Bağımsız Sağlık-Sen: Üniversite Hastanesi Personeli Sorunlarına Acil Çözüm Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Bağımsız Sağlık-Sen: Üniversite Hastanesi Personeli Sorunlarına Acil Çözüm Bekliyor

Bağımsız Sağlık-Sen: Üniversite Hastanesi Personeli Sorunlarına Acil Çözüm Bekliyor

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin acil çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekerek, asistan hekimlerin her geçen gün iş yüklerinin artmasına rağmen, buna karşılık aldıkları ek ödemelerin komik rakamlara gerilediğini belirtti.

15.08.2014 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin acil çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekerek, asistan hekimlerin her geçen gün iş yüklerinin artmasına rağmen, buna karşılık aldıkları ek ödemelerin komik rakamlara gerilediğini belirtti. Ameliyathane çalışanlarının ise radyasyona maruz kalma riskini azaltmak için fiziki şartların düzeltilmesini isteyen Bayraktar, "Fedakar üniversite hastanesi personelinin acilen mağduriyetleri giderilmeli" dedi.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin yaşadıkları sorunlara dikkati çekti.

Bayraktar, bu hastanelerde çalışan personelin en önemli sorununun riskli hasta grubundaki hastaların çokluğu ve kendilerine bulaşma riski bulunması olduğunu belirterek, ancak buna rağmen sağlıkçıların fedakarca görevlerini yerine getirdiklerini söyledi. Kırım Kongolu Kanamalı Ateşi hastalarından bulaşan virüsle daha önce sağlıkçıların hayatını kaybettiğini ifade eden Bayraktar, "Ölüm dahil her türlü riskle karşı karşıya kalan sağlık çalışanları için yıpranma payı istiyoruz" dedi.

-EK ÖDEMELER GERİLEDİ-

Bayraktar, üniversite hastanelerinde çalışan personele yapılması gereken ek ödeme miktarlarının, diğer sağlık kurumlarına göre çok düşük rakamlarda kaldığını ifade etti. Bayraktar, ek ödemenin dağıtılmasına ilişkin yönetmeliğin özellik arz eden birimlerin belirlenmesini üniversite yönetim kurullarının inisiyatifine bıraktığını, bundan dolayı da birçok üniversitenin "Yoğun Bakım, Acil, Hemodiyaliz" gibi bölümleri bu kapsamın dışında tutarak, ciddi adaletsizliklere kapı araladığını söyledi. Bayraktar, sağlık kuruluşlarında hak mağduriyeti yaratan bu yönetmeliğin de değiştirilmesini istedi.

Bayraktar ayrıca tüm sağlık çalışanlarının döner sermaye sabit ödeme gelirlerinin de emekliliğe dahil edilmesini talep etti.

-RADYASYON RİSKİ AZALTILMALI-

Ameliyathane çalışanlarının radyasyona maruz kalma riskini azaltmak için fiziki şartların iyileştirilmesini isteyen Bayraktar, asistan hekimlerin de her geçen gün artan iş yüklerine dikkat çekti.

Öte yandan üniversitelerde çalışan farklı kadrolardaki personelin yıllardır görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı beklediklerini ifade eden Bayraktar, bu sorunun da acil çözülmesi gerektiğini söyledi. Bayraktar, "Fedakar üniversite hastanesi personelinin acilen mağduriyetleri giderilmeli. Yeri geldiğinde gözünü kırpmadan hayatını riske atan bu insanların artık daha fazla sabredecek takatleri kalmamıştır" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bağımsız Sağlık-Sen: Üniversite Hastanesi Personeli Sorunlarına Acil Çözüm Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement