Bağsaray'da Mermer Ocağında İnceleme - Son Dakika
Güncel

Bağsaray'da Mermer Ocağında İnceleme

Bağsaray\'da Mermer Ocağında İnceleme

Burdur'un Çeltikçi İlçesi'ne bağlı Bağsaray Köyü Arlıtaş mevkiinde açılan ve köylülerin büyük tepkisini çeken mermer ocağında Burdur Valiliği'nin görevlendirdiği ekip inceleme yaptı.

12.09.2014 16:24  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önceki gün köylülerin eylemine sahne olan, dün de firma sahiplerinin boşalttığı mermer ocağında bugün bir heyet inceleme yaptı. Burdur Valisi Hasan Kürklü'nün görevlendirdiği, Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek başkanlığındaki heyette İl Özel İdaresi, Orman Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kadastro Müdürlüğü'nden yetkililer yer aldı.

HEYETİ PROTESTO ETTİLER

Heyet köy içinden geçerken köylüler tarafından alkışlarla protesto edildi. 'Ardıçlar bizimdir bizim kalacak' sloganları atan köylüler tepkilerini dile getirdi. Heyet ocağa gittikten sonra bir grup köylü de peşlerinden gitmek istedi ancak jandarma içeri girmelerine izin vermedi. Köylüler ocak yakınlarında bekleyişini sürdürdü. Bir grup köylü de muhtarlık önünde incelemenin tamamlanmasını bekledi.

VALİYE RAPOR SUNULACAK

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Yardımcısı Özgödek, "Vali bey tarafından görevlendirildik. Teknik personelle birlikte olay yerinde inceleme yaptık. Arkadaşların istek ve endişelerini dinledik. Durumu değerlendirip Vali beye rapor olarak sunacağız" dedi.

'YAŞ KESEN BAŞ KESER'

Köylüler ise ağaçları çocuklarından daha değerli gördüklerini belirterek, "Yaş kesen baş keser" dedi. Köylülerden Havva Akın, "Ardıçların kesilmesini istemiyoruz. Suyumuzun azalacağından korkuyoruz. Bunun için protesto ediyoruz" diye konuştu. Ayşe Darıcı da "Doğamızın bozulmamasını istiyoruz. Bizim ormanımız akciğerlerimiz. Hastalık olsun istemiyoruz. Ormanla yaşıyoruz, ormanla nefes alıyoruz" diye konuştu.

CAMİDEN ANONS YAPILDI

Heyet köyden ayrıldıktan sonra cami hoparlöründen vatandaşlara anons yapıldı ve çıkacak karara itiraz edebilecekleri belirtilerek, dağılmaları istendi. Köylü de olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bağsaray'da Mermer Ocağında İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement