Bağımsızlık Mücadelesi ve Kazakistan - Son Dakika
Yerel

Bağımsızlık Mücadelesi ve Kazakistan

Bağımsızlık Mücadelesi ve Kazakistan

Kardeş ülkelerden Kazakistan’ın bağımsızlık sürecinin başlangıcı kabul edilen 1986 yılındaki öğrenci hareketinin yıl dönümünde Sarıçam Gençlik Merkezi’nde bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybedenlerin anısına Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan’ın talimatıyla anma programı düzenlendi.

18.12.2014 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardeş ülkelerden Kazakistan'ın bağımsızlık sürecinin başlangıcı kabul edilen 1986 yılındaki öğrenci hareketinin yıl dönümünde Sarıçam Gençlik Merkezi'nde bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybedenlerin anısına Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan'ın talimatıyla anma programı düzenlendi.

Anma programında büyük Türk düşünürü İsmail Gaspıralı'nın "Dilde, Fikirde, İşte, Birlik" fikri ile büyüyüp daha 19 yaşındayken ilk kitabını çıkaran ve 45 yaşındayken Turan Fikrini savunduğu için Stalin'in emriyle kurşuna dizilmek suretiyle idam edilen şair ve edebiyatçı Mağcan Cumabayoğlu'nun hayatını konu alan görüntülü bir sunum izletildi. Programda bağımsızlık sürecinin başlangıcı olan Jeltoksan olayları anlatıldı. Ayrıca Rus yayılmacılığının tarihi süreci, İsmail Gaspıralı ile Ceditçilik ve Basmacılık Hareketi hakkında da kısa bilgiler verildi. Programın sunumunu Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Timur Özgan ve Tarih öğretmeni Muhammed Doğan yaptı.

Adana Büyükşehir Belidiyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan, "Soydaşlarımızın halleri ile hallenmek gerek. Gençlerimizin kardeş ülkeler konusunda bilinçlendirilmesi için bu tür programlar yaygınlaşarak devam edecek. Ayrıca Çin'e teslim edilmek üzere Tayland'da tutulan 300 soydaşımıza sahip çıkacağımızı bir kez daha dile getiriyorum. Dünya'nın neresinde olursa olsun zulme maruz kalan Türk soydaşlarımıza Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sahip çıkacak güçtedir ve sahip çıkmalıdır" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağımsızlık Mücadelesi ve Kazakistan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement