Gevaş'ta Bahçe Sulamasında "Kovalı" Çözüm - Son Dakika
Yerel

Gevaş'ta Bahçe Sulamasında "Kovalı" Çözüm

Gevaş\'ta Bahçe Sulamasında "Kovalı" Çözüm

Van'ın Gevaş ilçesinde sulamada kapalı boru sistemine geçmek için başlatılan çalışmalar tamamlanmayınca, vatandaşlar sorunlarını kendi yöntemleriyle çözmeye çalışıyor.

22.06.2015 11:14  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Gevaş ilçesinde sulamada kapalı boru sistemine geçmek için 5 yıl önce başlatılan çalışmaların bir türlü tamamlanamazken, bağ ve bahçesini sulayamayan vatandaşlar ise buldukları farklı yöntemlerle sorunlarını çözmeye çalışıyor.

Kapalı boru sistemine geçmek için yıllardır yukarı arkın akmadığını, buna bağlı olarak bağ, bahçe ve ağaçlarının kuruduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin konuya duyarlı olmadığını ve bu nedenle kendi imkanlarıyla çözümler ürettiklerini ifade etti. Asırlık ağaçlarının kurumaması için kova ile çeşmeden su taşıdığını ifade eden Elmalı Mahallesi sakini Nurettin İdiz, "Pınarbaşı, Elmalı, Selimiye ve Orta Mahalle'deki bağ ve bahçelerin birçoğu yukarı kanalın altında kalıyor. Yıllardır kapalı boru sistemine geçilecek diye yukarı arkın suyunu kestiler. İnsanlar mağdur oldu. Sayısız bağ ve bahçe ile birlikte asırlık ağaçlar kurudu. Son olarak ilçedeki yetkililer ve muhtarların baskıları sonucu yuları arkın yeniden hizmete sokulacağı belirtildi. Biz de bekliyoruz ama halen tamamlanmadı" dedi.

Kanalın akmaması nedeniyle vatandaşların değişik yöntemlerde çözüm ürettiğine dikkat çeken İdiz, "Vatandaşlar bahçe ve ağaçlarının kurumaması için zaman zaman farklı yöntemlere başvuruyor. Ben de musluktan kova ile su taşıyıp ağaçları suluyorum. Kesin bir çözüm değil ama en azından şimdilik ağaçların kurumasını engellemeye çalışıyorum" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gevaş'ta Bahçe Sulamasında 'Kovalı' Çözüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement