Bağımsız Adaylardan Seçim Sonuçlarına İtiraz - Son Dakika
Güncel

Bağımsız Adaylardan Seçim Sonuçlarına İtiraz

İstanbul'da emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun da aralarında yer aldığı 4 bağımsız aday, oy pusulalarının kanunlara uygun düzenlenmediği iddiasıyla seçim sonuçlarına itirazda bulundu.

09.06.2015 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun da aralarında yer aldığı 4 bağımsız aday, oy pusulalarının kanunlara uygun düzenlenmediği iddiasıyla seçim sonuçlarına itirazda bulundu.

Türkiye'de önceki gün gerçekleştirilen 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili parti ve bağımsız milletvekili adaylarının aldığı ve henüz resmileşmeyen oy oranları, il seçim kurulları tarafından tutanak altına alındı.

Resmi olmayan bu sonuçlara, bağımsız aday olduğu İstanbul üçüncü bölgeden 15 bin 180 oy alan emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu ile aday oldukları birinci bölgeden 372 oy alan Ersan Göksöz, 648 oy alan Levent Sekban ve bin 737 oy alan Mihriye Nevra Ölçer itiraz etti.

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen adaylar, itiraz dilekçelerini kurula sundu.

"Çift oy kullanımına sebebiyet verildi"

Adaylardan Ersan Göksöz'ün dilekçesinde, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde, İstanbul seçim çevreleri için Yüksek  Seçim Kurulu (YSK) tarafından basılan oy pusulaların, 2839 sayılı Milletvekilliği Seçimi Hakkındaki Kanun'un 26. maddesi ile 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 14/1. maddesine uygun olmadığı iddia edildi.

Kanuna göre siyasi parti sütunlarının altında bağımsız adaylara yer verilemeyeceği öne sürülen dilekçede, siyasi parti altlarına diziliş nedeniyle çift oy kullanımına sebebiyet verildiği ve seçmenin kafasının karıştırıldığı savunuldu.

Bu hatanın İstanbul genelinde 500 bin seçmenin oyunu etkilediği ileri sürülen iddianamede, aday isimlerinin çok küçük yayınlanmasının adaletsiz bir uygulama olduğu, partilerin altına yazılan bağımsız aday isimlerinin partilerin devamıymış gibi algı oluşturduğu ve YSK'nın seçimde adaleti tesis etme görevinde ihmali bulunduğu iddia edildi.

Dilekçede, pusula yerleşimiyle ilgili itirazların değerlendirilerek seçimin iptaline karar verilmesi istendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bağımsız Adaylardan Seçim Sonuçlarına İtiraz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Nizamettin : Çok HAKLI bir itiraz aynı gün herkes farketti böyle bir Hatay'ı YSK nın iptal etmesi gerekir 0 0 Yanıtla

Advertisement