Bağımsız Hatay Milletvekili Eryılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

Bağımsız Hatay Milletvekili Eryılmaz Açıklaması

Bağımsız Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, CHP'den istifasına ilişkin, "Kolay değil, bu şekilde partiden istifa edip bağımsız aday olmak.

08.04.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, CHP'den istifasına ilişkin, "Kolay değil, bu şekilde partiden istifa edip bağımsız aday olmak. Ancak, partide bu kadar emek harcamış bir siyasetçinin, peçete gibi buruşturulup bir kenara atılmasını kabul etmek de kolay değil" dedi.

Eryılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP'den istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinden içi kan ağlayarak istifa ettiğini belirten Eryılmaz, ardından, tabanın yoğun talebi üzerine bağımsız aday olarak seçimlere girme kararı aldığını ifade etti.

Uzun süre partinin her kademesinde görev yaptığını anlatan Eryılmaz, "Kolay değil, bu şekilde partiden istifa edip bağımsız aday olmak. Ancak, partide bu kadar emek harcamış, seçmeninde karşılığı olan bir siyasetçinin, bir peçete gibi buruşturulup bir kenara atılmasını kabul etmek de kolay değildir. Bunu tabanımız da kabul etmiyor. Büyük bir öfke içerisinde" diye konuştu.

Eryılmaz, şöyle devam etti:

"Neden aday gösterilmediğimi inanın bilmiyorum. Bana, 'bu dönem size listede yer vermeyeceğiz' deselerdi, böyle bir tepki göstermeyecektim. Refik Eryılmaz'ın listede yer almamasına ilişkin tatmin edici bir açıklama yok.

Ben yüzde 92 oy oranı ile seçilmiştim. Türkiye'nin en yüksek oyunu alarak seçilen bir milletvekiliyim. Halkın, 'Refik Eryılmaz' demesine rağmen neden liste dışı kaldığımı merak ediyorum. Sayın Genel Başkanımızın vicdanına sesleniyorum: Bütün bunlar ortadayken siz beni neden listenin dışında tuttunuz?  İnsanların onuru, gururuyla oynanmaması gerektiğini düşünüyorum."

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eryılmaz, kamuoyunda, "Suriye politikasından dolayı mı Refik Eryılmaz liste dışı bırakıldı?" diye bir soru oluştuğunu belirterek, "AKP'nin izlediği Suriye politikasına karşı olduğumu söyledim. Söylediklerimin arkasındayım. Eğer bunun için liste dışı kalmışsam, bundan gurur duyarım. Bunun liste dışı kalmamda etkili olabileceğini düşünüyorum. Çünkü bu politikanın partide ne kadar karşılığı olduğunu bilmiyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bağımsız Hatay Milletvekili Eryılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement