Bahçeli, Vatandaşları Sandığa Giderek Oy Kullanmaya Çağırdı - Son Dakika
Politika

Bahçeli, Vatandaşları Sandığa Giderek Oy Kullanmaya Çağırdı

Bahçeli, Vatandaşları Sandığa Giderek Oy Kullanmaya Çağırdı

MHP lideri Bahçeli, "Suyun karşısına geçip çimmek istiyorsanız çimin, o da sizin bileceğiniz iş ama sandığa gidip vatandaşlık görevinizi yapın." dedi.

20.09.2013 20:38  Güncelleme: 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Uluborlu ilçesinde partisinin teşkilatını ziyaret etti. Ardından Bahçeli, bir çay bahçesinde vatandaşlara seslendi. Ülkenin savaşın eşiğinde olduğunu savunan Bahçeli, "Milletimiz sosyal şiddetin, cinayetlerin, kadınlara haksız muamelelerin olduğu, güvenin olmadığı bir ülke görünümündedir. Ama bütün bunlara rağmen Sayın Başbakan 16-17 yandaş televizyonda, milletin huzurunda gerçekleri saklayarak bildiğini okumaya çalışıyor ve ölçüde kaçıyor" dedi.

ODTÜ'LÜ GEÇLERİ MUHATAP AL

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde yaşananları da değerlendiren MHP Lideri Bahçeli, "Gençlerden bazıları üniversitelerinin ortasından yol geçmesine tepki olarak bu yolun bulunduğu yerde üniversitenin ormanı olduğunu söylüyor. Gençler, 'Bu ormanları kesmeyelim yolu da başka yerden götürün' diye tepki ortaya koyduğu vakit eğer ormanda yaşamak istiyorsanız 'ormana gidin' diyor. Sayın Başbakan 10 yıllık tecrübenle bu genç kardeşlerimizi ikna et. Yanına Büyükşehir Belediye Başkanını al, danışmanını al, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne gir, orada bu yol buradan geçerse ne gibi faydası olur, bu yol buradan geçerken kaç tane ağaç kesilir, bu ağaçların yerine nerelere ağaç dikebiliriz, bunları anlat. O gençliği muhatap al, milletimin geleceği olan gençliği muhatap al, ona saygı duy. Bazı öfkeleri, tepkileri dillendiren, eline tava bilmem ne alarak çalan hanımefendileri kınama. Ne yapsın hanımefendiler, evdeki tavadan başka, kaşıktan başka ne alacak eline, silah mı alsın" diye konuştu.

HAKKARİ'DE DEVLET YOK

İşlerin zıvanadan çıktığını ileri süren Bahçeli, "Türkiye iyiye gitmiyor. Yarın çok daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalırız. Bugün Hakkari'de devlet yok. Kaymakam, vali yerinde oturuyor. Hiçbir şey yapamıyor. 15 kişi çıkmış esnaftan vergi topluyor. 20 kişi bir araya gelmiş kolluk görevi yapıyor, geleni gideni kontrol ediyor. O zaman soruyor, nerede bu devlet. Devlet yok. Ama Oslo'dan bu yana PKK ile anlaşma süreci başlatılmış ve İmralı canisi denen vatan haini nerdeyse liderlerin üstüne çıkartılmış" dedi.

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buna artık bir dur demenin zamanı geliyor. Dur demeyi demokrasi içinde yapalım aziz arkadaşlarım. Demokrasi içinde bir siyasi iktidarı durdurmak, uyarmak, gerekiyorsa görevden almak demokrasinin içindeki bir müesseseyle mümkündür. O müessese adı da seçimdir. En yakın seçim 30 Mart 2014'tedir. Bu önemli bir dönüm noktasıdır. Sadece belediye başkanlarımızı seçmek anlamı taşımaz. Cumhurbaşkanlığı seçimi de belirleyici olacaktır. Çünkü 2014'ün 28 Ağustos'unda Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktır. Daha sonra 2015'te 25. dönem milletvekilliği seçimi olacaktır. Hal böyle olunca mahalli idareler seçimi, Cumhurbaşkanlığı seçimi, hem de iktidarı tekrar gözden geçirerek belirleme fırsatını yakalayan bir seçimdir. Bu sebepten dolayı başta AKP'li kardeşlerim olmak üzere bu milletin uyandığını, uyanan bir milletin iktidarı yanlışlardan dolayı uyardığını gösteren bir siyasi tercihi ortaya koymalısınız."

ÇİMMEK İSTERSENİ YİNE ÇİMİN

Vatandaşları sandığa giderek oy kullanmaya çağıran Bahçeli, "Yani Recep Tayyip Erdoğan, böbürlenerek, uluslararası ilişkilerde bulduğun desteklerle iktidarın tüm imkanlarını seferber ederek, dayakla, sopayla, suyla, gazla milleti yönetmeye çalışan bir iktidara milletim diyor ki; 'Oyumla sana cevap veriyorum'. Hepinizin 31 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde sandığa gitmenizi istiyorum. Vatandaşlık görevinizi yapın. Tencereyi tavayı yine çalın, o sizin bileceğiniz bir iş. Suyun karşısına geçip çimmek istiyorsanız çimin, o da sizin bileceğiniz iş. Gazla kovalanmak isterseniz, kovalananın o da sizi bileceğiniz iş. Ama vatandaş olarak sandığa gidin, sandıktan çıkan AKP'yi sandığı içine gömün" diye konuştu.

Bahçeli, ardından konaklayacağı otele geçti. Bahçeli, ilerleyen saatlerde MHP'li Isparta Belediye Yusuf Ziya Günaydın'ın kızının düğün törenine katılacak.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bahçeli, Vatandaşları Sandığa Giderek Oy Kullanmaya Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement