafer Özdemir, Kocaeli Romanlar Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ile Romanlar Federasyonu Kadın Kolları Başkanı ve Proje Koordinatörü Emine Domik katıldı.

8 AYLIK PROJE

Bağımlılık Hayata Olsun Projesi kapsamında toplumu uyuşturucudan ve diğer kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için gerçekleştirilen proje kapsamında 100 kişiye keman kursu, gitar kursu, ney kursu, dans kursu, ebru sanatı eğitimleri, Çanakkale, İstanbul Kültür Gezileri ve 8 adet seminer gerçekleştirilecek. Projenin hedefleri arasında Alkol ve Madde Bağımlılığı'na karşı gençleri bilinçlendirmek, ailelerin bilinçlendirilmesi, sosyal hayat ve çevrenin değiştirilmesi, sosyal faaliyetlerde bulunarak özgüvenlerinin arttırılması ve sanat kursları ile müziğin rengini hayatlarına katmak olarak belirlendi.

KAMU SPOTU İLE BAŞLADI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin de ortaklarından olduğu proje kapsamında gerçekleştirilen tanıtım toplantısı başlangıcında Uyuşturucunun ve Bağımlılığın olumsuz etkilerinin gösterildiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Yeşilay tarafından yapılmış olan iki kamu spotu gösterimi gerçekleştirildi.

ASIL YATIRIM İNSANA YATIRIMDIR

Bağımlılık Hayata Olsun Projesi kapsamında Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, ''Bizim için asıl yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu projeyi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak sonuna kadar destekliyoruz. Biz sosyal bir belediyeyiz ve bu projede güzel bir rolde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Projede görev alan bütün birimlere ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum'' dedi.

AMAÇ MADDE BAĞIMLILIĞINA ENGEL OLMAK

Tanıtım toplantısında söz alan Roman Federasyonu Kadın Kolları Başkanı ve Proje Koordinatörü Emine Domik, ''Projede amacımız madde bağımlılığından gençlerimizi uzak tutmak. Projemize destek veren bütün kuruluşlara teşekkür ediyorum'' dedi. Öte yandan Kocaeli Roman Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, ''Madde bağımlılığından gençlerimizi uzak tutmak bizim en asli görevimiz. Bizler üzerimize düşeni yapmak istiyoruz ve bu projemizi gerçekleştiriyoruz '' diye konuştu.

MÜZİK ALETİ HEDİYE EDİLDİ

Proje tanıtımı kapsamında gerçekleştirilen toplantı sonunda projeye katılım sağlayan 100 adet çocuğa, keman, gitar ve ney olmak üzere müzik enstrümanları dağıtıldı. Çocuklar müzik aletine sahip olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bağımlılık Hayata Olsun Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement