Bağımsız Kütahya Milletvekili Bal Açıklaması - Son Dakika
Politika

Bağımsız Kütahya Milletvekili Bal Açıklaması

"Jandarmanın, İçişleri Bakanlığı'na bağlanması konusunda siyasallaşma iddialarına, Genelkurmay Başkanlığı'nın kaygılarına tamamen katılıyorum.

27.10.2014 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, hükümetin gündeme getirdiği jandarmaya yönelik yeni düzenlemeleri eleştirerek, "Siyasallaşma iddialarına katlıyorum. Genelkurmay Başkanlığı'nın kaygılarına tamamen katılıyorum. Bu ülkemize yapılacak bir kötülük olur" dedi.

Bal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, çeşitli konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hükümetin dış politikasını ve buna bağlı konulardaki tutumunu eleştirerek, iktidar yetkililerinin birbiriyle çelişen açıklamalar yaptığını ileri süren Bal, "PKK ve PYD terör örgütü müdür, değil midir?  Eğer hükümete, cumhurbaşkanına, başbakana göre PKK terör örgütü ise, PYD de onun kolu ise o zaman bizim müttefiklerimiz nasıl oluyor da ona yardım ediyor? Siz Türkiye olarak müttefiklerinize daha PKK'nın PYD'nin terör örgütü olduğunu anlatamadınız mı? Bu acziyet değil midir? Eğer PKK terör örgütü olmaktan çıktıysa, bunu da ortaya koymanız lazım. Eğer PKK terör örgütü değil ise neden şehitlerimiz  gelmeye devam ediyor?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HSYK üyeliklerine yaptığı atamalara da değinen Bal, atanan iki üyeden birinin geçmişte AK Parti ile bağlantısı olduğunu, bir diğerinin de cumhurbaşkanın eski avukatlarından olduğunu ileri sürerek, bunun cumhurbaşkanının tarafsızlığı ilkesiyle bağdaşmadığını savundu.

Bal, Jandarma'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasının ülke menfaatlerine aykırı siyasi bir adım olduğunu ileri sürdü. Devlet kurumlarının, parti kurumu haline getirilmeye çalışıldığını ifade eden Bal, "Siyasallaşma iddialarına katlıyorum. Genelkurmay Başkanlığı'nın kaygılarına tamamen katılıyorum. Bu ülkemize yapılacak bir kötülük olur" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bağımsız Kütahya Milletvekili Bal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement