24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru - Son Dakika
Güncel

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

24 Kasım Öğretmenler Günü\'ne doğru

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Havza Belediye Başkanı Sebahattinı Özdemir, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

23.11.2020 12:41  Güncelleme: 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Havza Belediye Başkanı Sebahattinı Özdemir, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, mesajında, öğretmenlerin her şart ve koşulda eğitimin neferi olarak ülkenin gelişip kalkınmasında ve çağdaş medeniyetler arasında yerini almasında son derece önemli bir görevi yerine getirdiklerini vurguladı.

Kılıç, mesajında, "İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde öğrencilerinden uzak kalsalar da öğretmenlerimizin gösterdiği çaba, uzaktan eğitim sürecinde gösterdikleri gayretler takdire şayandır. Ülkemizin hedeflerine ulaşabilmesi, vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesiller yetişmesine bağlıdır. Tarih yazacak bu nesiller ise aynı değer ve yargıları benimseyebilmiş öğretmenlerimizin varlıklarıyla olacaktır. Millet Mektepleri'nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mukaddes görevlerini icra etmek uğruna şehit düşen kahraman öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm ilim, irfan bekçilerine Cenab-ı Hak' tan rahmet diliyorum."

Havza Belediye Başkanı Özdemir de mesajında eğitim ve öğretim hayatının olmaz ise olmazı öğretmenlerin yılın sadece bir gününde değil, hayatın her aşamasında her zaman hatırlanması ve hak ettikleri değeri görmesi gerektiğini belirtti.

Bir toplumun medeniyet ölçüsünün öğretmene verdiği değerle eşdeğer olduğunu vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti:

"Öğretmene değer vermek ve sonsuz saygı duymak hem inancımızın hem kültürümüzün gereğidir. Bir toplum öğretmene değer vermekle aslında kendi değerini ortaya koymuş olur. Çünkü öğretmenler, ifa ettikleri bu kutsi görevle toplumun geleceğini inşa ederler. Hayatımızın dönüm noktasını oluşturan öğretmenlerimiz saygı ve hürmetle hatırlanmayı, değer görmeyi sonuna kadar hak etmektedir. Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü eğitim dünyasına hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere eğitim şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyor, eğitim camiamızın bu özel gününü kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement