Bahçeli, Dumlupınar Şehitliğini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bahçeli, Dumlupınar Şehitliğini Ziyaret Etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde, ilk olarak Dumlupınar Şehitliğini ziyaret ederek dua etti.

13.04.2014 00:06  Güncelleme: 00:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Dumlupınar milletimizin kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu, iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına gömdüğünün ispatıdır. Dumlupınar, Türk milletinin kendi topraklarında asla yenilemeyeceğinin tüm dünyaya ilanıdır'' dedi.

Bahçeli, Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde Dumlupınar Şehitliği'ni ziyaret etti. Daha sonra Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan'ı ziyaret ederek, seçimlerdeki başarısından dolayı kutladı.

Bahçeli, Belediye Konferans Salonu'nda partililerine hitap ederek, Ulusun anılarını Söğüt ve Domnaniç'te tazeledikten sonra kurtuluşun hatırılarını yad edecekleri Dumlupınar'da olmaktan kıvanç duyduğunu söyledi.

Kendilerini kavuşturan Cenab-ı Mevla'ya şükreden Bahçeli, şöyle konuştu:

''Kahraman ve fedarkar insanların diyarı olan Dumlupınar'da bulunmaktan son derece bahtiyarım. Kurtuluş yıllarında verdiğiniz mücadele ile Türkiye'ye örnek oldunuz. Türk devletinin tarihine damga vurdunuz. 30 Mart'ta da yeni bir sayfa açarak, Türkiye'ye sahip çıktınız, MHP'ye destek verdiniz. Bu itibarla hepinize müteşekkirim. Çok şükür Dumlupınar, 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde artık yeter diyerek, doğrunun ve milli şuurun yanında durmuş tercihini bu yönde kullanımştır. MHP, Dumlupınar Belediyesini sizlerin oylarıyla kazanmıştır. Dumlupınarlı kardeşlerime en içten teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Tüm dava arkadaşlarıma takdirlerimi iletiyorum. Dumlupınar Belediye Başkanlığı görevine seçilen değerli dava arkadaşımız sayın Niyazi Tezcan Beyi tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum. Dumlupınar, Türk milletinin bağımsız iradesinin tecelli ettiği bir yerdir. İşgal güçleri burada hezimete uğratılmıştır. Esaretimizi bekleyen, bölünüp parçalanmamızı projelendiren gafiller, Dumlupınar'da hak ettiği dersi almıştır. Burası, kurtuluş mücadelemizin zirveleştiği, gönüllerde birleştiği, gönüllerde yükseldiği bir meşale olmuştur. İstiklalimize göz diken hain emeller burada unutamayacakları ağır bir yenilgi almıştır.''

Bahçeli, Dumlupınar Şehitliği'nde koyun koyuna yatan aziz şehitlerin, milli şeref ve namusu canları pahasına savunduğunu dile getirdi.

''İstilacılar karşısında pes etmeyen kahramanlar, milletimizin haklı gururu, hepimizin iftiharı olarak sonsuza kadar hatırlanacaktır'' diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

''Türk milleti Dumlupınar'da son sözünü söylemiş, Anadolu'yu ilelebet bir Türk yurdu olarak tescil ettirmiştir. Dumlupınar milletimizin kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu, iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına gömdüğünün ispatıdır. Dumlupınar, Türk milletinin kendi topraklarında asla yenilemeyeceğinin tüm dünyaya ilanıdır. Dumlupınar deyince gözleri hasretle yaşarmayan, göğüsleri gururla kabarmayan, yürekleri coşkuyla çarpmayan kim varsa, her zaman kaybetmeye mahkum olacaktır. Zaferimizi çekemeyenler önümüzde duramayacaktır. Yeni İstiklal Savaşı icat edip, yel değirmenlerine savaş açanlar, tarihi yürüyüşümüzü bozamayacaklardır. Zira teminat Dumlupınar'dır ve güç buradan parlayan ve Anadolu'yu aydınlatan milli asalettir. MHP, Dumulpınar'ın göstermiş olduğu vefayı asla unutmayacaktır. Sizler, karanlık kampanyalara aldanmayarak, MHP'ye 'evet' dediniz. Sizler, zalimlere boğun eğmeyerek MHP'ye 'evet' dediniz. Sizler istismarlara, yalanlara, karalamalara, senaryolara aldırış etmeden MHP'ye 'evet' dediniz. Biliniz ki desteğiniz boşa çıkmayacaktır. Biliniz ki kurtuluşunuzun sıcaklığını tekrarlamanız fiyaskoya dönmeyecektir. MHP Dumlupınar'ı, aziz şehitlerimizin emaneti olarak görmektedir. 92 yıl önce zafer yaşatan Dumlupınar'ın yeni zaferlere ulaşması, sorunlarından kurtulması, prangalarını söküp atması, boynumuzun borcudur. Burada yaşayan her kardeşimizi bağrımıza basacağız, herkesi bir ve aynı göreceğiz. Belediyemizin kapılarını, Dumlupınarlı kardeşlerimize gülümseyen yüz, dostane tavır ve sıcacık bir tutumla açık tutacağız. Hizmette, çalışmada ve fedakarlıkta sınır tanımayacağız ve Dumlupınar'ı layık olduğu gelişmiş seviyesine mutlaka çıkaracağız.''

Bahçeli, Dumlupınar Şehitliğini Ziyaret Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bahçeli, Dumlupınar Şehitliğini Ziyaret Etti - Son Dakika


Advertisement