Bağışlanan Her Kan Kurtarılan 3 Can' - Son Dakika
Yerel

Bağışlanan Her Kan Kurtarılan 3 Can'

Bağışlanan Her Kan Kurtarılan 3 Can\'

Mersin Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Saltuk Buğra Özcanlı, 'Bağışlanan Her Kan Kurtarılan 3 Can' sloganıyla kan bağışı almaya devam ettiklerini ifade ederek, "Yılın başında hedefimiz 60 bin ünite kandı.

30.06.2014 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Saltuk Buğra Özcanlı, 'Bağışlanan Her Kan Kurtarılan 3 Can' sloganıyla kan bağışı almaya devam ettiklerini ifade ederek, "Yılın başında hedefimiz 60 bin ünite kandı. Haziran ayı sonuna geldiğimizde 30 binin üzerinde kan bağışı aldık. Kan vermek hem sağlık açısından hem de manevi açıdan paha biçilemez" dedi.

Kan bağışlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Dr. Saltuk Buğra Özcan, Mersin'in kan ihtiyacını karşılamak için çıktıkları yolda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. 'Bağışlanan Her Kan Kurtarılan 3 Can' sloganıyla kan bağışı almaya devam ettiklerini söyleyen Özcanlı, "Yılın başında söylediğimiz gibi hedefimiz 60 binlerdeydi. Şu an Haziran ayı sonuna geldik ve kan bağışçımız 30 bini geçmiş durumda. Buda gösteriyor ki yıllık hedefimizin üzerinde bir kan bağış sayısı olacaktır ve Mersin'in bütün kan ihtiyacını artık Kızılay karşılayacaktır. Tabi bunu yaparken işte kan bağış araçlarımızla, çadırlarımızla ve ilk olarak Mersinimizde başlattığımız kan bağış evlerinde günde yüzlerce kan alınmakta. Diğer araçlarımız ve çadırlarımızla da ilçelerimizde organizasyonlara devam etmekteyiz" diye konuştu.

"BU AYLARDA KAN BAĞIŞINI DÜŞÜRMEDEN MERSİN'İN KAN İHTİYACINI KARŞILAMALIYIZ"

Artık sıcakların başladığını ve şehir merkezinde bağışçı sayısının azaldığını belirten Özcanlı, "Bunun yanında Ramazan ayına da girdik. Artık kan bağış yerlerimiz, kan bağış noktalarımız değişiyor. Bir ay boyunca bir ekibimiz Barış Meydanı'nda düzenlenecek olan Ramazan Şenliği'nde görev yapacak. Onun dışında Anamur'da, Susanoğlu'nda, Kızkalesi'nde ve yazlık bölgelerde gece ekiplerimiz olacak. Ramazan ayı boyunca yayla ekiplerimiz olacak. Kan bağış sayısını düşürmeden Mersin'in kan ihtiyacının tamamını karşılayarak bu yolda devam edeceğiz. Şu an için her şey yolunda hiçbir problem yok. Başta Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'na, 3 ayda bir Türk Kızılay'ına kan bağışlayarak bizim düzenli bağışçımız olan ve hiçbir desteğini bizden esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz'a, ilçe belediye başkanlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Son 6 ayda ilk 6 ayda gibi çalışıp, bu yolda emin adımlarla gitmeye devam edeceğiz. Sene başında söylediğimiz gibi Türk Kızılay'ın görevi tüm ülkenin kan ihtiyacını karşılamak. Biz Mersinde bu yolda emin adımlarla gidiyoruz. İnşallah bundan sonra da öyle olacak" şeklinde konuştu.

"KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇTIR"

Kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğunun altını çizen Özcanlı, "Artık kanın acil istemi bu şekilde çalışarak ortadan kalkıyor. Görevimiz 60 bin 65 bin kanı alıp bırakmak değil. Bunun devamlığı önemlidir. Çünkü haftanın 7 günü 24 saat çalışıyoruz ve tamamen bu kan ihtiyacını günlük sirkülasyonla devam ettirmek için çalışıyoruz. Görevimiz bitmiyor bu sayıyı alınca, bunu devam ettirmek çok önemlidir. İnşallah bunu da gereken şekilde yapacağız. Mersin'in kan ihtiyacı yıllık ortalama 60 bin ile 65 bin arasında. Artı eksi olabiliyor. Vatandaşlarımız kan bağışı konusunda tabi ki artık bilinçleniyor. Kan vermek sağlıktır. Kan bağışı ile insanlar sağlığı adına çok güzel şeyler yapmış oluyorlar. Kolesterol, tansiyon, kalp hastalığı ve yüksek kan basıncı, yüksek kan değeri insanların sağlığını olumsuz etkilediği için kan bağışlayarak kemik iliği yağlanmasını da azaltarak kendi sağlığı adına da olumlu şeyler yapmış oluyor. Zaten bağışladığı bir ünite kanla kurtardığı 3 canın verdiği manevi haz kesinlikle paha biçilemez" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağışlanan Her Kan Kurtarılan 3 Can' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement