Baharatçılarda "Sucuk" Mesaisi - Son Dakika
Güncel

Baharatçılarda "Sucuk" Mesaisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Genel detaylar-Baharat görüntüsü -Ahmet Turan Ertunç konuşması Baharatçılarda "sucuk" mesaisi- Kayseri'de, Kurban Bayramı'nda kurban etinden sucuk yapmak isteyenler, baharat satışlarını artırdı- Baharat satıcısı Ertunç: - "Türkiye'nin her yerinden baharat siparişleri alıyoruz.

18.09.2015 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Genel detaylar-Baharat görüntüsü -Ahmet Turan Ertunç konuşması Baharatçılarda "sucuk" mesaisi- Kayseri'de, Kurban Bayramı'nda kurban etinden sucuk yapmak isteyenler, baharat satışlarını artırdı- Baharat satıcısı Ertunç: - " Türkiye'nin her yerinden baharat siparişleri alıyoruz. Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin'den yoğun sipariş geliyor" HİKMET FARUK BAŞER - Kurban Bayramı'nda kurban etinden evlerinde sucuk yapmak isteyen vatandaşlar, baharatçıların satışlarını hareketlendirdi.Kayseri'nin Kazancılar Çarşısı'nda baharatçı dükkanlarında bayram öncesi yoğunluk yaşanmaya başladı. Kurban etinden sucuk yapmayı planlayan vatandaşlar, sucuğa lezzet katan baharatlara yoğun ilgi gösteriyor. Baharat satıcısı Ahmet Turan Ertunç, AA muhabirine, geleneksel olarak Kayseri'de her yıl Kurban Bayramlarında evlerde yoğun şekilde sucuk yapıldığını söyledi. Bayramın yaklaşmasıyla baharat satışlarının ciddi şekilde arttığını anlatan Ertunç, şunları kaydetti: "İyi sucuğun tadı, miktarı iyi ayarlanmış baharat ve etin yağlı olmasından gelir. Sucuğun içinde olması gereken baharatları karıştırıp önceden hazırlıyoruz. Kattığımız baharat sucuğa aromasını veriyor. Biber ve sarımsak da önemli. Sucuk yapılan etin de iyi olması gerekir. Tavaya konulduğunda sucuk kendi yağıyla erimesi lazım. Bunun yanında özel olarak getirdiğimiz malzemeler var. Nazilli'den Maraş'tan biber getiriyoruz. Baharatla karıştırıldıktan sonra sucuğun ekşimemesi için sıcak havada değil, serin yerde muhafaza edilmesi lazım."Ertunç, baharatın miktarını müşterinin isteğine göre hazırladıklarını belirterek, "5 ve 10 kilogram kıymaya göre baharat hazırlıyoruz. İsteğe göre, acılı, acısız ve hafif acılı olmak üzere baharatını ayarlıyoruz. 5 kiloluk kıyma için baharat paketini 15 lira, 10 kilo kıyma için ise 30 liradan satıyoruz. Türkiye'nin her yerinden baharat siparişleri alıyoruz. Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin'den yoğun sipariş geliyor" dedi.Baharat satıcısı Fatih Korkmaz ise bayram dolayısıyla mahalle aralarında baharatçılık yapanların sayısının da arttığına işaret etti.Vatandaşları bu konuda uyaran Korkmaz, "Özellikle Kayseri'de ramazan gelince eczanede bile şeker satılır. Kurban geldiğinde ise neredeyse her yerde baharat satılır. Biz slogan olarak 'Ekmeği ekmekçiye verin' diyoruz. Bu iş bizim mesleğimiz. Dışarıda satanlarda oluyor. Vatandaşlarımıza ara yerlerde bilmedikleri yerlerden ürün almasını önermiyoruz" ifadelerini kullandı.

Baharatçılarda "Sucuk" Mesaisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Baharatçılarda 'Sucuk' Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement