Bağlar'da Rojava'ya Yardım Kampanyası Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Bağlar'da Rojava'ya Yardım Kampanyası Çalışmaları Sürüyor

Bağlar\'da Rojava\'ya Yardım Kampanyası Çalışmaları Sürüyor

Rojava halkı ile dayanışma amacıyla Bağlar'da başlatılan yardım kampanyası kapsamında Belediye eş başkanları bildiri dağıtımı yaptı.

17.07.2014 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Bağlar İlçe Belediyesi eş başkanları, DBP İlçe Örgütü ile birlikte Rojava için başlatılan yardım kampanyasına ilişkin bildiri dağıtımı yapıldı. Bildiri dağıtımına belediye eş başkanları Birsen Kaya Akat ile Eşref Güler'in yanı sıra DBP Bağlar İlçe eş başkanları Nezahat Ülker ve Remzi Kızılkan, Bağlar Belediyesi eş başkan yardımcıları Derya Tamriş ile Murat satıcı ve çok sayıda partili katıldı.

İki gruba ayrılarak, Diyarbakır'da akşamları kalabalığın en yoğun olduğu Newroz ve Göletli parklarında bildiri dağıtımı yapan gruba halktan büyük destek geldi.

'HİÇBİR ÇETENİN BİR MAZLUM HALKIN ÜZERİNDEN TAHAKKÜM KURMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Başlatılan kampanyaya Bağlar halkından duyarlı olunmasını dileyen Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akat, kampanyanın kamuoyunda da yerini bulması gerektiğini söyledi. Bağlar halkını Rojava ile bütünleşmeye çağıran Akat, "Ortadoğu'da yaşanan bu sıcak gelişmeler karşısında dik durabilmemiz için Kürt halkının birleşmesi gerektiğine inanıyorum. Hiçbir çetenin bir mazlum halkın üzerinden tahakküm kurmasına izin vermeyeceğiz. Rojava'nın gerçekten yardıma ihtiyacı var. Bir parça ekmeğimizi bile onlarla paylaşabilmeliyiz. Halkımızın bu kampanyayı sahipleneceğine inanıyoruz. Bu yüzden şimdiden teşekkürlerimizi sunarız" diye konuştu.

'ROJAVA İÇİN NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPACAĞIZ'

Konu ile ilgili açıklama yapan Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler ise, Rojava için bir seferberlik kampanyası başlattıklarını sözlerine ekleyerek,"Soframızı payaşıyoruz kampanyası kapsamında bu akşam bildiri dağıttık. Diyarbakır'ın her alanında bu çalışma devam ediyor. Bir kez daha bütün insanlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Rojava'yı unutmayalım. Rojava için ne yapılması gerekiyorsa yapalım. Yardım toplama yerlerimiz Bağlar şantiye alanı ve Sümer park'tır. Bu görev kürdüm diyen herkesin görevidir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bağlar'da Rojava'ya Yardım Kampanyası Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement