Bağlamanın Telinde Engelleri Unutuyorlar - Son Dakika
Güncel

Bağlamanın Telinde Engelleri Unutuyorlar

Bağlamanın Telinde Engelleri Unutuyorlar

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen bağlama kursuna katılan engelli öğrenciler bağlamanın telinde engellerini unutuyorlar.

07.06.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen bağlama kursuna katılan engelli öğrenciler bağlamanın telinde engellerini unutuyorlar.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü engelli öğrencilerin topluma kazandırılması amacıyla hazırlanan "Hayatın Bam Teline Dokunmak" adlı proje hayata geçirildi. Proje kapsamında kursa katılan 12 engelli öğrenciye polisler tarafından bağlama alınarak hediye edildi. Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Özdemir Öztürk tarafından verilen bağlama kursunda öğrenciler bir taraftan bağlama çalmayı öğrenirken diğer taraftan hayatın bam teline dokunarak hoşça vakit geçiriyor.

Engelli öğrencilerin sosyalleşmesine katkıda bulunacak olan proje 4 ay sürecek. Proje sonunda kursa katılan öğrenciler tarafından konser verilecek.

Bağlama kursuna katılan çocukların genelinin işitme engelli olduğunu belirten usta öğretici Özdemir Öztürk, projenin 4 ay süreceğini söyledi. Toplum Destekli Çocuk Şube Müdürlüğü'nün projeye çok büyük destek verdiğinin altını çizen Öztürk, "Maddi durumu iyi olmayan çocuklarımıza polis teşkilatı tarafından bağlamaları alındı. Bu yüzden hepsine teşekkür ediyorum. Projeyle çocuklarımızı daha ileri seviyeye götüreceğiz.

Ulu Çınar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sevim Şahin, çocuklarımızın bu tür etkinliklerde yer almasının eğitimleri açısında çok büyük faydalar sağladığını belirtti. Kursa katılan öğrencileri genellikle işitme engelli öğrencilerden seçtiklerini anlatan Şahin, "İşitme engelli öğrencilerinin yanı sıra özgün öğrenme güçlüğü çeken, bedensel engelli çocuklarımız var. Özveri ile çalışıldı. Velilerimizin de desteği ile bu hale geldik. Kurumum, veliler adına Emniyet Müdürlüğümüze çok teşekkür ederim" dedi.

"HAYALLERİM GERÇEK OLDU"

Bağlama çalmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten Gamze Nur Özçiftci ise, "Hayalimde saz almak vardı. Anneme beni de bu tür kurslara gönderin diyordum. Hayalim gerçek oldu, kabul oldu" diye konuştu.

Toplum Destekli Çocuk Şube Müdürlüğü'nün bağlama kursu açılacağını duyduktan sonra büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren öğrenci velisi Semra Ertuğrul da, "Proje çok güzel. Büyük kızım gitar kursuna gidiyordu. Küçük kızımda böyle bir kursa gitmek için bizden sürekli talepte bulunuyordu. Şimdi onun talebi yerine geldi. Engelli öğrencilere bu tür kurslar daha çok verilmesinden yanayız. Birde kursun polis tarafından düzenlenmesinden dolayı çocuklarımızı gönül rahatlığıyla gönderiyoruz" dedi.

Kurs açılış programının ardından Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Erkan Paşaalioğlu ve müdürlük personeli tarafından öğrencilere kokteyl verildi. TDP Şube Müdürlüğü ekipleri ayrıca eğitim merkezinde bulunan diğer öğrencilere de boyama kitabı ve anahtarlık hediye etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bağlamanın Telinde Engelleri Unutuyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement