Bağımlılıktan Kurtuldu, Hayatı Değişti - Son Dakika
Güncel

Bağımlılıktan Kurtuldu, Hayatı Değişti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Fevzi V'nin işe gelişi Odasından görüntüler Fevzi V'nin konuşması Bağımlılıktan kurtuldu, hayatı değişti Kırıkkale'de, "Hayat Boşluk Kabul Etmez" projesi sayesinde uyuşturucu bağımlılığından kurtulan ve hayatına yeni bir sayfa açan 22 yaşındaki Fevzi V, azim ve gayretle yeniden hayata sarılıyor.

10.02.2016 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Fevzi V'nin işe gelişi

Odasından görüntüler

Fevzi V'nin konuşması Bağımlılıktan kurtuldu, hayatı değişti

Kırıkkale'de, "Hayat Boşluk Kabul Etmez" projesi sayesinde uyuşturucu bağımlılığından kurtulan ve hayatına yeni bir sayfa açan 22 yaşındaki Fevzi V, azim ve gayretle yeniden hayata sarılıyor.

Fevzi V, madde bağımlılığından kurtulmasını, bu süreçte yaşadığı sıkıntıları ve hayatındaki olumlu değişiklikleri, AA muhabirine anlattı.

Kırıkkale'de 1994'te doğduğunu ve 15-16 yaşlarında madde kullanmaya başladığını ifade eden Fevzi V, arkadaş ortamında madde kullanmaya başladığını, ara ara esrar içtiğini, daha sonra uyuşturucu haplar ve eroin bağımlısı haline geldiğini söyledi.

Uyuşturucu yüzünden Selçuk Üniversitesi elektronik teknolojisi bölümündeki eğitimini tamamlayamadığını, daha sonra Amasya Üniversitesinde aynı bölümü kazandığını ama yine bırakmak zorunda kaldığını belirten Fevzi V, bu dönemde her şeyden soğuduğunu, ailesiyle de arasının açıldığını aktardı.

Madde kullanmaya başladığında kendini boşlukta hissettiğini dile getiren Fevzi V, şöyle devam etti:

"Madde kullanımına başlamamdaki sebeplerin başında aile sevgisi ve şefkatinin eksikliği geliyor. Bende bu eksik kalmıştı. Kendimi boşlukta hissediyordum ve arkadaşlarım bana ailemden daha sıcak, daha yakın geliyordu. Aslında başlangıcın en büyük etkeni de budur. Sonra ailemle bağlarım tamamen kopma aşamasına geldi ve eve gitmiyordum. Günlerce, aylarca arkadaş dediğim insanlarla sokaklarda uyuşturucu kullanıp kendimizden geçiyorduk. Hayatımız, bu şekilde devam ediyordu. 6-7 yıl düzenli olarak kullandım. Sonra bu illet yüzünden çok sayıda olaya karıştım. Kendimi çok kötü hissetmeye başladım ve bu illeti bırakmak istiyordum. Bazen yaşamak bile istemiyordum. Ancak şimdi çok pişmanım."

"Allah yolunda gittikçe, Allah insanın ilmini genişletiyor"

Fevzi V, bir gün internette araştırma yaptığı sırada Kırıkkale Sağlık Müdürlüğünün yürüttüğü "Hayat Boşluk Kabul Etmez" projesini gördüğünü ve İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun'un yanına gittiğini anlattı.

Yetkililerin kendisiyle çok ilgilendiğini ve tedavi sürecinin başladığını belirten Fevzi V, şunları söyledi:

"Gerçekten bırakmak çok zordu ama bana karşı da bir emek vardı. Bunu başarmalıydım. Emekleri boşa çıkarmamam gerekiyordu. Kendimi çok zorladım. İlk bir hafta çok zor geçti. İlaç tedavisiyle psikolog desteğiyle zor da olsa bıraktım ve üstesinden geldim. Yavaş yavaş da hayatım düzene giriyordu. Sağlıklı Yaşam Evi'nde dini bilgiler eğitimi de gördük. Bu zamana kadar Allah'ın, İslam'ın sadece adını biliyordum. Allah'a çok şükür şimdi Kur'an-ı Kerim okuyabiliyorum. Allah yolunda gittikçe, Allah insanın ilmini genişletiyor. Bundan sonraki hayatımda doğru bir insan olmak için çalışacağım ve gayret edeceğim."

Fevzi V, madde kullanmayı 6 ay önce bıraktığını ve daha sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Uzun'un kendisini geçici olarak İl Sağlık Müdürlüğünde çalıştırmaya başlattığını ifade etti.

Kalıcı çalışmak için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımını beklediğini vurgulayan Fevzi V, şöyle konuştu:

"Annem, artık hiç üzülmüyor. Akşam işten eve gittiğimde hep beni bekliyor. Doğru olan şeyler bunlarmış. Uyuşturucuyu bırakmamda ailemden önce bana en büyük desteği veren de İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun'dur. O, benim öz ağabeyim gibidir. Maddi ve manevi olarak bana her konuda destek verdi, beni bu durumdan kurtardı. En büyük isteğim, Türkiye'yi dünyaya örnek kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmek ve 5 dakika da olsa onun yanında bulunmak istiyorum."

Uyuşturucu kullananlara da seslenen Fevzi V, "Gelin bizimle birlikte olun, projemize dahil olun ve bu illeti bırakın. Bu işin sonu yok. Ölüm her şeyden daha yakın" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bağımlılıktan Kurtuldu, Hayatı Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement