Bağlantısı Yavaş Olan İnsanların Facebook Deneyimi İyileşiyor - Son Dakika
Güncel

Bağlantısı Yavaş Olan İnsanların Facebook Deneyimi İyileşiyor

Facebook, gelişmekte olan ülkelerdeki, platforma çoğunlukla 2G'yi destekleyen mobil cihazlar üzerinden bağlanan insanlara yönelik yeniliklerini duyurdu.

06.10.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yenilikler, Haber Akışının bağlantı hızı fark etmeksizin başarılı bir şekilde yüklenmesini ve kaydırılabilmesini sağlıyor. Bağlantısı yavaş olanların Facebook deneyimini iyileştirmek için yapılan güncellemeler şöyle:

Bağlantı hızı göz önünde bulunduruluyor: Kullanıcıların bağlantı hızını belirlemeye yönelik bir teknoloji geliştiren Facebook, ortalamanın altında hızda bir bağlantı tespit ettiğinde Haber Akışı kaydırılırken daha fazla hikayeyi sıraya alarak kesintisiz bir deneyim sunuyor.
Hikayeler önceliklendiriliyor: Haber Akışında, altta kalan hikayeler yerine kişinin o anda baktığı hikaye önceliklendirilerek yükleme yapılıyor. Bunun yanı sıra, Facebook'un daha yeni bir JPEG fotoğraf formatını kullanmaya başlamasıyla da resimlerin yüklenme hızı artarken, bu sırada kullanılan veri miktarı azalıyor.
Kötü bağlantılarda dahi Haber Akışı görüntülenebiliyor: İnternet bağlantısının özellikle kötü olduğu veya kesildiği durumlarda insanlar Facebook'a bir önceki girişlerinde gördükleri hikayeleri yeniden yüklenmelerine gerek kalmadan görüntüleyebiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bağlantısı Yavaş Olan İnsanların Facebook Deneyimi İyileşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • turgay kale: cook yavas facebook 0 0 Yanıtla

Advertisement