Nusaybin'de Çatışmada Yaralanan Asker O Anları Anlattı - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Çatışmada Yaralanan Asker O Anları Anlattı

Nusaybin\'de Çatışmada Yaralanan Asker O Anları Anlattı

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Bagok Dağı'nda PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan asker yaşananları anlattı, "Kaçan teröristler bize ateş açtı." dedi.

04.11.2015 17:48  Güncelleme: 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin İlçesi yakınlarında Bagok Dağı'nda PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan askerlerden er Mustafa Gezici, tedavisinin ardından Adıyaman'ın Besni ilçesindeki evine getirildi. Gezici, çatışmadaki dehşet dolu anları anlattı.

GATA'DA TEDAVİ EDİLDİ

Vatani görevini Nusaybin'de yapan piyade er Mustafa Gezici, geçen 1 Ekim gecesi Bagok Dağı'nda PKK'lı teröristler ile çıkan ve 1 askerin şehit olduğu çatışmada yaralandı. Kasığından ve göğsünden yaralanan Gezici, Diyarbakır'da yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans helikopter ile götürüldüğü GATA'da tedavi edildi. Bir ayı aşkın süren tedavisinin ardından sağlığına kavuşan Mustafa Gezici, bugün memleketi Adıyaman'ın Besni ilçesine geldi.

MAKAM ARABASIYLA EVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Memleketine gelen er Gezici, otogarda Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Ali Tekin, Besni Emniyet Müdürü Cemal Avan tarafından karşılandı. Protokol üyeleri tarafından Mustafa Gezici, daha sonra Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk'ün makam arabasıyla Yazıkarakuyu Köyü'ndeki evine götürüldü.

ANNESİ SEVİNÇ GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Köyde Gezici'yi annesi, babası, yakınları ile daha önce Şemdinli'de çıkan çatışmada yaralanan asker Okan Özalp karşıladı. Oğlunu karşısında görünce sevinç gözyaşı döken anne Döndü Gezici, uzun süre sarılarak hasret giderdi.

"ÇANTAMDA EL BOMBASI VARDI"

Yakınları ile hasret gideren er Gezici, teröristler ile çıkan çatışmayı, "Bagok Dağı'nda görevden dönüyorduk ve bize saldırabileceklerini biliyorduk. Hatta doçka adı verilen ağır silahla saldırılacağı istihbaratı vardı. Gece yarısı bölgeden geçerken teröristlerin saldırısına uğradık. Girilen çatışmada bir teröristi öldürdük, kaçan teröristler bize ateş açtı. Açılan ateşte bir mermi kasığıma, diğeri göğsüme isabet etti. Çantamda el bombası vardı, bulunduğum yerdeki otlar çatışma sırasında alev alınca çantamı attım ve aşağı doğru yuvarlanmaya başladım. Gerisini hatırlamıyorum, sadece iki sağlıkçı askerin beni helikoptere doğru götürdüklerini anımsıyorum" dedi.

TERÖRÜN SONA ERMESİ DİLEĞİNDE BULUNDULAR

Çatışmada yaralanan ve tedavisinin ardından köyüne dönen askerin babası Kadir Gezici ise oğluna yeniden kavuştukları için mutlu olduklarını ve tedavi sürecinde yetkililerin yoğun ilgisine teşekkür etti. Anne Döndü Gezici de oğluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Yaralı askeri evine getiren Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise terörün sona ermesi ve annelerin artık ağlamaması dileğinde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Çatışmada Yaralanan Asker O Anları Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • merhdercan: ne işin var gitmeyin askere 39 136 Yanıtla nuri: Senin sıkıntı ne fistanlilara almiyoz zaten 8 0
  • Mardinli: Bagok dağlarından ve mardinden çıkış yok zor kurtuldun akıllı ol 27 134 Yanıtla
  • Mardinli: Bagok dağları meşhurdur dua et kurtulmuşsun gebermeşsin 25 114 Yanıtla
  • sizinleyiz: dualarımız sizinle Allah tüm asker polis korucu ve ülkesini seven tüm milletimizi korusun inşallah 94 19 Yanıtla
  • Cudi dağlı: Adiyamanlılar hepsi işittir sende bombanın pimini çekseydin ya uzman sınız ya işit 11 62 Yanıtla
  • yasin: ermeni PKK sempatizanı olanları dağda bekleriz. müslüman iseniz yanlıştan dönün 33 12 Yanıtla
  • hersey bilincli: Hewal kod adlı adi suçlu, vatansız hain, ben sana hakkini teslim edebilirim mesela nerdesin bi adres versene? 32 5 Yanıtla
  • He mal: gebertin pkklıkarı 25 11 Yanıtla
  • Max: Ulan daglicada leslerinizi bile alamadiniz Akkoyunlar.Gerrila kacmaz vurur imha eder 5 31 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement