Bağlarına Don Vuran Çiftçiler Yardım Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Bağlarına Don Vuran Çiftçiler Yardım Bekliyor

Bağlarına Don Vuran Çiftçiler Yardım Bekliyor

Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, 30 Mart'ta don yüzünden çiftçilerin bağ ve bahçelerinin zarar gördüğünü, yetkililerin çiftçilere yardım yapılmasını istediklerini söyledi.

07.04.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, 30 Mart'ta  don yüzünden çiftçilerin bağ ve bahçelerinin zarar gördüğünü, yetkililerin çiftçilere yardım yapılmasını istediklerini söyledi.

Öner, çiftçilerin bağ ve bahçelerinin kuruduğunu belirterek "Her sene her bir kökü 10-15 kilo ürün veren bir meyve ağacımız dahi dondan dolayı kurudu. Tek geçim kaynağı da bu bağ ve bahçelerdir. Bizim düz arazimiz de yoktur. Yetkililerden çiftçilere yardım yapılmasını bekliyoruz. Yardım yapılmadığı takdirde çiftçilerimiz çok mağdur olacak" dedi.

Köy sakinleri, geçimlerini sağladıkları ceviz, badem, erik, elma, armut, sumak, fıstık ı ve incir ağaçlarına don vurduğunu bir yıllık emeklerinin zayi olduğunu ifade ettiler.

Don nedeniyle bağlardan bu sene hiçbir gelir elde edemeyeceklerini dile getiren Veysi Gündüz de "Dağlık olduğu için buğday ekim yerlerimiz yoktur. Hepsi bağ ve bahçedir. Yaklaşık 30 dönüm bir bağım var. Bunun her bir kökünden en az senede bir 10 kilo verim alıyordum. Don yüzünden hiç bir bağdan bu sene hiçbir gelir elde edemeyeceğim. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Arazilerime harcadığım binlerce liram heba oldu" diye konuştu. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bağlarına Don Vuran Çiftçiler Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement