Bahçeli Başbakan Şeref Yarışında Şerefsizlikle Kaybediyor - Son Dakika
Güncel

Bahçeli Başbakan Şeref Yarışında Şerefsizlikle Kaybediyor

Bahçeli Başbakan Şeref Yarışında Şerefsizlikle Kaybediyor

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kahramanmaraş mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.

27.03.2014 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kahramanmaraş mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi. Başbakan'ın yandaşlarını önemli vatandaş, karşısında olanları ise hain ve alçaklar grubu olarak gördüğünü ifade eden Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan'ın dost kavramı kalmamış; kendisine hizmet eden adam, kendisini reddeden hain. Devletin imkanlarını kullanmak için, parti devleti oluşturmaya, arkasından da diktatör olmaya hevesleniyor. Bu Sayın Başbakan'ın bir şeref takıntısı var. Şeref yarışında da hep şerefsizlikle kaybediyor dedi.

Geceyi kentte geçiren Devlet Bahçeli, öğle saatlerinde konakladığı otelden çıktı ve Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Alanı dolduran yaklaşık 25 bin kişiye seslenen Bahçeli, 3 gün sonra yapılacak seçimler önce gördüğü kalabalığı 'muhteşem' olarak yorumladı. Seçimlerin Türkiye için önem arz ettiğini ve tarihi bir dönüm noktası oluşturacağını ifade eden Bahçeli, Bu seçimler üniter yapı, milli devlet ve toprak bütünlüğümüz açısından çok büyük iç ve dış tehditlerin olduğu, sosyal ve ekonomik sorunların çözümsüzlüğe terk edilip insanlarımızın yoksulluk altında kaldığı bir süreçte gerçekleşecek olan seçimdir dedi. Gençlere sandığa gitmeleri çağrısı yaptı.

ARKALARINDA AMERİKA, ÖNLERİNDE AB YAZIYOR

Türkiye'nin ekonomik ve siyasi kriz yaşadığı bir dönemde milli görüş çizgisinden gelen ve sonra ayrışan AK Parti'nin tek başına iktidara geldiğini ve bu durumun önemli bir siyasi güç olduğunu anlatan MHP Lideri Bahçeli şöyle konuştuAK Parti kendisine destek veren milletimizi anlayamamış, onları kucaklayamamış, onların sorunlarını çözememiş, sadece ve sadece kendisinin iktidara gelişinde itici güç olan diğer unsurların tahrikiyle değişim ve dönüşüm politikası uygulayarak yola çıktıklarını söylemiştir. Merakla bekledik neyin değişim dönüşümünü yapacak diye. İlk gördüğümüz şudur, milli görüş çizgisinden çıkmak, milli görüş gömleğini çıkarmak. Sonra çıplak gezecek halleri yok bir gömlek giymeleri lazım. Giydikleri gömleğin arkasında Amerika, önünde Avrupa Birliği yazıyor. İşte o günden sonra AK Parti kendisine destek vermiş olan insanlarımızı tamamen terk etmiş 'güç bende' zannetmiş ve insanlarımızın yoksulluğundan yararlanarak bazı kısa vaatlerle, nohuttu, fasulyeydi, kömürdü, yoksulluğu istismar etmiş, yoksulluğun kurtuluşunu kendisine oy bağımlılığı haline getirerek iktidar olmaya devam etmiştir. 11 yıldır AK Parti'ye bağlanan umut yeşermemiş, beklentiler karşılık bulmamış, gelir seviyesi artmamıştır.

DEMOKRATİK AÇILIM DENEN ZIRVA

Konuşmasında okullarda okunan And'ın ve resmi kurumlarda yazılı 'Ne Mutlu Türküm' sözünün kaldırılmasını eleştiren Bahçeli, Türkiye'nin birçok demokratik, insan hakları ve özgürlük sorunları varken önceliği neye göre hareket ederek demokratik açılım denen zırvayı uyguluyorsun. Türkiye'yi etnik temelli bölmek sana ne fayda getirecek Mezhep temelli ayrışma sana ne fayda getirecek diye konuştu. BAŞBAKAN YOLDAN ÇIKTI

Son günlerde televizyonlardaki üslubunu kaba ve çirkin olarak değerlendiren Başbakan Erdoğan'ın diktatörlüğü amaçladığını ifade eden Bahçeli şunları söylediBaşbakan herkese hakaret ediyor, herkesi suçluyor, herkesi alçak ilan ediyor, herkesi hain ilan ediyor, herkesi haşhaşi olarak görüyor, herkesi paralel devletin unsurları olarak görüyor. Kendisine yandaşsa önemli bir vatandaş ama kendisine 'dur hele ne yapıyorsun, nereye gidiyorsun' diyorsa paralel devletin adamı, hainler grubu, alçaklar grubunun içindedir. Recep Tayyip Erdoğan'ın dost kavramı kalmamış; kendisine hizmet eden adam, kendisini reddeden hain. Böyle bir anlayış olur mu Bu çılgınlık halidir, güç delisi olma halidir, yoldan çıkma halidir, şaşırma halidir, şımarma halidir. Bu artık 'ben ben' diyerek başlamış, şimdi 'tek tek' diyerek adamlığa soyunmuş, devletin imkanlarını kullanmak için parti devleti oluşturmaya, arkasından da diktatör olmaya hevesleniyor. Bu yol çıkış yolu değil. Dünyada bu uygulamalar kimseye fayda getirmemiştir.

YALAN, TALAN, ÇALAN LOBİSİ VAR

Türkiye nüfusunun yüzde 59'unun yoksulluk çizgisinde olduğunu 44 milyonun yoksullukla mücadele ettiğini ama Başbakan'ın bunlara cevap vermediğini ifade eden Bahçeli, Bugünkü AK Parti bunlara cevap verebiliyor mu Televizyonda Recep Tayyip Erdoğan dizisini seyrede seyrede usandık bıktık yahu. Her gün yalan dinlemeye mecbur muyuz dedi.

İktidarın faiz ve başka lobilerin varlığından bahsederek eleştirdiğini dile getiren Bahçeli, 11 yıllık iktidarın döneminde hangi lobilerin oluştuğunun farkında mısın Başbakan Sende bir yalan lobisi var; sabahtan akşama kadar yalan üretiyor. Sende bir talan lobisi var, önüne ne geliyorsa talan ediyor kasırga gibi. Nereye dalarlarsa çırılçıplak ediyor, ya yüksek binalar oluyor yerine veya rant peşinde koşarak zenginleşiyor. Haram üzerine beslenenler şimdi Türkiye'nin zenginleri oldular. Bir de kazandıkça gözü hırsla dolmuş çalan lobisi olmuş gözü doymuyor, ne görse çalmaya çalışıyor. Onun için AK Parti; yalan, talan ve çalan üzerine bina ediliyor. Buna Türkiye'nin tahammülü kalmadı diye konuştu.

MİLLETİN AYRANI KABARIRSA SENDEN ESER KALMAZ

Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sürdüren Bahçeli şöyle devam etti

Başbakan; 'bize iktidarı verdiğinizde size şeref sözü veriyorum' diyor. Bu Başbakanın şeref takıntısı var. Şeref yarışında şerefsizlikle kaybediyor. Başbakan; adalet, eşitlik, hak rızası ve kul hakkını gözeteceğine söz veriyor. 1 milyar dolarla 76 milyonun içinde öksüz yetimin hakkını nasıl yersin, onlar Allah'ın kulu değil mi Onda kul hakkı yok mudur Böyle bir durum karşısında Recep Tayyip Erdoğan artık sen bittin, artık senin siyasi ömrün sona doğru gelmektedir. Öyle dayatma, kimseyi kırma, herkese iftira etme, Türkiye'yi felakete götürebilecek yanlışlıklara girme. 'Ben yaparım, keserim, yıkarım, yasaklarım' diyerek böbürlenip durma. Bu millet kibirli insanı sevmez. Milletimizi korkutamasın, bu millet soğukkanlıdır. Bu millet sabırlıdır. Bu milletin damarına fazla basma. Bu milletin ayranı bir kabarırsa senden ve AK Parti'den eser kalmaz.

Seçimlerde sandık başına gidecek kadın ve erkeklerin asena ve bozkurt bakışı ile MHP'ye oy vermesini isteyen Bahçeli, konuşmasını tamamladıktan sonra karayoluyla Gaziantep'e gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahçeli Başbakan Şeref Yarışında Şerefsizlikle Kaybediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.


Advertisement