Baharı Müjdeleyen İlkbahar Çiçekleri Muğla'da Açtı - Son Dakika
Güncel

Baharı Müjdeleyen İlkbahar Çiçekleri Muğla'da Açtı

Baharı Müjdeleyen İlkbahar Çiçekleri Muğla\'da Açtı

Muğla'da güneşin yüzünü göstermesi ile birlikte doğa yeniden canlandı.

27.02.2016 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da güneşin yüzünü göstermesi ile birlikte doğa yeniden canlandı. Şubat ayında, bahar sevincinin yaşandığı ilçede, papatyalar boy atmaya, badem ağaçları çiçek açmaya başladı.

Datça, badem ağaçlarının çiçekleriyle gelin gibi süslenirken, yemyeşil çayırlar sarı-beyaz papatyalarla buluştu. Köyceğiz Palmiye Merkezi sahibi Dr. Ragıp Esener, 'Su Kraliçeleri' olarak tanımlanan nilüferlerin çiçek açtığını söyledi. Esener, nilüferlerin tropik olanlarının yanı sıra soğuğa dayanıklı türlerinin de olduğunu belirterek "Sezonu olmamakla birlikte Ocak ayından bu yana çok olmasa bile tek tük çiçek açan nilüferler var. Ayrıca Cennet Kuşu çiçeği Strelitzia Regina'lar da genelde ilk ve sonbaharda açar. Bizim sera içerisinde bu çiçekler Aralık ayı itibariyle zaten çiçek açmıştı ama sera dışında da açtığını söyleyenler var" diye konuştu.

Milas'a 37 kilometre uzaklıktaki tarihi Heraklia'nın antik kalıntılarının da papatyaların yanı sıra ilkbahar çiçeği olan Anemonlarla bezendiğini anlatan Esener, "Gölden 500 metre yukarıdaki harabeleri gezmeye gidenler ilkbahar çiçekleri arasında güzel fotoğraf yakalama şansını elde etmenin de mutluluğunu yaşıyor" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baharı Müjdeleyen İlkbahar Çiçekleri Muğla'da Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement