Bağkur'lu Esnafın Prim Kesintisi Kaldırıldı - Son Dakika
Yerel

Bağkur'lu Esnafın Prim Kesintisi Kaldırıldı

Bağkur\'lu Esnafın Prim Kesintisi Kaldırıldı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, emekli olup çalışanlardan kesilen sosyal güvenlik destek primlerinin kaldırıldığını söyledi.

11.02.2016 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, emekli olup çalışanlardan kesilen sosyal güvenlik destek primlerinin kaldırıldığını söyledi.

SESOB Başkanı Köksal, Gelir Vergisi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun Resmi Gazete'de yayınlandığını, emekli olup da çalışan Bağkur'lu esnaflardan kesilen yüzde 10'luk sosyal güvenlik destek priminin kaldırıldığının müjdesini vererek şunları söyledi.

"Bağ-Kur'lu emeklilerden sosyal güvenlik destek primi alınmayacak. Emekli olduktan sonra bu kapsamda çalışmaya başlayanların aylıklarından yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisi kaldırılacak. Vazife malullüğü aylığı almakta olanlardan bu kapsamda çalışanlardan da söz konusu prim alınmayacak. Aynı kapsamda çalışanlar, yaşlılık aylıkları kesilmeksizin, herhangi bir prim ödememeleri için sigortalı sayılmayacak. Ana veya babası üzerinden bakmakla yükümlü olunan kişi sayılmayanlardan lise ve dengi öğrenimden mezun olanlar 20 yaşını, yüksek öğrenimden mezun olanlar ise 25 yaşını geçmemek şartıyla primleri devlet tarafından ödenerek mezun oldukları tarihi izleyen günden itibaren 2 yıl, gelir tespiti yapılmaksızın sağlık hizmeti alabilecek. Sosyoekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan illerde 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran iş yerlerine yönelik uygulanan sigorta primi teşvikinde sigortalı sayısı sınırı kaldırılacak. Emekli olduktan sonra çalışmaya başlayanların aylıklarından yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisi kaldırılıyor."

Basit usulde vergilendirilen esnafın 8 bin liraya kadar olan kazançları vergilendirilmeyeceğini, ilk defa iş kuran genç girişimcilere vergi muafiyeti getirildiğini dile getiren Köksal, ilk defa iş kuran genç girişimcilere, üç vergilendirme dönemi boyunca kazançlarının 75 bin liralık kısmına gelir vergisi muafiyeti getirildiğini kaydetti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağkur'lu Esnafın Prim Kesintisi Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement