Baharla Birlikte Tunceli'ye İlk Turist Kafilesi Geldi - Son Dakika
Güncel

Baharla Birlikte Tunceli'ye İlk Turist Kafilesi Geldi

Baharla Birlikte Tunceli\'ye İlk Turist Kafilesi Geldi

Bahar mevsiminin başlamasıyla birlikte Tunceli'ye ilk turist kafilesi geldi.

20.04.2014 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahar mevsiminin başlamasıyla birlikte Tunceli'ye ilk turist kafilesi geldi. 2'si yabancı 30 yerli turist olmak üzere, Tunceli'den de vatandaşların katılmasıyla birlikte 70 kişilik turist kafilesi, Rabat Vadisi'ni gezdi. Turistler, biri 100, diğeri 80 metre uzunluğundaki Türkiye'nin en yüksek iki şelalesini gezerek, 3 bin yıllık, Öküz Başlı mağarayı gezdi.

Hava ve güvenlik şartlarının uygun hale gelmesinin ardından Dersim Gezginler Grubu'nun düzenlediği ilk geziye, Almanya'nın Köln kentinden bir çift ile birlikte Türkiye'nin bir çok kentinden yaklaşık 30 kişi, Tunceli'ye geldi. Tunceli'deki kafilenin de katılmasıyla birlikte toplam 70 kişi, bir zamanlar şiddetli çatışmaların yaşandığı Rabat Vadisi'ndeki Rabat köyü ve civarını gezen turistler, doğal ortamın zevkini yaşadı. 3 bin yıllık geçmişi olan Rabat Köyü'nü gezen kafile, daha sonra Türkiye'nin en yüksek şelaleleri arasında yeralan biri 100, diğeri 80 metre yüksekliğindeki şelaleleri gezdi. Kafile daha sonra Urartular döneminden kalma ve 3 bin yıllık olduğu belirtilen tarihi köprü ve kaleyi gezdi. Türkiye'de benzeri olmayan ve girişi öküz başı şeklini andıran mağaraya giden turist kafilesi, bol oksijen ve Rabat Vadisi'nin yem yeşil doğasına tanıklık etti.

Tarihi Rabat Köyü'nü ve öküz figürlü giriş kapısı olan mağarayı gezen Almanya'nın Köln kentinden gelen Melanie Petsch, doğa ve tarihi mekanları çok güzel bulduğunu belirterek, "Gerçekten inanılmaz bir güzellik ve tarihi doku var, şelaleler çok güzel, göz kamaştırıyor. Hayatımda ilk kez öküz figürü giriş kapısı olan mağarayı gezdim. İnanılmaz etkilendim, buralar çok güzel" dedi. Hatay'dan gelerek geziye katılan Mehmet Yıldız ise, şelalelerin inanılmaz güzel olduğunu ifade ederek, "İnanılmaz bir doğa, her yer tarih kokuyor. Şelaleler göz kamaştırıyor. Herkes buraya gelmeli, görmeli ve özellikle giriş kapısı öküz şekli olan mağara muhteşem, çok keyif aldım" diye konuştu.

İstanbul'dan gelen Sevim Kaya da, 2 arkadaşıyla birlikte bu geziye katıldığını belirterek, "Büyük keyif aldık. Buralar gerçekten görülmeye değer. Türkiye'de bir başka benzeri olmayan bir doğa ve yeşillik hakim her yere. Kale, şelalaler, öküz başlı mağara, vadi ve köprü muhteşem tarihi eserler, görmeyenlere tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baharla Birlikte Tunceli'ye İlk Turist Kafilesi Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement