Bahçeli: Davutoğlu'na Tavsiyem, Ülkelere Mesaj Vermektense Ermeni Çetelerinin Bakiyesi Malum... - Son Dakika
Güncel

Bahçeli: Davutoğlu'na Tavsiyem, Ülkelere Mesaj Vermektense Ermeni Çetelerinin Bakiyesi Malum...

Bahçeli: Davutoğlu\'na Tavsiyem, Ülkelere Mesaj Vermektense Ermeni Çetelerinin Bakiyesi Malum...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Devlet Bahçeli, partisinin Almanya'da mitinginde hitap etti.

26.04.2015 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Devlet Bahçeli, partisinin Almanya'da mitinginde hitap etti. Avrupa Türk Konfederasyon'un düzenlediği etkinlikte yaklaşık 10 bin kişiye hitaben konuşan Bahçeli, 1915 Olaylarına yönelik tartışmalara değinerek "ABD Başkanı, büyük felaket çamuruna ilaveten, mesajında 20'inci yüzyılın ilk kitlesel vahşeti yorumuyla soykırım demenin dibine gelmiş, Papa'nın söylemini olumlu bulmuştur. Erdoğan bir yıl önce özür mektubu yayınlamış, Başbakan Davutoğlu'nun bir Başdanışmanı 1915 olaylarına açıkça soykırım demiştir. Davutoğlu'na tavsiyem, değişik ülkelere yazılı ve sözlü mesaj vermektense, yanı başındaki çürümüş, Erivan nüfusuna kayıtlı, Ermeni çetelerinin bakiyesi malum danışmanıyla ilgilenmesidir. PKK'nın siyasi şubesi HDP Ermeni diasporasının iddialarına destek vermiş, soykırım hayasızlığını diline dolamıştır. Anlayacağınız kimin Türk milletiyle alıp veremediği varsa, 1915 olaylarının 100'üncü yılını fırsat görmüştür. Tüm kirli niyetler ortalığa saçılmıştır" dedi.

"GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE SAYESİNDE HER MESELENİZ ÇÖZÜLECEKTİR"

Almanya'daki seçmenlere hitap eden Bahçeli, "Bugün Avrupa'da 6 milyona yakın Türk nüfusu hayatını sürdürmektedir. Bunlardan yaklaşık 3 milyonu Almanya'da yaşamaktadır. İlk nesille başlayan Avrupa'daki varlık mücadeleniz tüm zorlama ve engellemelere rağmen devam etmektedir. Biliyorum, dişinizden tırnağınızdan arttığınızla bir gelecek hayali kuruyor, kimseye muhtaç olmak istemiyorsunuz. Dördüncü neslin yaşadığı tramva ve gelgitlerin de farkındayım. Vize konusunda yaşadığınız sıkıntı ve açmazlar ciddi boyuttadır. Görüyorum. Sizlere ayrımcılık yapılmaktadır. Beklenti ve ihtiyaçlarınız dikkate alınmamaktadır. Yüksek askerlik parası, fahiş emeklilik primleri, mağduriyetinize yol açan pasaport harç ve ücretleri her birinizi bunaltmaktadır. Çifte vatandaşlıkla ilgili problemleriniz kronikleşip derinleşmektedir. Uyum ve entegrasyon politikalarındaki tıkanıklıklar şikayetlerinizi artırmakta, umutlarınızı köreltmektedir. Aile birliğiniz zayıflamakta, sizlere destek vermesi gereken eğitim ataşelikleri kapatılmakta, yeni neslin Türkçe öğrenmesindeki aksaklık ve sorunlar günden güne yaygınlaşmaktadır. Fakat bunların hepsinin çaresi vardır. Güçlü bir Türkiye, milli, dirayetli, kararlı bir hükümet sayesinde her meseleniz çözülecektir. Ancak şu anda sizin arkanızda duracak, sizlerin her an yanınızda olacak, derdinizle dertlenecek, sevincinize ortak olacak bir hükümetten ortada eser yoktur" diye konuştu.

"AVRUPA TÜRKLÜĞÜ'NE DÖVİZ GÖZÜYLE BAKAN AKP'NİN MASKESİ DÜŞMÜŞTÜR"

Ak Parti hükümetini eleştirdiği konuşmasında Bahçeli, "Avrupa Türklüğü AKP'nin gündeminden çoktan ve tamamen çıkmıştır. Avrupa Türklüğü AKP'nin umurunda değildir. Yamalı, yaralı ve dağılmış Türk dış politikasında Avrupa Türklüğü'nün esamisi okunmamaktadır. Bunları söylerken maksadım yalnızca gerçekleri paylaşmak, yalnızca olan ve somutlaşan Türkiye tablosunu sizlere göstermektir. Yabancı ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti hükümetini çok fazla eleştirmek, yermek, üzerine gitmek bizim siyaset geleneğimiz açısından doğru değilse de, sizlerin ve ülkemizin geleceği namına bazı tespit ve yorumların yapılması şu günkü şartlarda artık zarurettir. Çünkü Türkiye yüksek yoğunluklu risk altındadır. Çünkü Avrupa Türklüğü'nün huzur ve refahı kalmamıştır. Sizler hakkınızı hukukunuzu müdafaa edecek, uluslararası topluma karşı her birinizi yalnız bırakmayacak etkili, yaptırımı ve caydırıcılığı yoğun bir hükümet istiyorsunuz. Nitekim bu en meşru ve en tabii hakkınızdır. Ne var ki AKP hükümeti Türk siyasetinin yüz karasıdır. ve sizlerle bağını çoktan kesmiştir. AKP hükümeti beceriksizliğin sembolüdür. ve sizlere yabancılaşmış, sizlerden uzaklaşmıştır. Avrupa Türklüğü'ne döviz gözüyle bakan, istismar aracı gören AKP'nin maskesi düşmüş, emelleri yüzeye çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

"KÜRESEL KOMPLOYA YATAKLIK EDİYORLAR, PİYONLUKLA ÖVÜNÜYORLAR"

Çözüm sürecine ilişkin eleştirilerde bulunan Bahçeli, "AKP hükümeti; art niyetin, dedikodu ve yalanın, atıl ve hareketsizliğin, istismar ve inkarın siyasi varoşu, siyasetteki izdüşümüdür. Sizler Müslüman Türk olmakla övünüyorsunuz. Maalesef sizlere devamlı Türkiyelilik telkin ve tavsiyesi de yapıldığı bir hakikattir. Bırakınız Avrupa ülkelerini, Türkiye'yi yöneten köksüz ve kimliksizler bile Türk'üm demenizden rahatsızdır. Türk'süz 100 maddelik Yeni Türkiye sözleşmesi yapıyorlar. Ruhumuzu buduyorlar, ahlakımızı baltalıyorlar. Ülkemiz siyasetinde öyle çelişkiler vardır ki; Birisi aşırıyor, diğeri alkışlıyor. Birisi vuruyor, diğeri vaziyeti idare ediyor. Birisi sövüyor, diğeri sömürüyor. İktidardaki zihniyet; Türk'süz Anadolu özlemi çekenlere zeytin dalı uzatmakla kalmıyor, senet ve garanti veriyor. Bedeli kanla ödenmiş Türk vatanı her gün soluyor, her gün zemin kaybediyor. İnsan onuru diyorlar, ama onurdan ne anladıklarını, onurdan neyi çıkardıklarını anlatamıyorlar. Milletsiz gelecek planlıyorlar. 36 parçaya ayrılmış, 36'ya bölünmüş etnik yığın ve bölünmüşlük hedefliyorlar. Bölücülüğün kanlı dişlerine Türkiye'yi yem etmek istiyorlar. Teröre Türk milletini kurban vermek için kuyruğa giriyorlar. İmralı'da yatıp Kandil'de uyanıyorlar. Teröristle bir olup vatana kast ediyorlar. Küresel komploya yataklık ediyorlar, piyonlukla övünüyorlar. Türkiye düşmanlarıyla bir olup tarihe, ecdadımıza ve milli mirasa hakaret ediyorlar. Türklüğe savaş açan, milli ve manevi değerleri öğütmek için çabalayanlar sizin yoksulluğunuzdan, sosyal ve ekonomik yoksunluğunuzdan bihaberdir" şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN AVRUPA TÜRKLÜĞÜ'NÜN FERYADINI İŞİTMEMEKTE, KAYDA DEĞER BULMAMAKTADIR"

Bahçeli, "Allah için cevap veriniz; Sizler Avrupa'da itilip kakılırken; AKP hükümeti elini uzattı mı? Sizler Avrupa'da baskı ve dayatmalara maruz kalırken, AKP hükümeti imdadınıza koştu mu? Sizler Neonazi kalıntıları tarafından tehdit edilip sindirilmeye çalışıldığınızda, müşfik ve kuvvetli bir iradenin yardımını gördünüz mü? Oslo'da PKK'yla buluşmayı biliyorlar da, Berlin'de, Frankfurt'ta, Duesseldorf'ta, Viyana'da, Roma'da, Paris'te, Londra'da, Brüksel'de, Amsterderdam'da sizlerin yaşadığı sorunları hiç ama hiç görmüyorlar. Veren el olduk diyorlar, ama sizin kıyıda köşedeki birikimlerinizden gözlerini ayıramıyorlar. Sayıları 2 milyona ulaşan sığınmacılara 5,5 milyar dolar harcamakla övünüyorlar, ama konu siz olunca üç maymunu oynuyorlar. Mısırlı Mursi diyorlar, gurbetteki Yozgatlı Murat'tan bahsetmiyorlar. Mısırlı Esma'ya ağlıyorlar, sıla özlemiyle kavrulan Kayserili Emine'yi, Malatyalı Elif'i, Konyalı Ebru'yu ağızlarına bile almıyorlar. İhvan yandaşlığı yapıyorlar, Filistinle soluklanıp Katarla vakit geçiriyorlar, Myanmar ve Somali'den çıkmıyorlar; ama sıra size gelince ne önemsiyorlar, ne de ilgileniyorlar. Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mayıs 2014 tarihinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Avrupa'da yaşayan Türklere demişti ki; "Sizler ekonomisi büyüyen, demokrasisi ileri standartlara kavuşan, dünyadaki tüm mazlumların derdini kendi derdi gören bir büyük ülkenin vatandaşlarınız" Aynı Erdoğan şimdi Türkiye ekonomisinin 3 yıldır patinaj yaptığını söylemekte, demokrasi alanında, dürüstlük ve temiz yönetim çerçevesinde kapatılamayacak açıklar vermektedir. Aynı Erdoğan tüm mazlumların sözde derdini dertlenirken, Avrupa Türklüğü'nün feryadını işitmemekte, kayda değer bulmamaktadır" açıklamasında bulundu.

" HORTUMLANAN SİZİN ALIN TERİNİZDİR"

Bahçeli, konuşmasında şunları kaydetti: "Mazlum sadece Ortadoğu'da, Balkanlar'da, Asya steplerinde yoktur. Erdoğan mazlum arıyorsa gelsin Avrupa'daki soydaşlarımıza baksın. Hakkı yenmiş, haksızlıklara uğramış masumları görmek istiyorsa gelsin Avrupa Türklüğünü tanısın. Kibir yuvaları, herkese üstten bakan hasis ve hain yüzler sizlerin ne çektiğini, nelerle imtihan edildiğini anlayamayacaklardır. Böyle bir adaletsizlik, böyle bir insafsızlık, böyle bir vefasızlık nerede görülmüştür? Huzurunuzda AKP'ye oy veren kardeşlerimize de özellikle sesleniyorum: Avrupa'da çalışıyor, muhannete muhtaç olmamak için çırpınıyorsunuz. Kimseye el açmıyor, aman dilenmiyorsunuz. Gurbeti kendinize vatan yaparak, yokuşları düzlüğe çevirerek, uçurumları fedakarlık köprüleriyle kapatarak yol yürüyorsunuz. Sabır sizdedir, metanet diğer isminizdir. Ömrünüz zorluk içinde geçmektedir. Elleriniz nasırla bezenmiş, yüzleriniz hayatın müşkülatlarıyla çizilmiştir. Evlatlarınıza mutlu ve güvenli bir gelecek hazırlamak için ne gerekiyorsa yapıyorsunuz. Yemiyor, yediriyorsunuz. Giymiyor, giydiriyorsunuz. Başınızı sokacak bir göz ev alabilmek için eşten dosttan borç, bankalardan kredi alıp yıllarca ödüyorsunuz. Vatanınızda da bir eviniz olsun istiyorsunuz. Ömür boyunca bunun için uğraşıp didiniyorsunuz. Sizler bu kadar zorluğa katlanırken, Ankara'da bin yüz elli odalı kaçak ve karanlık sarayı bir trilyon 370 milyar liraya yaptıranları da ibretle izliyorsunuz. Haram saraya itibar diyenleri, milletin kesesinden müsrifçe harcayanları hayret ve öfkeyle takip ediyorsunuz. Sizin sırtınızdan uçaklar alıyorlar, gemi filoları yüzdürüyorlar, lüks içinde yaşıyorlar, saltanat sürüyorlar. Çalınan sizin emeğinizdir. Çoraklaşan sizin değerinizdir. Çarpılan sizin ümitlerinizdir. Kırılan sizin hayallerinizdir. Soyulan sizin servetinizdir. Hortumlanan sizin alın terinizdir. Gasp edilen sizin ülkeniz, tüketilen sizin yurdunuzdur. Soruyorum sizlere, olan olmuş, geçen geçmiş diyerek AKP'ye hala tahammül edecek misiniz?"

"İSTİKRAR İÇİN TEK ÇARE MHP'DİR"

MHP Lideri Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah'la kandıranlara, İslam'la aldatanlara, yalancı fetvalarla yolsuzlukları örtbas edecek kadar alçalanlara sabır gösterecek misiniz? Bakınız, rüşvet yiyenler doymamış, haram sofrasına çökenler durmamış, bir de Kur'andan pasta yapıp onu da mideye indirmişlerdir. Yüce Kitabımızın kutlu ayetleriyle alay edip akara makara rezilliğine bulaşan, İranlı bir karanlık adamın pençesine düşen malum rüşvetçi eski bakan AKP'de baş tacı edilmiştir. Hatırlarsanız, bu şahıs dönemin Başbakanıyla beraber 24 Mayıs 2014'de Almanya'nın Köln kentine gelmiş, bulunduğu salonda alkış ve tezahürat tufanıyla desteklenmişti. Çok şükür bu salonda ve Avrupa Türklüğü içinde rüşvetçilere alkış ve destek yağdıracak kimseler yoktur. Simdi soruyorum size, hırsızların sizin üzerinizden köşeyi dönmesine sessiz kalacak mısınız? Türkiye'yi adaletsizliğe kilitleyenlere, kanunsuzlukla perdeleyenlere hoşgörü gösterecek misiniz? MHP'yle yürüyüp, AKP'yle yollarınızı bir daha kesişmemek üzere ayıracak mısınız? Avrupa Türklüğü kararını vermiştir. Avrupa Türklüğü tarafını belli etmiş, seçimini yapmıştır. ve AKP'nin kara defterini kapatmış, bu devranı, bu kervanı kafasında bitirmiştir. O halde 8 Mayıs'tan itibaren önünüze gelecek sandıkta "Bizimle Yürü Avrupa Türklüğüö seslenişini korkusuza haykıracak mısınız? MHP'ye iktidar mührünü teslim edecek misiniz? Allah nazardan saklasın, Allah eksiğinizi göstermesin. Bizimle Yürü Avrupa Türklüğü. AKP-HDP-PKK ve alkışçı CHP'ye karşı bizimle yürü Avrupa Türklüğü. Bizimle Yürü Türkiye. AKP'ye oy veren kardeşlerim, gelin ülkemize sahip çıkalım. AKP'ye oy veren vatandaşlarım, gelin haksızlıklara karşı helalin ve hidayetin yanında toplanalım. Gelin bu defa zalime karşı bizimle yürün. Gelin bu defa haine karşı bizimle yürüyün. Gelin bu defa yedi düvele karşı MHP'yi destekleyin. Gelin bu sefer hazımsızlara, tarihi çarpıtan odaklara, geçmişimizi yargılayan mihraklara karşı MHP'ye oy ve destek verin. Huzur için tek çare MHP'dir. İstikrar için tek çare MHP'dir. Toplumsal ve ekonomik onarım için tek umut MHP'dir. Güvenli bir gelecek için tek çıkış MHP'nin herkesi kucaklayan, herkesi sahiplenen, her insanımızı vazgeçilmez bir değer gibi gören milli iktidarıdır"

"TÜRK MİLLETİ İLE YARIM KALMIŞ HESABI OLANLAR ŞIMARMIŞTIR"

1915 Olayları'na ilişkin tartışmalara değinen Bahçeli, "Türk milleti ile yarım kalmış hesabı olanlar şımarmıştır. Ecdadımızın şanlı tarihinden utanç duyanlar azmıştır. Türk Devletini asırlık emellerine engel görenler küstahlaşmıştır. Türk tarihine soykırım merceğinden bakanlar çoğalmıştır. 24 Nisan için pusuya yatan bazı ülke ve zihniyetler soykırım silahını tekrar masaya çıkarmışlardır. Diyorlar ki, 1915 olayları soykırımdır. Diyorlar ki, Türk milleti önüne geleni katletmiş, soyunu kırmıştır. Türk milletinden Rumlar şikayetçidir, Süryaniler şikayetçidir, Kürtçüler şikayetçidir, Haçlılar şikayetçidir, bölücüler şikayetçidir, Ermeni hayranları şikayetçidir. Peki, biz kimden şikayet edelim, kimlere müracaat edelim? Zannederseniz, herkesin bizden alacağı vardır ve bunlar AKP'yle birlikte sıraya girmişlerdir. Herkesin bizimle kapanmamış bir hesabı bulunmaktadır. Önüne gelen özür beklemektedir. Aklı esen, dili olan tarihle yüzleşmemizi talep etmektedir. Aslında istenen bağımsızlığımız ve vatanımızdır. Hedeflenen milli ve manevi haklarımızdır. Türk milleti nefret salgınıyla yüz yüzedir. Sözde soykırım yalanı Papa'nın ağzındadır. Avrupa Parlamentosu soykırım katarına eklemlenmiştir. Almanya Cumhurbaşkanı, Rusya Devlet Başkanı soykırım lobisinde buluşmuşlardır. Fransa Cumhurbaşkanı 24 Nisan 2015 tarihinde Erivan'da düzenlenen Türk kimliğine ve Türk tarihine yönelik iftiraların seslendirildiği bir törene katılarak Ermeni uydurmasına destek vermiştir" dedi.

"TARİHİMİZİN HİÇBİR DÖNEMİNDE BİZDEN HİTLER YA DA KORKUNÇ İVAN ÇIKMAMIŞTIR"

Dünya kamuoyunun 1915 Olayları konusundaki tutumu ve açıklamalarını eleştiren Bahçeli, "ABD Başkanı, büyük felaket çamuruna ilaveten, mesajında 20'inci yüzyılın ilk kitlesel vahşeti yorumuyla soykırım demenin dibine gelmiş, Papa'nın söylemini olumlu bulmuştur. Erdoğan bir yıl önce özür mektubu yayınlamış, Başbakan Davutoğlu'nun bir Başdanışmanı 1915 olaylarına açıkça soykırım demiştir. Davutoğlu'na tavsiyem, değişik ülkelere yazılı ve sözlü mesaj vermektense, yanı başındaki çürümüş, Erivan nüfusuna kayıtlı, Ermeni çetelerinin bakiyesi malum danışmanıyla ilgilenmesidir. PKK'nın siyasi şubesi HDP Ermeni diasporasının iddialarına destek vermiş, soykırım hayasızlığını diline dolamıştır. Anlayacağınız kimin Türk milletiyle alıp veremediği varsa, 1915 olaylarının 100'üncü yılını fırsat görmüştür. Tüm kirli niyetler ortalığa saçılmıştır. Her şey bir yana, Almanya bu kin ve karartma koalisyonuna nasıl katılmıştır? Üç kıtada dört yıl üç ay devam eden ve yaklaşık 350 milyon insanın katıldığı, 70 milyon insanın zayiatına, 25 milyon insanın ölümüne yol açan 1.Dünya Savaşı'nda Osmanlı İmparatorluğu'nun savaştığı hemen her cephede Türk zabitlerinin yanında Alman subayları da yer almıştır. Türk milleti dün Almanya'yla kader ortaklığı yapmış, aynı mevzilerde, aynı ateşin altında hizalanmıştır. Bu itibarla, Almanya Cumhurbaşkanı soykırım tezlerine nasıl destek verebilmiştir? Alman parlamentosunun gündemine bu soysuz yalan nasıl gelebilmiştir? Almanya Federal Cumhurbaşkanı'nın 23 Nisan'da Berlin Katedralinde düzenlenen törende, Türk tarihine ve Türk milletine karşı suçlama yarışına girmesi kabullenilmesi mümkün olmayan bir gaflettir. Her yıl 4 milyon Alman turist ülkemizi ziyaret etmektedir. Almanya'da Türklerin 80 bin işletmesi vardır ve yaklaşık 400 bin istihdamla 40 milyar avroya yakın cirolarıyla bu ülke ekonomisine katkı vermektedirler. Federal veya eyalet parlamentolarında Türkler hem milletvekili hem bakan olabilmektedir. Sanat, spor, bilim, sağlık ve hayatın diğer alanlarında, Türkler ellerinden geldiğince Almanya'ya değer üretmektedir. Bugüne kadar ilişkiler hep olumlu ve dengeli seyretmiştir. Peki ne olmuştur da Almanya soykırım kümesine girmiştir? Tarihsel bağlar, yaşanmış onca ortak hatıra hiç mi görülmemiştir? Almanya'nın Sayın Cumhurbaşkanı soykırım konusunda araştırma yapıyor, bu konuya kafa yoruyorsa, 1915'e değil, 2.Dünya Savaşı yıllarına samimiyetle eğilmelidir. Tarihimizin hiçbir döneminde bizden Hitler ya da Korkunç İvan çıkmamıştır" ifadelerini kullandı.

"TÜRK MİLLETİ HİÇBİR DÖNEMDE SOYKIRIM YAPMAMIŞTIR"

Bahçeli, "Bizim geçmişimizde Nazi yönetimi, SS tugayları, Führer hastalığı da görülmemiştir. Akıl hastanelerinde gaz verilerek katledilen 80 bin hastanın, çingene diyerek kıyılan 500 bin kişinin ve toplama kamplarında soykırıma tabi tutulan milyonlarca farklı inanç grubundaki insanların kanı ve vebali bizi suçlayanların üzerindedir. Türk milleti hiçbir dönemde soykırım yapmamıştır. Tarihi hakikatleri siyasi istismar ve hesaplaşma vesilesi yapanlar kazanamayacak, gerçekleri örtemeyecektir. Hukuk katliamı yapanlar, insanlık faciasına kapı aralayanlar, mazileri şiddet, dehşet ve kitlesel öldürmeyle dolu olanlar önce kendilerini gözden geçirmeli, önce soykırımcı olarak kendilerini tanımalıdırlar. En azından ahlaki ve vicdani olarak tutarlılık bunu gerektirmektedir. Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yıldönümünde, yüzbinlerce şehidimizin kanını dökenleri sırf barış adına, sırf küresel tazyikle hürmetle anmak elbette soykırım lobisinin iştahını kabartmaktadır. Madem işgalciler övülecekti, madem Çanakkale'ye gelenler yere göğe sığdırılamayacaktı, sorarım sizlere, ecdadımızın şehit düşmesine ne gerek vardı? Ocakların sönmesine, anaların ağıtlarına ne lüzum vardı? Tüfekleri sürüye sürüye taşıyan, başına kına sürüp askere yollanan sabileri, bıyığı yeni terlemiş gencecik vatan evlatlarını kefensiz gömmek bundan böyle nasıl izah edilecektir? Anzaklar ne geziyordu Çanakkale sırtlarında? Birleşik Krallık ve diğer muhasım güçler ne arıyordu topraklarımızda? Bugün Şafak Ayini yapanlar, ihtimamla ağırlananlar dün kurşun sıkıyor, bomba atıyordu" diye konuştu.

"NİL'DEN FIRAT'A KADAR YAŞANMIŞLIKLARIMIZ VARDIR"

MHP Lideri Bahçeli, "Bugün insan hakları diyenler, barış havarisi kesilenler dün boğazımızı sıkıyor, bizi mezara sokmak için olmadık yöntemlerle saldırıyorlardı. Elbette tarihsel ihtilaflar sürdürülmemelidir. Elbette düşmanlıklar ilanihaye devam etmemelidir. Fakat Çanakkale'de bir gerçek vardır; bu gerçek de Türk milletinin vatanına saldıranlara nefsi müdafaayla tepki göstermesidir. Bunu unutalım mı? Çanakkale'yi silelim, gözden ve gönülden çıkaralım mı? Biz de mi Çanakkale'nin dağına, taşına, suyuna dostluğun, kardeşliğin müştereken kazındığı hezeyanına ortak olalım? Biz de mi devrin düşmanlarını saygı ve şükranla analım? Biz de mi Haçlı seferlerini doğu-batı kaynaşması olarak tevil edelim? Hadi andık, hadi hepsine kahraman muamelesi yaptık diyelim; şehidimize ne diyeceğiz, bunu Türk tarihine nasıl anlatacağız, ecdada bunun hesabını nasıl vereceğiz? Sayın Erdoğan bunları hiç düşündün mü? Senin Mehmetçik katillerine özel bir sevgin ve sempatin olabilir. Hatta onların önünde tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi saygıyla da eğilebilirsin. Ama bilesin ki, şanlı ecdadımızı mahcup etmemek, gelecek de benzer dramlara şahit olmamak için milli hafızamıza yer etmiş felaket ve acıları asla unutmayacağız. Biz Çanakkale'de yalnızca ve yalnızca aziz şehitlerimizin huzurunda eğilir, onlara rahmet diler, ebediyen de kalbimizde muhterem anılarını taşırız. Biz diasporanın, emperyalist acımasızlığın değil, kendi acımızı derinlerimizde duyacağız. Ermeni çetelerinden özür dileyenlere karnımız toktur. Soykırım kağnısına binenlere yüzümüz dönüktür. İstanbul'daki Meryem Ana Kilisesi'nde 1916'dan bu yana ilk kez bakan takviyeli ayin düzenleyenlerden öğreneceğimiz bir şey de yoktur. Kim ne derse desin; dilimiz tek, vatanımız tek, bayrağımız tek, devletimiz tek, milletimiz tektir. Aynı kıbleye baş koymuş Türk milletini kimse bölemeyecektir. Tuna'dan Hazar'a kadar Türkçe'nin, Türk milletinin şan ve şöhreti vardır. Nil'den Fırat'a kadar yaşanmışlıklarımız vardır. Çin Seddin'den Viyana'ya kadar tarihe mühür vurmuş izlerimiz vardır. Kırım'dan Musul'a, Kıbrıs'tan Kızıldeniz'e, Bosna'dan Üsküp'e ve Türkistan'ın her tarafına kadar anılarımız vardır. Biz biriz, biz beraberiz ve biz hep birlikte büyük Türk milletiyiz" açıklamasında bulundu.

"BAŞKANLIK, FEDERASYON DEMEKTİR"

Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen Bahçeli, "Yeni Türkiye-Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemiö içi boş bir klişe slogan, yeni bir aldatma propagandası olarak gündemdedir. 17-25 Erdoğan, "400 milletvekilliği verin, yeni Türkiye'yi kuralım, yeni anayasa ile Başkanlık sistemine geçip Türkiye'yi uçuralımö yalanlarıyla AKP'ye oy dilenmektedir. Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı tarafsızdır. Görevine başlarken bunun için şerefi ve namusu üzerine yemin etmiştir. Şeref ve namus kavramları, bundan nasibini alanlar için elbette ve mecburen bağlayıcıdır. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak tarafsız kalmasını beklemek bu nedenle abesle iştigaldir. Erdoğan açıktan taraftır ve bunu da gizlemeye gerek duymamaktadır. İmralı canisi ile başlattığı ihanet sürecinin yanındadır. Türkiye'yi soyanların safındadır. Rüşvetçi acem şarlatanları Erdoğan'ın hayırsever işadamlarıdır. Millete küfreden ahlaksızlar Erdoğan'ın dostluk çemberindedir. 17-25 Erdoğan taraftır. Bu nedenle şeref ve namusu üzerine ettiği yemini hatırlatmak nafiledir. Recep Tayyip Erdoğan, aslında Türk tipi değil "Tayyip tipiö başkanlık hayalleri kurmaktadır. Bütün yetkilerin kendisinde toplandığı, Yargının kendisine bağlandığı, Yasama organı Meclis'in kendi kontrolüne sokulduğu, Denge, denetim ve fren sistemi olmayan, Tek adam diktatörlüğü, tahtsız ve taçsız sultanlık peşinde koşmaktadır. Beştepe'nin Başkanlık sisteminin faziletleri konusunda söylediklerinin tümü yalandır ve aldatmacadır. "Türkiye prangalardan kurtulsun ve şaha kalksın, daha hızlı karar alınsın, daha süratli iş yapılsınö sözleri asılsızdır. Amaç başkadır, hesap başkadır. Başkanlık, federasyon demektir. Bu da Türkiye'yi bölünmeye götürecektir. İmralı canisi ile pazarlıklarda, yeni anayasa ile bölünme yolunun açılması amaçlanmaktadır. Başkanlık sistemi, bu ihanet sürecinin sonuçlandırılması için istenmektedir.17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarının bir daha açılmamak üzere kapatılması ve bu rüşvet, hırsızlık ve yolsuzluk çarkının döndürülebilmesi, Erdoğan'ın bütün yetkileri elinde toplayarak diktatörlüğünü ilan etmesine bağlıdır. Yeni anayasa ile başkanlık sistemine geçilmesi bunun için istenmektedir" diye konuştu.

"HEM KENDİNİZİ HEM DE GELECEĞİNİZİ DÜŞÜNEREK TERCİHİNİZİ YAPINIZ"

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Recep Tayyip Erdoğan tipi Başkanlık sistemi; Türkiye'nin bölünmesinin reçetesidir. Demokrasinin idam fermanıdır. Tek adam diktatörlüğünün beratıdır. Hırsızlık ve yolsuzluk ruhsatıdır. Beştepe'nin ve peşinde sürüklenen AKP'nin "Yeni Türkiyeöden anladıkları ve murat ettikleri budur. İstedikleri ve amaçladıkları; bölünmenin, hırsızlık ve soygunun, hukuksuzluk ve zorbalığın önünün açıldığı, bu konuda Erdoğan'ın sınırsız yetkili olduğu karanlık bir Türkiye'dir. Erdoğan'ın gizli amaçları bunlardır. Aziz milletimiz bu oyuna gelmeyecek, Milliyetçi Hareket de sonuna kadar demokratik mücadelesini sürdürecektir. Davutoğlu'nun Başbakanlık makamının aleyhine çalışması, Erdoğan'ın maşası gibi hareket etmesi, dünyada eşine benzerine az rastlanır bir kayıptır. Başbakan meydanlarda milletimize ne diyecektir? "Ben Başbakanım, ama bana oy vermeyin, oturduğum makamı yıkmak için destek verin miö diyecektir? Ne diyeceksin Sayın Davutoğlu, Türk milletine neyi anlatacaksın, bunu izzet-i nefsine nasıl yedireceksin? Davutoğlu bize milliyetçilik öğretecekmiş. Kıyamet alameti bu olsa gerektir. Başbakan'ın milliyetçilik cahili, fukarası ve hasmı olduğunu bilmeyen kalmamıştır. Sayın Davutoğlu, tereciye tere satma; sen önce git etrafına milliyet nedir onu öğret, adamlık nasıl olur onu göster, eğer biliyorsan ahlakın, şeref ve namuslu olmanın faziletlerini anlat. Parlamenter sistemden güç ve meşruiyet alan Başbakan, başkanlık sistemini bizzat kaleme aldığını söyleyerek makamını inkar etmiş, zavallı duruma düşmüştür. Avrupa Türklüğü olanları görmektedir. ve gurbetteki iftihar burçlarımız 8 Mayıs'tan itibaren Milliyetçi Hareket Partisi'yle yürüyecek; ihanet yenilecek, asalet ve sadakat bir kez daha hak ettiği başarıya ulaşacaktır. Buradan seçmen sayıları 2 milyon 800 bini aşan Avrupa Türklüğüne diyorum ki, mutlaka sandığa gidiniz, mutlaka sandıkta oyunuzu kullanınız. Cumhurbaşkanı Seçimi'ndeki aksaklıklara prim ve fırsat vermeden demokratik hakkınızı yerine getiriniz. Hem kendinizi hem de geleceğinizi düşünerek tercihinizi yapınız." - Oberhausen

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahçeli: Davutoğlu'na Tavsiyem, Ülkelere Mesaj Vermektense Ermeni Çetelerinin Bakiyesi Malum... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi
    20:43 Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi

    Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofraları iftar programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Programda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Prof. Dr. Mustafa Karataş da konuşma yaptı. İftarın ardından semazen gösterisi yapıldı.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobilinin Fiyatı Belli Oldu
    20:34 Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobilinin Fiyatı Belli Oldu

    Xiaomi, Aralık 2023'te tanıttığı SU7 elektrikli otomobilinin fiyatını açıkladı. En düşük özelliklere sahip olan SU7 Standard modeli 29 bin 870 dolara satılacak. SU7 Pro'nun fiyatı 34 bin dolar, SU7 Max Performance'ın fiyatı ise 41 bin 500 dolar olarak belirlendi. Xiaomi SU7'nin Tesla Model 3'ten daha ucuz olması rekabeti kızıştıracak.

  • PlayStation Plus Nisan Ayında Ücretsiz Oyunlar Sunuyor
    20:34 PlayStation Plus Nisan Ayında Ücretsiz Oyunlar Sunuyor

    PlayStation Plus aboneleri için Nisan ayı oldukça heyecan verici geçecek. Üç ücretsiz oyunun yanı sıra özel içerikler de sunulacak. Oyunlar arasında Immortals of Aveum, Minecraft Legends ve Skul: The Hero Slayer yer alıyor. Ayrıca Overwatch 2 Mega Paketi de üyelere özel olarak sunulacak. PlayStation 5 kullanıcıları artık otomatik klip oluşturabilecekler. Mart ayının sonunda indirilebilecek olan diğer oyunları da kaçırmamanız öneriliyor.

  • YEO Teknoloji, yerli batarya fabrikasında üretimi yerli robotlarla gerçekleştirecek
    20:34 YEO Teknoloji, yerli batarya fabrikasında üretimi yerli robotlarla gerçekleştirecek

    YEO Teknoloji'nin yüzde yüz iştiraki olan Reap Battery için İstanbul Tuzla'da inşası devam eden yerli batarya fabrikasında üretim işlemleri yerli robotlar tarafından gerçekleştirilecek. Fabrikanın kapasitesinin ilk yıl için tek vardiyada 1 GWh olması planlanıyor. Bu yatırımla Reap Battery, enerji depolama sistemleri alanında çeşitli çözümler sunacak ve enerji depolama sistemlerinin dünya çapında büyümesine katkı sağlayacak.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.


Advertisement